0 oy
220 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (54 puan) tarafından
68günlük kızım var. Ağzında çok salyalanma ve tükürük var ve elleride devamlı ağızında. Kakasıda isal değil ama sıvılaşma ve sümüksüleşme var. Ayricada karnı tok altı temiz gazıda çıkmış olmasına rağmen çok huysuz. Bu arada mamayla besleniyor. Sağlık ocağındaki ebeye sordum diş olabilir dedi. Bu kadar erken diş çılaran var mı ? Birde dişse nereden anlayabilirim ? 

5 Cevaplar

+1 oy
(8,823 puan) tarafından
Yok artık, hemşire düpedüz saçmalamış. İnsan bir bebeğin ayına gününe bakar da öyle saçmalar yani. İşte bu yüzden çocuğumu aşı dışında sağlık ocağına götürüyorum, çünkü hiçbir şey bilmiyor ya da her şeyi yanlış biliyorlar. 

Dişle hiçbir alakası yok, oral dönem ve babıldama dönemi nedir bir okuyun internetten. Oral dönemde her şeyi ağzıyla tanımaya çalışır, bu yüzden eli sürekli ağzında, biraz zaman geçsin ne bulursa ağzına götürecek.

Babıldama dönemi ise dil gelişiminin ilk aşamasıdır, bebeğiniz anlamsız sesler çıkarır, siz konuşunca cevap vermeye çalışır gibi yapar, dilini ağzının içinde kontrol edemediği için de bolca salya üretir.

Benim kızımda da bunlar 2 aylıkken başladı, şuan 7 ay bitti hala dişi çıkmadı. Sizin de diş için daha çok zamanınız var
(139 puan) tarafından
Benim kızımda aynıydı 3 aylıkken diş çıkardı haklılık payı var maalesef.
-Reklam-
0 oy
Profil image (886 puan) tarafından
Anca çıkınca anlayabilirsin ama erken sen ya da esin ne zman çıkarmış genelde ona benzer sürelerde çıkarıyorlar benimkinde o sürelerde anlattığım gibiydi 10 aylıkken çıkardı 
0 oy
(139 puan) tarafından
Diş etlerinde kabarma ya da beyazlık var mı kontrol edin devamlı. Benim kızım da aynıydı hatta benim gittiğim her doktora gösterdim yok dediler sizin tam tersi ne alakası var dişle dediler. 3 aylıkken dişi patladı tam 3.5 aylık olunca dişi vardı  illa diştir demiyorum takip edip anlayabilirsiniz
0 oy
(9,001 puan) tarafından
Bunlar bizde de vardi o donemde. Nadir olarak dis belirtisi olabilir belki ama genel olarak normal bebek hareketleri. 
0 oy
(182 puan) tarafından
Cnm diş etinde çizik beyazlama şişme olmadan diş çıkarıyor diyemeyiz

İlgili bir soru bulunamadı

...