0 oy
311 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (7 puan) tarafından

Merhabalar kızım 13 aylık ve üst 2 dişinde once sararma farkettim daha sonra incelmisti bugun de baktim uç kısımları biraz kırılmış ve ust tabaka aşınmış gibi. Alt 2 dişinde hic bi sorun yokken yalnizca üst dişlerindeki bu sorun neden olabilir? Biraz araştırdım biberondan kaynakli çürümeler olabiliyormuş ama kızım biberonla beslenmiyor anne sütü aliyor. Tanıdık diş doktoruna sorduk memeden kaynaklı da olabilir dedi. Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen şimdiden çok tesekkur ederim.

4 Cevaplar

0 oy
(8,814 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
 
En İyi Cevap

Sadece biberon değil, anne sütü de olsa uykuya emerek dalması veya uykudan hemen önce beslenmesi dişlerin çürümesine neden oluyor. Maalesef benim kızım da emerek uyuyor neyse ki henüz 6 aylık ve dişi yok, dişi çıkana kadar bıraktırabilirim umarım.

Bebeğiniz 1 yaşını geçmiş, gece beslemeyi bırakıp uykudan önce son beslenmesini de 1 saat önce yapmayı öneriyorlar. Gece ve gündüz beslendikten sonra 1-2 yudum su içirin, yatmadan önce sanki pamukçuk temizliyor gibi ıslak bir gazlı bezi karbonata batırıp dişlerini silin. Bebeğinizde vitamin eksikliği olup olmadığını kontrol ettirin. Bebeğiniz daha çok küçük, 5 yıl daha o dişleri taşıyacak, çürüme devam ederse dolgu için anestezi alması gerekecek. Şimdiden önlem alın mutlaka, daha fazla ilerlemesin
(7 puan) tarafından
Evet emerek uyuyor ve hatta gece de emzik niyetine kulaniyor bazen cektigim an uyaniyor. Gece beslenmesini kesmem faydali olcak o zaman. Uykudan 1 saat once beslenmesini tamamlamak icin oncelikle emerek uyutmayi biraktirmam gerekiyor umarim disleri icin gec kalmis olmam. Dediklerinizi de yapcam insallah daha dikkat ederim temizligine ve en kisa surede vitaminlere baktirmakta fayda var. Cok tesekkurler cok aciklayici yazmissiniz.
(8,814 puan) tarafından
Sağlıkla büyüsün kuzucuk
-Reklam-
0 oy
(113 puan) tarafından
Hangi demir ilacını kullanıyorsunuz 
(7 puan) tarafından
Saglik ocagindaki hemsire de sordu kullaniyor musun diye ama demir ilacı hic kullanmadim. Dediginiz gibi saglik ocaginin verdigi yapabiliyormus.
(113 puan) tarafından
Evet sağlık ocağının verdiği demir ilacı yapıyor ama hiç demir ilacı kullanmamakta yapar. Dişler demirden de destek alır. Ve bebeklerde demir takviyesi yoksa dişlerde güçsüz kalır canım
(7 puan) tarafından
Evet ama alt dişlerinde de aynı sorun olmayinca ona ihtimal vermemistim. Yine de baska bi markanın alip denemek de fayda var sanirim. Cok tesekkur ederim.
0 oy
(1,558 puan) tarafından
Diş bakımı için hindistan cevizi yagı sürün dişlerine 
(7 puan) tarafından
Ne faydası oluyor guclendiriyor mu? Eger faydasi olacaksa en kisa surede denerim insallah.
(1,558 puan) tarafından
Dişleri beyazlatıyo diş saglıgına iyi geliyo agrısınıda kesiyo benim kızın dişlerindede sarılık wardı dişlerine sürmek aklıma gelmedi Bn yogurduna katıp yediriyodum sakinleşmesi için baktım dişlerde beyazlamış
(7 puan) tarafından
Ya tamam cok tesekkur ederim ben de deneyeyim insallah. Yine de doktora gotursek iyi olur belki de bi vitamin eksikligi vardir endiseliyim.
(1,558 puan) tarafından
Tabiki götürün mutlaka rica ederim
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Gece beslenmesi dislerde curumeye neden ola bilir.ayni zamanda demir,kalsium ,d vitamin eksikliyi de neden ola bilir.bir de ek gidaya gecdikdn sonra duzenli olarak disleri temizlemek gerek
(7 puan) tarafından
Evet gece beslenmesini de kesmem gerekiyor haklisiniz. Vitaminlere baktircam en kisa surede insallah. Su icirmeye calisiyorum beslenme sonralari  ama daha duzenli temizlemeye caliscam bundan sonra cok tesekkurler.
(8,034 puan) tarafından
Ben 6aydan parmak firca kullaniyorum.16aylik azilar da cikiyor.cocuklar icin olan normal firca kullanmaya basliycaz yakinda Insallah
(7 puan) tarafından
Cocuk fircasi aldim cok sert geldi. Sonra sensodyne hassas disler icin olani gayet yumusak onunla daha rahat etti sanki. Umarim eski haline doner cok endiseliyim iyice curumesinden.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 513 göst.
20 Kasım 2023 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde esmass (53 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 204 göst.
12 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Betl (153 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 118 göst.
0 oy
3 cevap 203 göst.
...