0 oy
407 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (126 puan) tarafından
Kızım 6ay olucak ek gidaya başlıcam neler yapıp veriyorsunuz ve günde kaç defa
Bebek Ayı 6Ay

4 Cevaplar

0 oy
(525 puan) tarafından
İlk basladigimda sadece sebze puresi verdim bir süre günde 1 öğün canim bizim süt alerjimiz oldugu icin yogurt vermiyordum daha sonra sebze corbalarina gectim ve meyve 2 öğün olarak verdim 7 bcuk aylik olana kadar sonra kahvaltiya gectim ben tabi erken kahvaltiya gecende var ama ben böyle verdim 
-Reklam-
0 oy
(129 puan) tarafından
Günde 3 defa veriyorum. Süt alerjisi olduğu için sebze tabi. Mesela bugün ıspanak, patates ve pirinç çorbası verdim. Öğleden sonra kırmızı mercimek, patates, soğan, havuç, bulgur, pirinç çorbası verdim. Akşam yatmadan muz, yulaf verdim. Tabi aralarda da emziriyorum. Sabah kahvaltısı yumurta sarısı yedi. Alerji maması içiyor günde bir sefer üç ölçek veriyorum. 

Bugün ilk defa ben yerken makarna istedi. Salçasız makarna verdim küçük küçük.
0 oy
(213 puan) tarafından
Ben baslangicta iki öğün mama bir öğün ekmek gıda yaptim corba meyve püresi yogurt vb.sonra 7.. Ayda bir öğün mama bir öğün ekmek gıda verdim simdi 12 aylik sadece gece mama ceriyorum. Pirinci az suyla pişir ayri kapta yogurt zeytinyağı koy pirinç pisince yoğurtlu karışım ekle kaynat ver kizim çok sevmişti.

Yoğurtla muz rendelerdim .

Simdi her meyve çıkar muz şeftali rendele ver yaptigin yemeklerden suyundan iki üç kasik yedir  damaginher şeyin tadini alsin şimdi 1 yaşında herşeyi yemek istiyor baslangicta az yao herseyden ziyan oluyor ama sonra kendi istiyor göreceksin
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Baslangic asamasinda sadece tadim yaptırılıyor. Ogun olarak verilmiyor. 3 gun kuralını uygulayacaksaniz bir gidayi 3 gun ust uste tek ogunde vermeniz gerek. İlk gun 1 cay kasigi, ikinci gun 1 tatli kasigi, ucuncu gun 1 yemek kasigi seklinde. Ekstra ogun olarak corba, kahvalti vs vermenize gerek yok. Bunun disinda emzirme ya da mamaya devam ediliyor. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 518 göst.
0 oy
3 cevap 307 göst.
0 oy
6 cevap 371 göst.
...