0 oy
710 göst.
Profil image 3-6 ay arası bebekler kategorisinde (160 puan) tarafından
4,5 aydayız sağlık ocağı tahlil yapmadan vegaferon verdi 8 damla.ver dedi şişeye baktım dandik tadına baktım berbat ben  bile içemedim pas gibi kokusu ayrı bir olay  tahlilde yapmadılar vermedim içinde paraben ve sakkaroz var iyice huylandım 

Pazartesi ilk iş tahlil yaptıracam

Içeriği temiz güvenle icirebilecegim  damla tavsiyesi olan var mı 
Bebek Ayı 4,5

12 Cevaplar

+2 oy
(2,011 puan) tarafından
Bestiron tertemiz 
-Reklam-
+1 oy
(189 puan) tarafından
Bana doktorum ocean microfer yazdı,  tadı  çok güzel.  Çok severek içiyor kızım.  Ondan önce ferrum kullandım kabız yaptı.  Doktorum bu kabızlık yapmaz ama düzenli kullan dedi.  Biraz pahalı ama çok memnunum 
Profil image (160 puan) tarafından
Peki kan tahlili yaptirdiniz mi dusukmuydu
(189 puan) tarafından
Yok 9. ayda yapcam dedi. Suan 6 aylık
Profil image (160 puan) tarafından
Peki tahlil yapilmadan icirmek sogru mu dusuk degilse boyle bir yukleme anlamsiz degil mi kafamda deli sorular
(189 puan) tarafından
Yani bebeklerde genellikle kansızlık oluyor dengelemek için kullandiriyorlar. Ama bi zararı olsa mutlaka önce kan testi yapardı zaten dr. Neredeyse bütün doktorlar 4. ayında demir desteğine başlatıyor. Test ise sonradan yapılıyor. Bana 9. ayda dedi.  Ama içiniz rahat değilse test yaptırın tabi ki.
Profil image (160 puan) tarafından
Teşekkür ederim bilgilendirdiginiz için iyi akşamlar size
Profil image (155 puan) tarafından
Sekiz ayligiz ve ben hiçbir takviye kullanmıyorum çünkü hiçbirinin içeriği temiz değil doktor dedi diye temiz olmuyor maalesef...
(115 puan) tarafından
Kan tahlili yapmadan kullanmak doğru değil bence. 5.5 aylık kızım kan tahlili yaptı doktorumuz kan değerleri çok iyi kullanmana gerek yok dedi 8 9 aylarda tekrar kan bakilacak
+1 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Sidefer biraz pahalı ama temiz tahlil konusunu bende sordum doktorumuza dediki bu uygulamayı sadece biz yapmiyoruz tum dünyada doğumdan itibaren veriliyor 9.ay da kan sayımı yapılıyor 
+1 oy
(32 puan) tarafından
Bestiron, temiz içerikli bir demir damlasidir. Onu kullanıyorum.
0 oy
tarafından
Bestiron    
0 oy
Profil image (160 puan) tarafından
Zamanı olan mutlaka okusun

Dr. Attila Alp GÖZÜBÜYÜK

www.doktorattila.com

www.facebook.com/cocukdoktorubilgiler

DEMİR İLAÇLARINDAKİ PARABEN

KANSER YAPIYOR MU?

- Dünyada kansızlık hastalığı olan kaç insan vardır?

2 milyar

- Dünyada demir eksikliği olan kaç insan vardır?

4 milyar

- Demir eksikliği zekayı kalıcı olarak azaltır mı?

Maalesef evet, ortalama IQ'yu 10 puan düşürür

- Demir eksikliği çocuğun üreme faliyetini etkiler mi?

Maalesef etkiler

- Yenidoğanın beyni 300 gram, erişkin bir insanın beyni 1300 gram, 2 yaşında ki bir çocuğun beyni 1000 gram ağırlığındadır. Demir beyni geliştirir. 2 yaşına kadar vaktiniz var. 

- 4 yaşında çocuğumun kan değeri 9 çıktı, demir damlası içinde Paraben var diye okudum internetten, zararlıymış, doktora sormadan kestim. Ne yani şimdi çocuğumun zekası, üremesi, organları bundan etkilendi mi?

Maalesef evet

- Olamaz ! Ben ne yaptım böyle !!! Kendimi asla affetmeyeceğim

Şimdi dramatizasyonu bir kenara bırakalım, Ayşe hanımın çocuğu annesi bilinçsiz olduğu için şanssız, biz ona yardımcı olacağız elbette ama ya TOPLUM SAĞLIĞI !!! bu çok daha büyük bir sorun. 

Zeka, üreme ve diğer tüm organ sistemleri için hayati önem taşıyan demir eksikliğini yenmemiz gerekiyor. Bunun için biz hekimlerin önüne konan engellere bayılıyoruz. Neden ? Çünkü bizlere araştırma yapmak, mücadele etmek için yeni kapılar açılıyor.

Şimdi önümüzde Paraben engeli var. Çocuklara 4 aydan 1-2 yaşa kadar verilmesi gereken demir desteği damla ve şuruplarını önerdiğimizde aileler;

"Kusuyor, dişlerini boyuyor, kabız yapıyor, kakasını siyaha boyuyor, kakasını cıvıklaştırıyor" şeklinde sorunlar belirtiyorlardı. Şimdi bu sorunlara "Paraben" eklendi. Bilim insanları Prabeni araştırdı, sonuçları ortaya koydu. Ben doktor bir baba olarak bu değerlendirmeleri okudum. Bilimsel olarak doğru ve anlamlı buldum ve oğluma demir desteğini zorda olsa verebildim. Şimdi kan değeri 12.3. Sıra üzerime düşen görevi yapmaya geldi. Araştırmaları özetleyip, anlaşılır bir diller sizlere aktarıyorum;

----

PARABEN NEDİR? NELERİN İÇİNDE BULUNUR?

Paraben, besin maddeleri, ilaçlar ve kozmetik ürünlerde mikrop üremesini önlemek amacıyla koruyucu olarak kullanılan bir maddedir.

İlaç, Gıda ve Kozmetik ürünlerle vücuda alınan Paraben’in %99’u idrarla atılır, vücutta birikmez.

NEDEN İLAÇLARDA KORUYUCU MADDE KULLANMAK GEREKİYOR?

İlaçların içinde mikrop üremesini engellemek ve ilaçların saklama koşullarının uygun şekilde sağlanabilmesi için koruyucu madde kullanmak gerekmektedir.

Bütün ilaçlar ve aşılar zehirlenme ya da kanser yapmayan koruyucu maddeler içerir

NEDEN İLAÇLARDA PARABEN YERİNE BAŞKA MADDE KULLANILMIYOR?

Çünkü Paraben en az zehirli koruyucu maddelerden biridir.

Paraben, en güçlü mikrop üremesini önleyici maddelerden biridir.

PARABEN YETERİNCE DENETLENMEKTE MİDİR?

KANSER YAPIP YAPMADIĞI ARAŞTIRILMAKTA MIDIR? 

Evet denetlenmektedir ve tüm yan etkileri araştırılmaktadır. İşte size bazı örnekler;

Avrupa Komisyonu Gıda Maddeleri Bilimsel Komitesinin (The Scientific Committee on Food (SCF), SCF 1994) 1994 yılı risk değerlendirmesi: İlaç-Gıda ve Kozmetik ürünlerinde kullanılan miktarda ki Parabenin kanser yapmadığı ve zehirleyici olmadığı belirlenmiştir.

Avrupa Gıda Güvenliği Resmi Otoritesinin (The European Food Safety Authority (EFSA)), 2004 yılı risk değerlendirmesi: İlaç-Gıda ve Kozmetik ürünlerinde kullanılan Parabenin kanser yapmadığı ve zehirleyici olmadığı, hormonları bozucu etkide olmadığı belirlenmiştir.

Avrupa Komisyonu Tüketici Ürünleri Bilimsel Komitesinin (EC SCIENTIFIC COMMITTEE ON CONSUMER PRODUCTS (SCCP)) 2005 yılı risk değerlendirmesi: İlaç-Gıda ve Kozmetik ürünlerinde kullanılan Parabenin kanser yapmadığı ve zehirleyici olmadığı belirlenmiştir.

Koruyucu maddelerle ilgili olarak Avrupa İlaç Ajansının (European Medicines Agency) 31 Mayıs 2010 tarihinde yapmış olduğu değerlendirme: İlaçlarda kullanılan Parabenin kanser yapmadığı ve zehirleyici olmadığı belirlenmiştir.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun, ilaçlarda ve kozmetik ürünlerde koruyucu olarak kullanılan “paraben” maddesiyle ilgili, 26 Mayıs 2011 açıklaması: Parabenler, ilaçlarda ve kozmetik ürünlerde mikrop önleici etkileri nedeniyle 1924’ten beri tüm dünyada, koruyucu amaçlı ve çok düşük dozlarda yardımcı madde olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Kanser yapmaz ve zehirlediğini gösteren ve insanlarda doğrudan kanser oluşturmasına yönelik kanıtlanmış bilimsel veri bulunmamaktadır. Yapılan bilimsel çalışmalarla konu bilim dünyası tarafından yakından takip edilmektedir. Ülkemizde ilaçlar, klinik kullanıma sunulmadan önce, içeriklerinin ve katkı maddelerinin (parabenler dahil) mevzuatımız sınırları içerisinde olması kaydıyla ruhsatlandırılmaktadır. İlaç ruhsatlandırmayla ilgili mevzuatımızdaki sınırlar da Avrupa Birliği ve ABD ile uyumludur. Bugünkü veriler doğrultusunda parabenlerin, bilimsel olarak risk yaratmamakla beraber, çocukların korunmasına yönelik -özellikle bebeklik döneminde- kozmetik ürünlerin hekim veya eczacıya danışılarak kullanılması önerilir. Bu konudaki bilimsel veriler takip edilerek bilginin güncellenmesine devam edilecektir.

İLAÇ – GIDA – KOZMETİK ÜRÜNLERİNDE Kİ PARABEN KANSER YAPIYOR MU?

Hayır. Bu ürünler içerisindeki Parabenin kanser yaptığına ilişkin hiçbir kanıt yoktur.

PEKİ, NEDEN “PARABEN KANSER YAPIYOR” DİYORLAR?

Bilimsel bir kanıta dayandırılmayan bu açıklamalar sosyal ve ekonomik nedenlerden dolayı yayılmaktadır.

Ayrıca yanlış anlaşılan bazı araştırmalar vardır. Örneğin; Sıçanlarda besin depolanan mide öncesi bölümünde (insanlarda böyle bir organ yoktur) yüksek dozda ki parabenin (ilaçlarda çok çok daha düşük dozda kullanılır) biriktiği ve hücre çoğalmasına yol açtığı gösterildiği için konu yanlış anlaşılmıştır. (Örneğin kanguruların kuyruğunda özgü kanser yapan bir madde insanlarda kanser yapmaz çünkü insanların kuyruğu yoktur)

HOCAM DEMİR EKSİKLİĞİ VAR MI DİYE NEDEN TEST YAPILMIYOR? 

Demir desteği 4.aydan 1-2 yaşa kadar önerilir. Araştırmalar sonucu Türkiye topraklarında demir eksikliği nettir. Böyle bir durumda her bebeğin demir depolarına bakmak gereksiz ve zararlı bir uygulamadır. Kısacası zaten eksik olacak ve birikim yapmadan destekleyebilecek bir maddeyi test etmeye gerek yoktur. 

8.AYDA BAKILAN KAN TESTİ DEMİR EKSİKLİĞİNİ GÖSTERMEZ Mİ? ONA BAKIP DEMİR DESTEĞİ VERMEK GEREKİYORSA VERSEK OLMAZ MI?

Geç olur, demir depoları kan tahlilinde anlaşılmaz. Kan değerleri normal olsa da demir depoları yetersiz olabilir. bu test sadece aşikar kansızlığı gösterir. 

PARABEN İÇEREN İLAÇLAR AVRUPA VE AMERİKADA YASAKLANMIŞ MIDIR?

Hayır.

Bu ilaçlar ülkemizde de kullanıldığı şekilde Amerika ve Avrupa ülkelerin de kullanılmaktadır

BEN YİNEDE KORKUYORUM, SAĞLIK OCAĞI BEBEĞİME DEMİR İLACI VERDİ. KULLANMAK İSTEMİYORUM . KULLANMASAM BEBEĞİM ZARAR GÖRÜRÜ MÜ? GÜZEL BESLESEM KANSIZLIĞI ÖNLEYEMEZ MİYİM?

Ülkemizde yıllarca süren araştırmalar göstermiştir ki ülkemiz toprakları ve suları (dolayısı ile besinlerimiz) demirden fakirdir.

Bu coğrafyada yetişen besinler düşük demir içerir.

Annelerde de demir eksik olduğu için bebekler doğduğunda demir depoları dolu değildir.

Siz ne yaparsanız ne kadar doğru beslerseniz besleyin verdiğiniz yemeğin içindeki demirin miktarını ve şeklini tespit etmedikçe bebeğinizde çok büyük ihtimalle kansızlık olacaktır.

6 aya kadar ek besin almayan bebeklere erkenden ek besin başlamakta ayrıca risklidir.

Bebeğinize demir desteği vermek yerine ek besini erken başlarsanız bebeğiniz bundan zarar görecektir.

HOCAM PEKİ PEKMEZ VERSEM?

Maalesef 6 ay altı bebeğe pekmez verilmez. Verdiğiniz pekmezin içindeki demir miktarını bilemezsiniz. Demir açığını pekmezle kapatamazsınız.

HOCAM SİZ BİR HEKİM OLARAK KENDİ BEBEĞİNİZE BU İLAÇLARI KULLANDINIZ MI?

Ben bebeğimde (Şimdi 5 yaşında) sağlık bakanlığının önerileri doğrultusunda bağlı bulunduğumuz Aile Hekimliği Merkezi (eski adıyla Sağlık Ocağı) tarafından önerilen tüm aşı ve destek ilaçlarını (D-vitamini, Demir ilacı) kullandım. Bebeğim büyüdüğünde kansızlık olmadı.

BEN GENEDE KULLANMIYACAĞIM, SİZE DE İNANMIYORUM. ZATEN DOKTORLAR İLAÇ FİRMALARI İLE ANLAŞIYOR, PARA ALIYORSUNUZ O NEDENLE DEMİR İLAÇLARINI SAVUNUYORSUNUZ, DEMİRDE EKSİK OLUVERSİN…

Böyle bir düşünce sadece bebeğinize zarar verir. Demir oksijen taşıyan bir maddedir. Demir olmazsa kanda oksijen bolca bulunsada dokulara gitmez ve dokular oksijensiz kalır. Zeka geriliği, büyüme geriliği, organ yetmezlikleri gelişebilir.

Demir ilaçları en ucuz ilaçlardandır. Sağlık bakanlığı tarafından ücretsiz dağıtılabilir. Bu noktada hiç bir hekim istesede bundan kar sağlayamaz.

BİLİM AKSİNİ SÖYLEYENE KADAR DOĞRU OLAN BU !!!
Profil image (155 puan) tarafından
O zaman sun anki ve önceki nesilde hep zeka geriliği var tüh... Hicbirimiz kullanmadik niyeyse her şeyimiz tam zeka geriligim olsaydı öğretmen olamazdım galiba ... Halbuki nesil gittikçe küçülüp beyin olarak da fizik olarak da geriye gidiyor biraz sorgulayıp görmek lazım yakında yemek yemeyin onlardan vitamin almıyorsunuz alın su ilaçları kullanın diyecekler ve buna da bilim diyecekler bilimi ben ne yapayım ilimli olmadıktan sonra herkes cebinin derdinde ....
0 oy
(1,662 puan) tarafından
Bestiron     
0 oy
(12 puan) tarafından
Merhaba, instagramda kimyamuhendisi.anne var takip ediyorum. D vitamini ve demir ilaçlarının incelemesi var güvenilir olanları görebilirsin. Newvit, besteron, ocean microfer içeriği temiz olarak değerlendirmiş. Bebekle ilgili daha birçok ürünün içerik incelemesi de var. 
Profil image (160 puan) tarafından
Teşekkür ederim takibe alicam
0 oy
(34 puan) tarafından
Sidefer kan ilacida çok iyidir
0 oy
(1,241 puan) tarafından
Ocean microfer önermişti doktorumuz d vitaminide kan damlasida ocean 
0 oy
(259 puan) tarafından
My İron  öneririm 
0 oy
(392 puan) tarafından
Doktorumuz bize fermix damlayı önerdi ve hiç bir sıkıntı yaşamadım kabızlık yapmadı 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 69 göst.
21 Eylül 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Asdfg (586 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 247 göst.
18 Mayıs 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde HavvaNur18 (1,126 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 183 göst.
19 Ekim 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sule_bgra (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 203 göst.
15 Mart 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ozkisikbb (111 puan) tarafından soruldu
...