0 oy
722 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (337 puan) tarafından

image

Merhaba arkadaşlar 

Oğlumda testlerde cikmasada yumurta alerjisi var aynı zamanda süt ürünlerinden de şüpheleniyoruz. 3 aydır yumurta ve süt ürünleri 1 aydır da domates tahin bal kuruyemiş tüketmiyorum tabi oğlumda yemiyor. Ancak son 1 aydır cildinde egzama görüntüleri var. Örnek olarak fotoğraf ekledim. Boynunda, ensesinde, bacak, göğüs ve sırtında da benzer kızarıklıklar var. Locoderm gibi kremler kısa süreli etki ediyor bırakınca geri kızarıyor. Mustela ürünleri kullanıyorum biodermayi da denemek için sipariş ettim. Coresatin kullandım etkisi olmadı. Benzer durumu yaşayanlardan tavsiyelere ihtiyacım var. Çözüm bulanlar nelere dikkat ettiniz neler iyi geldi. Besinler konusunda denemeler yaparken farklı alerjen bir besinle karşılaştınız mı? Nerede hata yapıyorum bulamıyorum ben diyetteyim çocuğum doğru düzgün bir şey yemiyor ama bir türlü düzelmiyor. 

Bebek Ayı 8

6 Cevaplar

0 oy
(132 puan) tarafından
Merhaba geçmiş olsun çoklu besin alerjisi geçmişi var benim de bebeğimin bu süreçte ilk belirti egzama oldu. Bizim doktorumuz günde 3 4 kez bebel yağı sürün vücuduna kortizonlu ilaç kullanmıyorum çocuklara demişti. Biz alerji mamasına geçtikten sonra egzama problemi bitti ekstra bir ilaç kullanmadık. Ama kusma atağı hiç geçmedi tamamen alerjisi bitene kadar zaten emzirmediğim için başka bir şeye tepki vermesi mümkün değildi alerji maması kullanıyorduk maalesef bazı tepkileri düzelmiyor iyileşmeden kendinizi boşuna yormayın hata bende mi diyerek. Zaten çok çok yıpratıcı bir süreç oluyor. 
(337 puan) tarafından
Merhaba teşekkür ederim. Alerjiniz ne zaman bitti acaba tamamen.
(132 puan) tarafından
10 aylıkken tamamen bitti 2 aylıkken başlamıştı
-Reklam-
0 oy
(20 puan) tarafından
Bizde de aynı durum var öncelikle geçmiş olsun. Bizim yumurta alerjimiz var ama ben süt ürünlerinden de şüpheleniyorum. İlk olarak pamuklu giydirmelisinizve ve terlememesine dikkat edeceksiniz. Günde en az 3kez tüm vücudu nemlendirmeniz lazım. Pamuklu kıyafetler giydirin. Eşyalarını doğal sabunlarla yıkayın 2kez durulayın yumuşatıcı kullanmayın. Peluş yünlü giysiler giydirmeyin. 2günde bir yıkayın. Banyo suyu ılık olsun sıcak olunca egzaması arttırıyor. Tabi diyete de devam edin. Ben linola ve bioderma kullandım krem olarak. 
(337 puan) tarafından
Teşekkür ederim size de geçmiş olsun. Normalde 2 günde 1 yıkıyordum ama su kızartır gibi oldu haftada 2 yıkayım dedim. Şimdi tekrar 2 günde bir yıkayayım .Linola kremi de bir deneyim.
0 oy
(94 puan) tarafından
Benim oğlumda da 5 aylıkken egzama oluşmuştu. Coresatin kullanmistik ve iyi gelmişti. 3 yasa kadar da devam eder demisti doktorumuz. Oyle de oldu terledikce aziyordu. En son kesin çözümü kantaronda bulduk. Birkac kullanımdan sonra tamamen çıktı hayatımızdan. Siz de bir deneyin isterseniz. Acil şifalar diliyorum. 
(337 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Oğlumda terliyor ince giydirsemde onunda etkisi var demekki. Kantaron duydum ama emin olamamıştım. Önerinizle onu da deneyeceğim teşekkürler.
0 oy
(2,011 puan) tarafından
Besin alerjimiz yok şükür ama belli yerlerinde ufak egzamalsr çıkmıştı oğlumda mustela stelatopia ve impeteks krem kullandım 1 haftada geçti hiç tekrarlamadı
(337 puan) tarafından
Inşallah bundan sonra da olmasın alerjiniz. Mustela kullandım ama impeteks denemedim onu da listeme alıyorum teşekkürler.
(2,011 puan) tarafından
Rica ederim geçmiş olsun
0 oy
Profil image (252 puan) tarafından
Maalesef bizde de durum böyle.Bebegimin testinde sadece fıstık alerjisi çıktı ama ben süt ve yumurta da tüketmiyorum o da aynı şekilde. Yaşına girmek üzere geçtiğımiz aylarda gene bir atak yaşadık henüz geçmedi hala bekliyorum. Deterjanını da hipoalerjenik kullanın brnden tavsiye. Ben de kullandım hemen hemen yazdığınız her şeyi. Özellikle kortizonlu kremler tamamen geçici çözüm oluyor. Bioderma kullanıyorum şu an. Cildi o kadar kuru ve pul pul dökülüyor ki o kremlerin de etkisi geçici oluyor tedavi etmiyor. Allah acil şifalar versin.
(337 puan) tarafından
Amin size de gecmis olsun inşallah geçer gider biran önce. Her şeyini doğal olanlardan seçmeye çalışıyorum. Deterjan  şampuan krem ama maalesef kortizondan kaçamadım yine de sorunumuz çözülmedi söylediğiniz gibi. Bende bioderma kullanmaya başlayacağım şampuan ve nemlendirici olarak umarım musteladan daha iyi gelir. Teşekkür ederim
Profil image (252 puan) tarafından
Rica ederim. Ama bu uzun bir yol. Zamanla azalarak bitecek inşallah.
0 oy
(93 puan) tarafından
Sari kantaron yagi kullanabilirsiniz. Egzema da besin alerjisini yani sıra vucudu nemli tutmak gerektiğinden gunde bir kez bebegi on dakika suda tutarak nemlenmesini sağlayabilirsiniz. Biz baslarda sabah aksam gunde iki kere yikiyorduk . Abur cubur  tuketiyorsaniz onuda tüketmeyin doktor nescafe dahi tuketmememi söylemişti 
(337 puan) tarafından
Kantarondan biraz korktum daha kötü yaparmı diye ama onu da deneyeceğim. Su konusunda son zamanlarda yikadigimda vücudunu kızarttı biraz ılık olmasına rağmen kafam karıştı o nedenle daha mi seyrek yıkamalıyım diye düşündüm. Bir de daha sık yıkamayı deneyim. Abur cubur yemiyorum ama arada bir nescafe içiyordum onu da bırakayım. Birde biber salçası kullanıyorum yemeklerde bizimki demedi ama sizin doktorunuz onunla ilgili bir şey demiş miydi?
(93 puan) tarafından
Kantoronu doktorumuz onerdi. Gunde iki kez yıkamayida  ama havalar soğuk gidince gunde bire düşürdük. Yok ama aci biber salçası ise  doktor aciyida yasaklamıştı
(337 puan) tarafından
Bizim doktorumuzda nemlendiriciyi sürmeden önce ıslat demişti bu mantıkla 2 kez yıkamak daha iyi gibi. Aldım bende sarı kantoronu umarım iyi gelir. Teşekkür ederim.
(93 puan) tarafından
Gecmis olsun rica  ederim . Umarım tez zamanda gecer

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 2,037 göst.
0 oy
1 cevap 110 göst.
17 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Sultan duman (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 2,624 göst.
21 Aralık 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Havvaa (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 511 göst.
19 Şubat 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Nebahat (7 puan) tarafından soruldu
...