0 oy
379 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (56 puan) tarafından
Kızlar ek gidaya geçince bebeklerinize ozel corbami yaptiniz yoksa evdeki corbalardan mi verdiniz 

Hemsiremiz ek gidaya geçince yaptigin yemek sularindan corbalardan verebilirsin dedi

8 Cevaplar

0 oy
(56 puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Tesekkur ederim  kizlar;)).
-Reklam-
+2 oy
(8,988 puan) tarafından
Hemsirenize bebeginiz konusunda guvenmemenizi tavsiye ederim. 1 yasindan once bebeklere tuz verilmez. Bizim yemeklerimiz tuzlu, salcali ve baharatli oldugu icin bebege agir gelir. Bagirsaklarina zarar verir. 
+1 oy
(7 puan) tarafından
bebeğim için ayrı şeyler yapıyorum tuzsuz ve salcasiz ama tatlandirsin diye bebeginiz için.kapya biberi haslayip rondodan geçirip salça olarak kullanabilirsiniz fazla yapip dondurucuya atabilirsiniz . sütü kestirip ondan lor yapıp (tuzsuz) kalam peynir altı suyunu da mamalarına kullanabilirsiniz . eğer yine fazlaysa o.suyuda buzluğa atabilirsiniz. ve bebek irmiği tam yulaf unu tam pirinç unu da almanızı tavsiye ederim pirinç ununun tam pirinç unu olmasına dikkat edin. ve yumurta verecekseniz de sadece sarısını verin . 6.ay tadım ayı zaten çok yemeyecektir zaman tanıyın ve verdiğiniz sebzeleri buharda haslayin. verdiğiniz sebze çorba vs şeylere de az bir zeytinyağı ekleyin ki kabız olmasın bebeginz zeytinyağını en son ekleyin 
0 oy
(586 puan) tarafından
Ben yaklaşık 7.ayın bitimine veya 8.ay bitimine kadar tam hatırlamıyorum ayrı çorba yaptım. Daha sonra az az biz ne yersek onu yedirmeye başladım. Aşırı baharatlı şeyler vermiyorum tabii. Salçamızı da kendimiz yaptığımız için içim rahat.
0 oy
Profil image (1,243 puan) tarafından
Canim internette cok guzel tarifler var bakip yapabilirsin
0 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
Ona özel çorbalar yapıyorum 
0 oy
(96 puan) tarafından
Benim de bu konuda kafam çok karışık ya 1 buçuk ay sonra ek gıdaya baslicaz ama nasıl olacak bilmiyorum hemşireyle de konuşmadım daha ama 8. Ay da falan yaptigim yemeklere tuz koymayip az birşey ona ayırıp o sekidle bizimle beraber yese çok mu ağır gelir bilemedim bende doğal ev salçası kullanıyorum kendimiz yapıyoruz
0 oy
(8,034 puan) tarafından
9aydan sonra tencere yemeklerine geciliyor.tuzsuz az yagli ve salcasiz yaparsaniz yedire bilirsiniz.kizim 17aylik corbalarini ayri yapiyorum.az tuzlu.oglen kendimiz corba icmediyimz icin kizima hergun yapiyorum.aksamlari da biz ne yersek onu yiyor.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 367 göst.
14 Eylül 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde UrazKartalınAnnesi (156 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 104 göst.
7 Nisan 2021 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Tatlı kuzum (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 316 göst.
11 Kasım 2020 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Sütlükahve (1,218 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 489 göst.
5 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde İremmmmm (145 puan) tarafından soruldu
...