0 oy
197 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (589 puan) tarafından
Arkadaşlar merhaba, bugüne kadar her şey harikaydı memeden süt hop mideye:) ama şimdi işler değişti. Cam rende, buharda haşlama aparatı bla bla bla.. 

Siz kap kacaklarin hijyenini nasıl sağlıyorsunuz? Meyve ve sebzeyi nasıl temizliyorsunuz? Suyu kaynatıp mi veriyorsunuz özellikle bebek suyu alıyor musunuz? Sebze ve meyveyi seçerken eğer tanıdık ya da kendi bahçemizden değilse organik mi alıyorsunuz? 

Sakınan göze çöp batar biliyorum ama daha da pek küçükler sanki dikkate devam etmeli gibi:)

5 Cevaplar

0 oy
(2,021 puan) tarafından
Bebek bulaşık deterjanı ile hijyenini sağlıyorum

Suyu hala kaynatıp veriyorum

Yemeklerini hazır su ile yapıyorum

Meyve sebze pazardan alıyorum aklıma gelen bunlar :) 
(589 puan) tarafından
Çok teşekkürler ben bebek bulaşık deterjanı ile yikadiktan sonra üzerine kaynar su döküyorum arti olarak. herhalde yeterlidir.
-Reklam-
0 oy
(1,259 puan) tarafından
Ne kadar esirgersen o kadar sorunla karşılaşırsın özellikle yaptıgım bişey yok sadece suyunu hazır alırım geri kalanı biz evde nasıl yiyorsak nasıl yıkanıyorsa oglumunkide aynı şekilde devam eder  
0 oy
(276 puan) tarafından
İlk zaman öyle başlıyor canım ))) aman bir pinpirikleniyorsun,yok doğal mi yok aman cam rende yok o mu bumu derken işler buyuyit )) 

Ben öyle başlayıp bu işin öyle devam etmeyeceğini kanat getirdim sebebi ise ne kadar hassas olursan bebekte o kadar hassas oluyor )) camdan bebek benimki öyle idi kapıp koyuruverdim herşey daha çok yoluna girdi ))

Suyunu bebe suyu alıyorum hala çünkü mamada veriyorum.İlk zamanlar cam rende yok organik kullandım ,şimdi rondo ve pazardan aldıklarında yapıyorum.İlk ek gıda hasas dönem bir iki ay sonra normale don bence illaki ömür boyu ornagik yiyemeyecek cam rendeden yemekler tatmayacak zamanla normalles 
(589 puan) tarafından
Evet devamlılığını sağlamak çok zor kabul ediyorum ama en azından belki bıraz daha büyüyene kadar:)) cam rende kolay onla derdim yok ama genel olarak ilk defa kap kaçak kullandigi için sanki her şey pişmiş gibi geliyor:))
0 oy
(1,357 puan) tarafından
İlk başta ona özel biberon temizleyicisi aldım jel olarak organik onunla temizledim ama en iyisi kaynatma ben sürekli kaynatırım. Çam rendeyi sadece sudan geçiriyorum çünkü pis olmuyor elma armut ve muz rendelerim hemen ardından şu ile arındırıp süzülmeye bırakırım. Suyu kaynayıp veriyorum çünkü başımıza sıkıntı gelmişti doktoru böyle söyledi. Özellikle bebek suyu almıyorum hazır şu alıyorum. Sebze meyveyi pazardan alıyorum, organik bulmak malum zor o sebeple pazardan haftalık taze sayılı alıyorum. Başka bir sorun varsa cevap veririm canim :)
(589 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim bazen çok titizleniyorum gibi geliyor bazen de çok boş veriyormusum gibi:)) daha orta yolu bulamadım .
0 oy
(170 puan) tarafından
Suyu kaynatıp veriyorum 

Mamalarını yada buharda haşladığım şeyleri bu suyla yapıyorum 

Biberonu tabağı kaşığı hepsini kendi sabunuyla yıkıyorum ebebekte satılan 

Sebzeler için organik alamıyorum pazar manav nerden denk gelirse ordan alıyorum oğlumla virüs yuzunden bir yere gidemiyorum çünkü 

Onun tenceresi falan ayrı temizliği de ona göre yapıyorum 
(589 puan) tarafından
Çok çok teşekkür ederim :)

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 97 göst.
17 Ocak 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde handehande5 (50 puan) tarafından soruldu
...