0 oy
639 göst.
Profil image Ek gıda & Beslenme kategorisinde (1,553 puan) tarafından

Kızlar soru sormayacağım, bilgilendirme yazısı paylaşmak istedim. Çok sık görüyorum bu sayfada o yüzden alıntı yapmak istedim. Hepinize iyi geceler, çocuklarımız sağlıkla büyüsün. ❤️


Çocuk sağlığı ve cerrahisi uzmanı Gülcan Çetin, yanlış beslenmeden kaynaklanan kabızlığın giderilmesi için uygulanan sabun koyma ve yağ içirilmesi yöntemleriyle çocuğun sağlığının tehlikeye atıldığını söyledi.

Gülcan Çetin, yaptığı açıklamada, sabun koyma ve yağ içermenin kabızlığı tedavi etmeyeceğini, aksine çocukta başka sağlık sorunlarına yol açabileceğini vurguladı.

Çetin, "Sabun bir tedavi aracı değil. Aslında çocuğa çok büyük acı veren bir uygulama. Makat hassas bir bölge. Sabun konulması o bölgeyi yakar. Çocuk bu sebeple acıyla zorlanarak ıkınır ve bir miktar idrarını yapabilir. Ancak bu kabızlığın bir tedavisi değildir. Çocuğa daha büyük bir acı verir. Makatını tahriş eder, çatlatır. İltihaba neden olabilir. Sabunun sebep olduğu büyük acı sebebiyle tuvalete gitmekten korkabilir. En doğrusu bir hekime başvurulması ve kabızlığın nedeninin belirlenmesi gerekir." diye konuştu.

Kabızlığa karşı yağ içirilmesinin de yine yanlış bir uygulama olduğunu ifade eden Çetin, şu uyarıda bulundu: "Yemek yağı, çocukta gaz oluşumuna sebep olur. Yağ içinde bulunan katkı maddeleri mideye zarar verir. Bebek ve çocuklara bir çay kaşığı has zeytinyağı içirilmesinde bir sakınca yoktur. Kabızlık şikâyetlerinin giderilmesi ancak doğru beslenme ile mümkündür."

Kabızlığın yüzde 90 sebebinin yanlış beslenmeden kaynakladığının altını çizen Çetin, çocukların sulu gıdalar yerine sürekli pilav, makarna gibi katı gıdalar tüketmelerinin kabızlık şikâyetini beraberinde getirdiğini vurguladı.

Çetin, lifli meyve ve sebzeler, çorba gibi sulu gıdalar ve baklagiller tüketilmesini önerdi.

6 Cevaplar

+3 oy
(738 puan) tarafından
Sabun koyanlar inşallah anlar ben koydum sorun olmadi diyorlar bogasim geliyor
Profil image (1,553 puan) tarafından
Vallahi, yakında kola sigara verdim bişey olmadı derlerse şaşırmam cidden, bu memleketin başına ne geliyorsa bana bişey olmaz kafasından geliyor zaten
(8,944 puan) tarafından
Size o kadar katiliyorum ki. Bir de olumsuz yorum yapinca daha da cirkinlesiyorlar.
Profil image (1,553 puan) tarafından
Oo o zaman zaten dayaktan beter ediyorlar
(8,944 puan) tarafından
Ben agzima geleni kibar bir dille soyluyorum. Belki birinin aklina yatar da bebegi bu sacma olaylardan kurtulur. Bir de cok istiyorlarsa kendilerine koyabilirler sabun. Su bebekleri rahat biraksinlar.
(738 puan) tarafından
Böyle kaç posta denk geldim ya evde kendi kendimi yedim
-Reklam-
+3 oy
(8,944 puan) tarafından
Bu konularda o kadar doluyum ki. Makata sabun sokanlar, enjektorle pekmez sikanlar, 2,5 ayda ek gida tavsiye edenler, inek sutunden bir sey olmaz diyenler, pirinc unu tayfasi, eskiden hep boyleymis diyenler. Hepsine karsi savas actim burda. 
Profil image (1,553 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum ❤️
(8,944 puan) tarafından
Aynen oyle. Zaten kimse gayet de sağlıklı degil. Kanser oranlari ne kadar artti ve ne kadar genc yasa dustu. Herkes tansiyon, seker, mide hastasi. Kimse bunu gormuyor. Bu yanlislarla bunlari bagdastiramiyorlar. Durumum yok diyenlere bu kadar sert cikmiyorum ama goz gore gore sacmalayanlara da dayanamiyorum gercekten.
(738 puan) tarafından
Göze limon sikmakta beni de çağırın
(2,175 puan) tarafından
Cehaletle savaşmak gerçekten çok zor hatta herşeyden daha zor. Bazen bende tahammül edemiyorum yazılanlara. Eğitim şart. Ama ben en çok bebekler için üzülüyorum Allah ım korusun hepsini.
(8,944 puan) tarafından
Nerde boyle bir soru var, orda beni gorursunuz zaten :) Gercek olmadigina inanmak istiyorum ama ne yazik ki gercek cogu da. Aslinda Saglik Bakanligi'nin cok guzel bilgilendirme sayfalari var ama o da islerine gelmiyor.
+2 oy
(343 puan) tarafından
Hakli bence hemde cok hakli tesekkur ederiz canm cok saol.
Profil image (1,553 puan) tarafından
Umarım herkes görür
(343 puan) tarafından
Umarim canm ama emin ol kabiz ve gazi olan bebis annelerine guzel bi bilgilendirme okumalarini tawsiye ederim.
Profil image (1,553 puan) tarafından
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
+2 oy
Profil image (182 puan) tarafından
Post yukarıda kalmalı 
Profil image (1,553 puan) tarafından
Umarım canım ❤️
+2 oy
(272 puan) tarafından
Şu cahıl tayfa bunları yapan tayfa umarım bunları okursunuzda beynınız acılır braz. Bebeklerınıze ezıyet etmekten vazgecersınız. 
+1 oy
(716 puan) tarafından
Imsallah ben yaptim bisey olmaz tayfasi gorur bu paylasiminizi da vazgeceler bende artik tersliyorum sinierim kalkiyor canim herkesin elinde internet telefon bos islerle ugrascaklarina azicik bebekleei icin arastirma yapsalar boyle seyler azalir insallah vazgecerler bebeklerine zarar vermekten 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 155 göst.
13 Aralık 2022 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Elifgzl (6 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 278 göst.
23 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Eylülbebek (201 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 420 göst.
21 Kasım 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nslhn (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 385 göst.
5 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kekis (67 puan) tarafından soruldu
...