0 oy
639 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (89 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bebekte oluşan kolik durumunda neler yapıyorsunuz?


Bebek Ayı 2

6 Cevaplar

0 oy
(235 puan) tarafından
Süpürge sesi sallamak kucakta gezdirmek  bu kadar 
(89 puan) tarafından
Süpürge sesini bebek ağlarken mi açıyorsunuz?
(235 puan) tarafından
Evet uyurken uyanıkken napicagimi şaşırıyorum bazen kundak yapıyorduk
-Reklam-
0 oy
(165 puan) tarafından
Ayaklaro sıkı olmayacak şekilde kundak yapıp YouTube dan buziki Orhan kolik albümünü açıyorum. Kucağımda sallanıyorum ilk başta hızlı hıxlı ağlama azalınca yavaş şekilde sallanıyorum.Ha bir de Emzik veriyorum mutlaka sallarken 5 dk sorna susmuş oluyor.
(89 puan) tarafından
Normalde kundak yapıyoruz.battaniyede sallama ile rahatlıyor.emzik fazla kabul etmiyor.cok zor durummus kolik.tesekkurler.
(165 puan) tarafından
Kolilte bebek en çok annenin kucağında rahat ediyor. Eğer emiyorsa sık sık emzirin bu durumda zaten genelde aynı saatlerde olur. Ben sling aldım oğlumun koliği geçene kadar sabaha kadar gögsümde sling de uyuttum. Çok faydasını gördüm.
(165 puan) tarafından
Müziği mutlaka dinletin ciddi anlamda işe yarıyor
(89 puan) tarafından
Dinletecegim teşekkürler.sutum bittiği için emziremiyorum malesef mama ile besliyorum.gaz onleyice Aptamil conformil 1 maması.
0 oy
(229 puan) tarafından
Emzik vermeye calisiyorm onunla konusmaya calisiyorm evde oda oda konusarak geziyorm besikte salliyorm ayakta salliyorm baktmki cok agliyo bismillah cekip suratina su sürüyorum
(229 puan) tarafından
Hee bide sac kurutma makinesi ve ninnileri söylememişim :)))
(89 puan) tarafından
Teşekkürler.dediklerinizn aynısını bende yapıyorum.asiri ağlayınca insan neyapacagini şaşırıyor.ama saç kurutmayi denemedim onu nasıl yapıyorsunuz?
(61 puan) tarafından
Bebek uykusu die bir uygulama var playstore da. Tavsiye ederim, oradaki beyaz gürültü benim işimi baya gördü. Telefonu uçak moduna alıp bebeğime yaklaştırarak kullanabiliyorum. Aşağı yukarı hareket eden yaylı salıncak yaptık, onda anında susuyor. Benim kucağımda daha çabuk susuyor babasına kıyasla. Yarım kundak, emzik, kucakta sallayıp ninni söylemek üçlüsünü birarada kullanırsam işe yarıyor ve uykuya geçiriyorum. Bazen de salıncakta uykuya geçiyor. Ayrıca iki haftadır sindirim zorluğu ihtimaline karşı süt ürünleri ve yumurta tüketmiyorum. Bazı gıdalar bebekleri çok zorluyormuş ve sürekli gaz kramplarına neden oluyormuş. Alerji ve intolerans konularını araştırabilirsiniz. Bir de gaz ilaçları var tabi. Biogaia ve relactaz. Duş da işe yarıyor. Bebeği yıkayıp sakinleştirmek veya su dolu bir leğene vs. sokunca belden aşağısını, çok rahatlıyor. Aklıma gelenler bunlar.
(229 puan) tarafından
Youtube de sac kurutma sesi var canm ordsn aciyorm telefonuda kizimin duyacagi sekilde sesini aciyorm
(89 puan) tarafından
Teşekkürler.o uygulamayı bilmiyordm deneyecem.ama rahatlatıcı sakinleştirici müzikler açıyordum.yarim kundak sürekli yapiyorum battaniye de sallamayla daha çabuk susuyor benimki.ben mama ile besliyorum sütüm yok .denemedik damla kalmadı sayılır relectazi önce denedik faydası oldu gibi ama yetmedi.şuan metsil biogaia ve nurse Harvey kullanıyorum.
0 oy
(8 puan) tarafından
Ayy bn üç boyunca onu çektim. Akşam 6 gibi başlardı taki gece 2 gibi ancak uyurdu sürekli kucağımda ne yapsam susmazdı. Üstüne ayetel kürsü okurdum. Şimdi dört aylık şükür eskisi gibi değil.. 
(89 puan) tarafından
İnşallah dariisi bize olsn.bizde kötü zamnlarindayiz kolikin.elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.bazen hiçbir yerde susmuyor.ewet saatli bu kolik .
0 oy
(4,363 puan) tarafından
Gaz ilacı al önce doktora söyleyip birde yuotubede masajlar var bebek yağı ile yap ılık suya oturt ama en etkilisi Gaz ilacı almak cok zor bisey 
0 oy
(41 puan) tarafından

Benim kızım da kolikdi şimdi de 5aylığız geçti :angel:

3,4 kere acile gittim, doktor doktor gezdik 3gun bebeğimde bende hiç uyumadık ağlamaktan, uykusuzluktan gözleri kan canağı idi :( doktor da kolik deyip yolluyor sabırdan başka çare yok malesef. 

(41 puan) tarafından
Gaz damlası veriyordum, hafif sıcak suya sokup karnına kadar karnını, belini ovuyordum.
Tlf dan süpürge sesi fayda etmediği için süpürgeyi çalıstırıp sallıyordum.
Her alt açmada hafif hafif karnına masaj yap, her emmeden sonra mutlaka gazını çıkart
(89 puan) tarafından
Ewet çekeceksiniz birsure mecbur dedi dr.bizde 3. Ayimiza gireceğiz inş biter

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 101 göst.
19 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Bilga (54 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 347 göst.
16 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hatice12 (18 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 183 göst.
0 oy
6 cevap 626 göst.
...