0 oy
539 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (15 puan) tarafından
Hanımlar başlıkta dediğim gibi önce agliyor bir süre sonra emmeye basliyor. Avent silikon uc ile emziriyorum. Acaba onu mu istemiyor. Yoksa meme reddi mi yapicak çok üzülüyorum düşündükçe. Geceleri mama veriyorum biberonla ve biberona aynı şeyi yapmıyor gayet güzel emiyor biberonla. Sizce nedir bu durumun nedeni ?
Bebek Ayı 1

10 Cevaplar

0 oy
Profil image (448 puan) tarafından
Biberon verdiğin için meme reddi yaşarsın canm 
-Reklam-
0 oy
tarafından
Meme reddi başlangıcı gibi duruyor. Şimdi önünü almazsanız daha da meme istemez. Biberonu verirken kolunuza yatırmayın. Reflü yatağı ya da başının altına hafif bir yükselti koyarak verin. Önce emzirip sonra biberonu verin
(15 puan) tarafından
Tavsiyenize uyucam teşekkür ederim
0 oy
(9 puan) tarafından
merhaba bebeğinizin emmesini istiyorsanız biberon  emzik vb kullanmamalisiniz. Kaşık biberon lar mevcut.

Gece eger emzirmiyor mama veriyorsanız sütünüz azalabilir. Sut üretiminin artması için gece emzirmesi cok önemli.  15 dk aktif emzirme sornasinda diğer meme  . .Meme reddi biberon emzik kullanimi yada hoşlanmadığı durumlarda oluşuyor. 
0 oy
(6 puan) tarafından
Benim bebegim de aynisini yapti.Arada mama veriyordum ama bıraktım. Şu an iki aylik, cok acsa memeyi bir iki saniye tutmak istemiyor once. Duzelecektir bence cok stres yapmayin sakince bekleyin illa ki emiyor.
(15 puan) tarafından
Nasıl bıraktınız mama vermeyi acaba
(6 puan) tarafından
Zaten gunde en fazla iki kere veriyordum sutum yetmez kaygisiyla.Cunku klasik,annem  doymadigini soyleyip strese sokuyordu beni.Birden kestim ilk ayin sonunda bebegim hic fark etmedi.
0 oy
Profil image (155 puan) tarafından
Ahh ahh bu yetmeme korkusu hep mamaya başlama nedeni ve çocuğu biberona alistirip aslında annelerin kendilerinin çocuğa memeyi bırakmasina sebep oluyor sutum az diye bir şey yok lütfen iyice araştırıp bakın mama vermektense emzirme danışmanından yardım alın lütfen kolaya kaçmayalim anne sütünün değeri başka hiçbir şeyde bulunamaz...
(15 puan) tarafından
Yetmeme korkusuyla ilgisi yok hanımefendi. Bebeğim 15 günlükken safra kesesi ameliyatı olmak zorunda kaldım o yüzden mecburen mamaya başladı bebeğim. Yoksa ben de isterdim sadece anne sütüyle beslemeyi.
0 oy
tarafından
Biberonu verdiğin için seni emmek istemiyo 
0 oy
Profil image (658 puan) tarafından
Biberondan emmesi bebeklerin kolaylarına geliyormuş hastanelerde asla biberon emzik vs izin vermiyorlar mamayı şırınga ile veriyorlar meme reddi olmasın diye. Öncelikle silikonlu kullanmayın zaten emdikce göğüs ucu oluşuyor bende aldım 2 veya 3 defa kullandım bıraktım emzik, biberon gerçekten çok zor durumda kalmayınca yine vermedim verdiğim zaman da meme reddi yaşadık henüz çok küçük bebeğiniz emzirin bol bol o emdikce sütünüz artar zaten birde su tüketimi çok önemli bol bol su tüketin
0 oy
(1 puan) tarafından
 Ayni sey başıma geldi bir an önce kilo alsin daha tombik olsun diye biberonla mama vermeye kalktım memeyi istemedi sonra tamamen kestim biberonu memeye alıştı. Biberon daha kolay geldiği için onu istiyor. Daha çok küçük inan hiç acele etme biberon için.  Meme ucu kullanıyorsun bir problem var sanirim meme ucunda onun icin bisey diyemem ama kafasi karışıyor bebislerin. Birde ne kadar istemesede acikinca kabul edecektir illa ki burda sabirli olman çok önemli. 
0 oy
(453 puan) tarafından
Biberon verdigin icin memeyi kavrayamiyor bende ayni sorunu yaşamıştım hemen kestim vermedim sonra. Emzik bile verince memeyi unutuyordu bu sefer emzirmeye calisinca tutmuyodu bir türlü. 
0 oy
(2 puan) tarafından
Biberonla süt daha hızlı geliyor yorulmuyor. Biberona birakabilirseniz bırakın. Memeyi emmekle biborunu emmek aynı kuvveti istemiyor. Farkederseniz biberon emerken terlemez yüzü. Ama memeyi emerken terler daha fazla efor sarf eder. Sizde de biberon kolay geliyor onu daha çok istiyor. 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 470 göst.
0 oy
3 cevap 310 göst.
0 oy
7 cevap 468 göst.
...