0 oy
272 göst.
Profil image 12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,553 puan) tarafından

İyi geceler kızlar.

Sizinle paylaşmak istedim.

Oğlum 18 aylık, gece memesini ne zamandır kesmeye kararlı idim, bu akşam başladım, sabırla ve heyecanla.

Akşam ilk yatarken 2 saat sürdü uykuya geçmesi, o kadar çokta ağlamadı, ama gece uyanınca nasıl olacak diye merak içindeyim ve açıkçası asıl gece uyanmalar beni korkutuyordu. İnsanlardan o ağladı ben ağladım şekilden şeyleri duydukça da iyice korkar olmuştum ve evet benim de başıma geldi.

Oğlum 2 saat önce uyandı ve tabii ki emmek istedi, bant yapıştırdım ben memeler uyudu dedim, hadi sen de uyu, bir şeyler anlattım tabii ağlamaya başladı çünkü uykusu var ve alışkanlık ve bağımlılık sahibi olduğu için meme istiyor. Uyumuşlar diye diye ağlaya ağlaya, o ağlıyor ben ağlıyorum olayını yaşadım o an. Sonra eşim geldi, aldı kucağına salona gitti baby TV açtılar bu saatte uyku getirecek şeyler var o yüzden biraz baktı, baktım uykusu geliyor, odaya getirdim, ama tabii ki yine ağlamaya başladı, meme meme anne meme diye ağlıyor e insan dayanamıyor ben de ağlıyorum. Omzumda gözleri kapandı, yatırdım uyandı hadi böyle uyuyalım dedim, elinin okşanması hoşuna gidiyor, uykusu kaçınca yaparım hep, yine onu yaptım, o benim yüzümü okşadı falan ama kucağıma gelip meme emmek istiyor, ağlıyor ağlıyor ağlıyor, izin vermedim almadım kucağıma, bu sefer de çığlık atmaya başladı :( oğlum bak senin için bunlar, seni çok seviyorum yanındayım, korkma, bak elini tutuyorum, diye uyuttum ama artık yani uykuya bayıldı desem daha doğru olur.

İlk gecemiz böyle geçiyor, 3 gün sonra rahat edecek ve sonrasında gerçekten uykusunu alacak, buna inanıyorum, sabırla ve heyecanla bekliyorum.

Umarım gece memesini bırakmak isteyen diğer annelere de cesaret vermiş olurum. ❤️

Hepinize iyi geceler tatlı rüyalar ❤️

1 cevap

+1 oy
(1,296 puan) tarafından
3 gün sonunda tamamen unutuyorlar, uyandığında su içmeye yönlendirebilirsiniz. Bir süre sonra sadece susayınca uyanıyor. 
Profil image (658 puan) tarafından
3 günde unutuyorsa çok iyi valla bende bırakmak istiyorum emerek uyuyo o çok sıkıntı:( napcam bilmiyorum
Profil image (1,553 puan) tarafından
Evet o da su istedi zaten. Bide ağlayıp boğazı kurudu tabii ondan dolayı da iyi su içti ☺️ sabah 8de uyandı, tabii ki emmek istedi ama artık uyku saati olmadığı için ama uykusunu almadığı için uyumak istiyor, izin vermedim aldım salona geldim, birazdan kahvaltı hazırlayacağız. Evet 3 günde rahat ederiz gibi görünüyor. Çok teşekkür ederim. İlk günden 2 kere uyanmak bile aradaki 2 saat eksiğe rağmen harika bir şey. ❤️ bglmftma kesinlikle geç kalmadan başla ama önce kendini hazırla, kendine inan bebeğine güven, sabırla yaklaş, ben kendimin bu kadar sabırlı olacağıma inanmazdım, ben yaptıysam herkes yapar ❤️
Profil image (658 puan) tarafından
Emerek uyumasından korkuyorum onu nasıl yapcam diye önce gündüz emmesini mi gece emmesini mi kestjn canım Ben gündüz emmesini azaltmaya çalışıyorum öncelikle geceden kolay olur diye yanlış mı yapıyorum Ramazan gelmeden bi kesebilirsem valla çok iyi olacak
Profil image (1,553 puan) tarafından
Kaç aylık bebeğin, ben komple kesmiyorum, sadece uykuya memesiz geçmesini sağlamaya çalışıyorum. Geceden başladım.
Profil image (658 puan) tarafından
14 aylık canım 2.ye hamileyim doktor sıkıntı olmadığını söyledi ama ben ilerisi için kesmek istiyorum
Profil image (1,553 puan) tarafından
Sıkıntı yoksa emzir ama gece memesini kes, rahat edersin.
Profil image (658 puan) tarafından
Inşallah canım
-Reklam-

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 258 göst.
18 Kasım 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Boncukannesi (383 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 145 göst.
28 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kader Hilal (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 149 göst.
12 Kasım 2022 Doğum Sonrası Anne kategorisinde Ebruxxxkrbg (1,449 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 265 göst.
5 Mayıs 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde ÖzgeSimay (332 puan) tarafından soruldu
...