0 oy
2,539 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (365 puan) tarafından
Bebeğim yakında 7 aylık olacak. Ama bu güne kadar çok çok zorla iki defa kahkaha attı. Onun haricinde hiç kahkaha atmıyor. Gülümsüyor hemde çok gülümsüyor ama kahkaha atmıyor.

Biraz pinpirikli bir anneyim ilk bebeğim üstüne gereksiz çok düşüyorum biliyorum belki burada bana kızacaklar Ama endişe ediyorum. Bu Bi gelişim geriliği veyahut başka bişey olabilir mi? Bebeği kahkaha atmayan annelerden rica ediyorum benimle duygularını ve yaşadıklarını paylaşsın.

Emekliyor göz teması kuruyor ismine bakıyor oturuyor çığlık atıyor aguluyor ses çıkarıyor aöa sesli hiç gülmüyor 
Bebek Ayı 7

9 Cevaplar

0 oy
(118 puan) tarafından
Bende merak ediyorum bu konuyu benimkide aynı
(365 puan) tarafından
Bi keresinde ıslak mendil kutusunun gıcırtı sesine güldü. Diğeri de kağıt yırtma sesine. Arada tekrarlıyorum ama yok Bi defa kahkaha attı daha da görse kahkaha atmıyor. Sürekli gıdıklıyorum şaklabanlık yapıyorum ama yok yani bu durum gerçekten beni üzmeye başladı
(445 puan) tarafından
Her zaman aynı şeylere aynı tepkiyi vermiyor. Aynı şeylerden sıkılıyor olabilir. Eskiden yaptığı şeylere tepki vermiyor artık ben de üzülüyordum oyalayacak bir şey bulamıyordum artık. Zamanla birbirimizi keşfediyoruz.
-Reklam-
0 oy
(445 puan) tarafından
Durup dururken kahkaha atmıyor benim bebeğim ben kahkaha atınca yada komiklikler yapınca kahkaha atıyor. Her bebek farklıdır kendinizi üzmeyin zamanı gelince hepsini yapar. Benim bebeğim 3 gün sonra yedi aylık olacak emeklemiyor zamanı gelince yapar diye düşünüyorum.
(365 puan) tarafından
İnşaallah.. Rabbim bebeklerimizi korusun..
İKİZ kız kardeşimin bebeği otizmli ben bunu çok kafaya takıyorum o yüzden pinpiriklenip kendimi endişe altında tutuyorum elimde olmadan..
(445 puan) tarafından
Amin. Kötüyü çağırmayın derler ya dua edin. Ama kafanıza takıp üzmeyin kendinizi bebeğinizle her anınızın tadını çıkarın. Konuşun bebeğinizin  söylediği kelimeleri yada heceleri tekrar edin. Geç yürüyen, geç konuşan bebekler var hemen gelişim geriliği diyemeyiz.
0 oy
(98 puan) tarafından
Bnm kızım da her zamn kahkaha atmıyor. Komiklikler yapınca kahkaha atıyor. Yada babası kucagında gezdrrken arkasından yakaladım senı yapıom ona kahkaha atar bıde 
(365 puan) tarafından
Benimki gülmeyi de beceremiyor nefessiz kalıyor gibi ses çıkarıyor :( belki de bilmediği için yapamıyor ama insan ister istemez kuşkulanıyr hele ki sosyal medyada bir sürü bebeğin kahkahalı videolarına denk gelince..
0 oy
(684 puan) tarafından
Canim 9 aylik oglum kendisi isteyince kahkaha atar cok atmaz yani ben komiklik yapiyorum gulsun gulsun diye her seye oyle oyle gulmez bir de bir guldugyne ikinci kez gulmuyor artik ilgisini cekmiyormu ne.Endiselenmeyin onlar kendileri ne zaman isterse o zaman yapiyorlar.Degismeyen tek bir seye kahkaha atar o da gidiklayinca)))Onu da cok yapamiyorum etkiler bebegi
(365 puan) tarafından
İçimi rahatlattınız teşekkür ederim
(684 puan) tarafından
Rica ederim canim)
0 oy
(599 puan) tarafından
Canım bence onu kafana takma . Sevmiyordur belki:-)
(365 puan) tarafından
Belki de.. Ama bu kahkaha gelişimi için bir kriter mi onu bilmediğim için evham yapıyorum sanırım
(599 puan) tarafından
Yok canım onu kafana takma:-) ben bir yetişkin olarak kahkaha atmayı hiç yapamam yani. Belki oda sevmiyordur:-):-)
0 oy
(1,357 puan) tarafından
Mizaci olabilir. Benim bebeğimde geç kahkaha attı. Bir kere attı hatta videoya çektik sonra uğraş dur bir daha öyle kolay kolay atmadı. Şu anda da güler herşeye ama zor kahkaha atar 9 aylık. 
(365 puan) tarafından
Yaa valla benim içimi rahatlattınız çok teşekkür ederim. Kızımdan 20gğn küçük komşumuzun bebeği doğduğu andan beri kahkaha atıyor. İkizimin oğlu otizmli oldu 15.aydan Sonra gelişimi ptizme doğru yöneldi. Bu da beni haliyle kıyaslandırıp kuşkulandırıyordu. Postuma cevap yazıp beni rahatlattığınız için teşekkür ederim Allah razı olsun
(1,357 puan) tarafından
Ne demek bende bazen korkuyorum bazı şeylerden duyduklarımız gördüklerimiz çevremiz etkiliyor. Anne yüreği sürekli endişe oluyor. Benimde hareket noktasında korkum vardı mesela. Arkadaşımın bebeği 3 buçuk aylıkken tam tur dönüyordu hemde nasıl kızım 9 aylık hala dönmedi. Ama baktım ki böyle bebek çok var sonra takmayı bıraktım kafama. Her bebek şok farklı yaşadıkça öğreniyoruz. Korkmayın canim.
0 oy
(765 puan) tarafından
Neden kahkaha atsın ki hepimizin mizacı farklı tıpkı bizim gibi bebeklerimizin de kendi mizaç özellikleri var sizinle iletişimi iyiyse size konuşmalarınız tepki veriyorsa endişelenmeyin 
(365 puan) tarafından
Kahkaha bir kriter mi yoksa değil mi bunu bilmediğim için evham yapıyorum.. Gülümsüyor tepki veriyor ismine bakıyor yabancısı da var artık gel deyince ellerini açıyor vs ama İkizimin oğlu 15.aydan Sonra gerilemeye başlayıp otizmli oldu. Bu da haliyle beni çok şüpheci bir anne yaptı bebeğime karşı
0 oy
(394 puan) tarafından
Valla bnm kızım da çok gülümser ağzını açıp gülücükler saçar kahkaha da hani komiklik yapınca hoşuna giden oyuncahı oynayınca kahkaha atar ama benm ki emklemiyor 7 aylık olcak 8 gün sonra daha oturamıyor bile kafanıza takmayın bakın herkesinki farklı :)
(365 puan) tarafından
Doğru söylüyorsunuz da işte paylaşmayınca daha da evham yapacaktım. Sayenizde gönlüm rahatladı çok teşekkür ederim
0 oy
(269 puan) tarafından
Bence siz biraz evhamlaniyorsunz her bebek bir olmaz ki canım bence bebeğinizde bir problem yok annesi :)
(365 puan) tarafından
Evet fazla evham yapıyorum elimde olmadan malesef..

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 705 göst.
19 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dmlafrknomer (183 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 1,094 göst.
3 Şubat 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Kaderr (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 1,841 göst.
9 Kasım 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Zeynepzeynep (249 puan) tarafından soruldu
...