0 oy
171 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (407 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Bir kaç güne 10 aylık olucak önceden geceleri en az yatmadan önce 150 CC gece 150 CC sabaha karşı 150 CC mama içerdi bır kaç haftadr iciremiyorum toplasam anca 150 CC içiyor hep bırakıyor. 3 hafta önce tek dişi çıktı alttan ikincisi çıkmadı henüz ateşlendi bir hafta önce bununla alakası olabilir mi çıkınca içmeye başlar mi ? Birde sabah 9 kahvaltı 1 gibi çorba 5 gibi yoğurtlu meyve veya muhallebi tarzı bir şey akşamda 8 buçuk 9 gibi köfte balık tavuk veya sebze yemeği veriyorum bu kadar sonra uyuyor mama veriyordum şu an mama içmiyor bu şekilde beslenmesinde sorun olur mu ? Kendi başıma bakıyorum biraz acemiyim çok soru sordum kusura bakmayın.

2 Cevaplar

0 oy
Profil image (2,029 puan) tarafından
Ek gıda reddi de var mı yoksa sadece mamayı mı içmiyor? Dişle alakalı olabilir ama diş çıkarma döneminde genellikle ek gıda reddi oluyor. Öğünleri güzel. Ama sadece ek gıdayla olmaz yani mama da içmesi gerekiyor. Akşam yemeğini geç yiyormuş. 
(407 puan) tarafından
Sadece mama içmiyor şu an ek gıda iyi yiyor gündüz kendide biz yerkende bir şeyler istiyor eline muz falan verince ya da elma aralarda onlardanda yiyor ama mama istemiyor kesinlikle uykuya daldığı zaman bir kere icirebiliyorsam iciriyorum. Akşam yemeği kaçta vermeliyim en geç peki. En geç 9 da yiyor en geç 10da uyuyor. Düzeni seven bir bebek genelde düzensizlik olduğunda yemeğini yemeğinde bırakıyor.
Profil image (2,029 puan) tarafından
O zaman mama içmek istemiyor. Kızım 1 hafta sonra 11 aylık olacak. Akşam yemeğini en geç 6 buçukta yiyor. 8 buçukta mama içiyor 9 da uyuyor. 9 da yiyip 10 da uyuyorsa 1 saatte acıkmayabilir belki o yüzden mamayı içmek istemiyordur. Düzeni böyleyse düzeni bozma canım kızım da öyle.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Farklı mama denedin mi hiç?
(407 puan) tarafından
Daha önce denemiştim ama yakın zamanda denemedim. İyi gelmemisti bize sadece Aptamil kullandık hep.
-Reklam-
0 oy
(1,619 puan) tarafından
Kızım 9,5 aylık sizin bebeğinize benzer bir durumumuz var mamayla pek arası kalmadı öyle dolu dolu biberon içmiyor artık bende çözümü gün içerisinde uykudan önce 60 ml uykudan uyandıktan sonra 30 ml olarak ayarladım ek gıda yemesi iyi olduğu için mama reddi yaşıyoruz doktorumuzla görüştüm bu konuyu normal dedi ek gıdanın tadını alan yemesi iyi olan bebekler mama reddi yapıyor dedi besinlerini düzenli olarak ver etini tavuğun balığını meyvesini eksik etme vitaminlerini düzenli kullan bol vitaminli yiyecekler yemesini sağla mamayı vermeyi de bu şekilde devam et gelişiminde herhangi bir sorun yok. İlla mama içmesi gerekiyor diye bebeğini zorlama dedi. Sizinle paylaşmak istedim sağlıcakla büyüsün yavrunuz :) 
(407 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için fakat mama sanki daha destekleyici oluyor gelişim açısından gibi geliyor o yüzden biraz takıyorum bu durumu. Tabi yemiyorsada yapacak bir şey yok inşallah zamanla düzelir :)
(1,619 puan) tarafından
Bende sizin gibiydim ama istemiyor ağzını kilitliyor mamalar boşu boşuna döküldü en son doktorumuzla görüştüm rahatladım az ml yapıp tiksindirmeden içiriyorum. Rabbım tüm yavrulara bol iştah sağlık versin :)
(407 puan) tarafından
Amin inşallah hepimizin yavrusuna sağlık iştah versin :)
(1,619 puan) tarafından
Amin inşallah kuzum inşallah :)

İlgili bir soru bulunamadı

...