0 oy
2,038 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (5 puan) tarafından
tarafından yeniden açıldı

Uzmanlar, bebeklerin sağlıklı gelişimi için ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmelerini öneriyor. Ancak emzirme döneminde yaşanan bazı sorunlar, bebeğin yeteri kadar beslenmesini engelleyebiliyor. Bu tip durumlarda annenin yaşadığı kaygılar, bebeğini de etkiliyor ve emzirme süreci kabusa dönüşebiliyor. Oysaki alınabilecek pratik önlemlerle bu süreci rahat ve keyifli bir şekilde geçirmek mümkün. Nasıl mı? İşte detaylar… 

  image

Emzirme sürecine kendinizi hazırlayın

Hamilelik dönemi boyunca emzirme konusunda zihninizde birtakım soru işaretlerinin olması son derece normaldir. Ancak bebeğinizi kucağınıza aldığınız o ilk an, hemen hemen tüm soru işaretlerinin bir anda yok olduğuna şahit olursunuz. Çünkü emzirme, tamamen doğal bir reflekstir. Hemşirenizin ufak yönlendirmeleri sayesinde emzirme sürecine hızlıca uyum sağlayabilirsiniz. Yine de hazırlıksız yakalanmamak için hamilelik dönemi boyunca emzirme teknikleri hakkında araştırma ve uygulamalar yapmanız yerinde olacaktır. Örneğin; emzirme sırasında bebeğinizi nasıl tutmanız gerektiğini ve gaz oluşumunu önlemek için nasıl masaj yapabileceğinizi bir oyuncak bebek veya yastık yardımıyla prova etmeniz tecrübe kazanmanızı sağlayabilir. 

image 

İyi bir başlangıç yapın

Doğumdan sonra ilk 72 saat sütünüz sarı renkli ve koyu kıvamda gelebilir. Kolostrum adı verilen ve halk dilinde “ilk ağız sütü” olarak anılan bu sütü, bebeğinizin ilk aşısı olarak düşünebilirsiniz. Çünkü bu süt, bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve bağışıklık sistemi için oldukça değerlidir. Doğumdan sonra ilk bir saat içinde bebeğinizi emzirmeniz, bebeğinizin hayatı boyunca alerjen ve kronik birçok hastalıktan korunmasını sağlar. 

image  

Uyum süreci için ilk haftaları önemseyin

Emzirme düzenini sağlamak başlarda biraz zor olabilir. Çünkü anne sütü kolay sindirilebilir olduğu için bebeğiniz sıklıkla acıkıp 5 dakika içerisinde doyabilir. İdeal olan bebeğinizi 2-3 saatte bir emzirmektir. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi ve ideal kiloya erişimi için acıktıkça emzirmek en iyisidir. Bebeğinizin acıktığını anlamak için yumruk emme, başı sağa sola hareket ettirme ve dil çıkarma gibi hareketlerini takip etmeniz yeterlidir. 

image 

Kendinizi ihmal etmeyin 

Emzirme döneminde önceliğinizin bebeğinizde olması oldukça normal. Fakat kendinizde ihmal edeceğiniz herhangi bir durumun bebeğinizi de etkileyebileceğini unutmamanızda fayda var. Örneğin; göğüslerde hafif acı ve ağrı hissi başlangıçta normal karşılanabilir. Ancak süreklilik gösterirse mutlaka bir doktora tanışmanız gerekebilir. Öte yandan bu süreçte göğüs ucunda oluşan yaralara da dikkat etmek gerekir. Söz konusu yaraları önlemek ya da iyileşmesini hızlandırmak için göğüs ucu koruyucusu veya göğüs kalkanı kullanabilirsiniz. Herhangi bir enfeksiyon oluşumunu önlemek için göğüs uçlarının kuru kalmalarını sağlamak da çok önemlidir. Bunun içinse göğüs pedlerini tercih edebilirsiniz. 

image  

Yanında olamadığınız durumlarda…

Çalışmaya başladığınızda ya da özel bazı durumlarda bebeğinizi direkt emzirmekte sorun yaşayabilirsiniz. Böyle durumlarda göğüs pompası kullanarak bebeğinizin sütünüzden faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Süt üretimini sürdürmek için en az normal emzirme miktarınız kadar sağma yapmanız gerekir. Sütü sağdıktan sonra doğru saklama kaplarıyla buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz. Göğüs pompası seçerken kullanım alışkanlıklarınızı dikkate alabilirsiniz. Eğer sürekli hareket halindeyseniz manuel göğüs pompalarını tercih edebilirsiniz. Daha rahat bir ortamda iseniz elektrikli göğüs pompalarını kullanabilirsiniz. 

image

Emzirme serüveninizin her anında yanınızda! 

Philips Avent emzirme ürünleri serisi, emzirme serüveninizin her adımında size destek olmak için yanınızda… Süt üretiminizi artırmak veya göğüslerinize bakım uygulamak ya da gününüze daha fazlasını sığdırmak istiyorsanız, Philips manuel ve elektrikli göğüs pompalarını ve göğüs bakımı aksesuarlarını güvenle kullanabilirsiniz.

Detaylı bilgi için tıklayınız

4 Cevaplar

0 oy
(870 puan) tarafından
Teşekkür ederiz 
-Reklam-
0 oy
Profil image (587 puan) tarafından
Sagolun teşekkürler :) de bi biberonunu alagim dedim gucum yetmedi vallahi neden bu kadar pahali acaba
0 oy
(502 puan) tarafından
Güzel markasın da Philips bi emzik o kadar para olur mu be
0 oy
(303 puan) tarafından
bütün ürünleri gereksiz pahalı 
tarafından
Bebeğim icin veririm hiç umursamadan
Neler yaşadık emzirmek için ne mücadeleler verdik şükür philips aventi deneyince geri emdi beni
İşe yarasın ben maaşı veririm evladım için
(303 puan) tarafından
tabi yani mecbur kalınca neler için bir sürü paralar verdik ama o kadar pahalı olmasına gerek yok. alan var alamayan var
tarafından
Vallahi her şeye para bulunuyor ise buna da bulunur
Evlatlarımız her şeyin en iyisini hak ediyor
(303 puan) tarafından
hanımefendi bu ülkede taneyle bebek bezi alan var. hiç duydunuz mu
tarafından
Ama kesin sigara içiyordur o tane ile bebek bezi alanlar
tarafından
Ayrıca illa bu marka bu model almak zorunluluk mu bin tane biberon çeşidi var
Pahalı olduğunu düşünüyorsaniz farklı bir markaya modele bakacaksınız
Ha bu iyi diyorsanız alacaksınız bu kadar basit
(303 puan) tarafından
ne biliyorsunuz da insanlar hakkında bu kadar kesin hükümlü konuşabiliyorsunuz ki
tarafından
iyi günler hanımefendi oturup sizinle tartışacak vaktim yok
(303 puan) tarafından
aynen iyi günler

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 247 göst.
4 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zynpinci (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 195 göst.
22 Aralık 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Dilekbavann (7 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 121 göst.
0 oy
5 cevap 300 göst.
5 Ağustos 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gphs (2,317 puan) tarafından soruldu
...