0 oy
188 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (133 puan) tarafından
Merhaba guzel anneler,

Bebegimin damakları kaşınıyor cok huzursuz uykularınız berbat. Piyasada dis jelleri varmis kimyasal diye korkuyorum daha 3 bucuk aylik. Siz kullandınız mı hangi markayı kullandınız doktor tavsiye ediyor mu? Benimkine sordum daha dönmedi.

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (342 puan) tarafından
Damaklarının kaşındığını nasıl anladınız? 
(133 puan) tarafından
Yaklaşık 15 gündür surekli ağzına biseyler atıyordu zaten, parmağımı ağzına goturdugumde ısırıyor damaklarina surtuyor. Ağzının ici cok sıcak ve arkaya doğru iki beyazlık var minik minik. Arkadaki disler en son cikicak ama onlar daha yüzeyde bizde. Sogutulup verilen disliklerden almıştım verince rahatliyor bu da bir gosterge. Bu dişliler ilgili sorunumuz su daha kucuk oldugu icin benim ağzına vermem gerekiyor o düzgün tutamuyor. Bu arada doktorum cevap verdi pek onermeyiz dedi.
-Reklam-
0 oy
tarafından
3 tane karanfili 1 y.k zeytinyağına koyup onu sürüyorum 
(133 puan) tarafından
Ama karanfili yutmaz mi
(21 puan) tarafından
Karanfili biraz ezip icine atiyo o kokusunu birakiyo yani karanfili direk vermiyo agzina :) o yuzden de ferahliyo bebekler bende kullaniyorum memnunum gayet
(133 puan) tarafından
:) ben de deniycem
tarafından
Evet canım sadece aromasını bırakıyor karanfil agzina yağ olan kısmı giriyir yani damaklarina sürüyorsun
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Diş jelleri önerilmiyor çünkü hem kimyasal içerikli hem de dişleri çürütüyormuş. Burada tetagil granül duydum bitkisel içerikli deniliyor, çocuk doktoru kuzenime sordum, ben de hastalarıma öneriyorum dedi. Aldım. İçinde günde en fazla 6 kere kullanılır yazıyor, ama ben çoook çok mecbur kalmadıkça onu da vermiyorum. Çünkü bitkisel ürünler de tamamen zararsızdır denilemez. Benim kızım emzik almadı, evde 5 tane emzik var, onları suta batırıp içini suyla doldurup buzluğa atıyorum, huzursuzlanınca 1 tane veriyorum, 2-3 dakika içinde buz eriyor ama o arada da rahatlamış oluyor
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Pek onerilmiyor.bana doktorum calgel verdi cok zorda kalmazsan kullanma dedi.simdi iki azi ve bir kopek dis ayni anda cikiyor.oyuzden gunde bir defa azcik suruyorum.2ayda baslamisdi bizim 4aylikken eline taze sogan vermeye baslamisdim o rahatlatiyordu biraz.kizim 3aylikken rahatlikla tuta biliyordu diye parmak seklinde daha rahat tutula bilinen dis kasiyicilardn almisdim.onlar da cok ise yariyor.2ayda basladi 7ayda cikdi ilk disi.ben elimi guzelce yikadikdan sonra damaklarina masaj yapiyordum.o da rahatlatiyor.tam tutamkyirsa temiz bir agiz mendilini dolapda soguttukdan sknra eline verin onu daha rahat kavrar ve rahatlatir.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 237 göst.
29 Haziran 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kuzey arasın Annesii (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 300 göst.
0 oy
3 cevap 371 göst.
4 Mayıs 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Hzlkrt (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 337 göst.
...