0 oy
173 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (54 puan) tarafından
Bebeğim 69günlük. Doğduğundan beri mama ve meme şeklinde besleniyor. Neler yaptım neler yediysrm malesef sütüm artmadı. 1 2haftadırda emmiyor. Sağıp veriyorum. Fakat mama içtiği biberonu kullanmama rağmen anne sütünü verdiğimde çok zor içiyor ve biberonu ittiriyor. Aynı biberon olmasından dolayı ve mama içerken böyle bir sorun olmamasından anne sütünün tadını beğenmediği aklıma geliyor. Böyle bir şey olabilir mi ? Ya da yaşayan duyun var mı ? 

5 Cevaplar

0 oy
(54 puan) tarafından
Bilgisi olan yok mu acaba ? 
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben de anne sutu ve mama veriyordum.her emzirme uzerine veriyordum.ama oyle bir sorun yasamadik .komsum oglu ile oyle sorun yasamisdi.bebegi asla anne sutinu kabul etmedi.ayni sizin gibi sagib verdi yine icmedi.sadece mama ile beslendi.
(54 puan) tarafından
Bizim en başta kabul ediyordu. Bir kaç gündür anne sütüne karşı böyle bir tepki veriyor anlayamıyorum. Ondan acaba mama tadına mı alıştı diye düşündüm.
(8,034 puan) tarafından
Sutunuz nasil peki?cok acikdigu zaman tuturyirsaniz ve sutuniz de az geliyorsa istemiyor ola bilir.cok fazla acikmadan emzirmeyi deneseniz.daha sakin bir sekilde kabul eder belki.kizim cok fazla acikdigu zaman aglama krizine giriyordu ama meme tutmuyordu.biraz sakinlesdikden sonra emiyordu anca.
(54 puan) tarafından
Hiç çekmiyorki. Çekip çekip bir süre sonra ağlasa dediğiniz gibi diyeceğim ama hiç daha çekmeden memeyi ağzına verdiğimde ağlamaya başlıyor. Bu ara ne yapsam tutturamıyorum.
(8,034 puan) tarafından
Farkli pozisyonlarda daha karanlik bir ortamda ve ya sakin bir muzik esliyinde vermeyi denedinizmi?kardesim ayakda emziryordu.bebegi meme tutub tam emmeye baslayinca oturyordu.
(54 puan) tarafından
Her şeyi yapıyorum ama yok :( sanırım tam anlamıyla meme reddi yaşıyorum. Sütümde çok az zaten. Tutsada özellikle akşamları gelmediği için sinirlenip bırakıyordu şimdi hiç tutmuyor. Vazgeçmeden veriyorum bakalım inşallah bir gün tutar yeniden.
(8,034 puan) tarafından
Insallah tutar canim.sutun az ise dediyim gibi cok acikdigi zaman verme.biraz sakinlessin oyle ver.benim sol gogsumun kanallari tikali idi.kizim tutmak istemiyordu.ben oncesinde biraz mama veriyordum.sonra hemen biberonu agzidn cekib meme veriyordum.biraz emiyordu oyle.sonra lahana kompres yapdim kanallar acildi ama mastit abse derken uzun sure zorluk oldu ama en sonunda tuttu.sutum de az idi ceviz.kuru incir hurma yiyordum.cay bende sut yapiyir ve tabi ki stresden uzak durmak gerek.
Ha bi de ters emzirme var onu denemedysen dene mutlaka.
0 oy
(5 puan) tarafından
Enjektor ole verin yada tekrar memeye tutturmaya calssanz 
(54 puan) tarafından
Memeyi verdiğimde kriz şeklinde ağlamaya başlıyor. Malesef tutturamıyorum.
0 oy
(262 puan) tarafından
Once mamayimi veriyosn kendi sutunumu acaba biraz aciksa mesela kabul etmiyormu?
(54 puan) tarafından
İlk hep emzirip sonra süt veriyordum sorun yoktu. 1 2haftadır memeyi tutmuyor. Tuttuğu an ağlıyor. Öyle olduğunda sırf mama veriyorum. Sonrasında sağdığım sütü diğer öğünde veriyorum. Zorla içiyor.
(262 puan) tarafından
Aslinda 1 2 hafta cok az biberon vermeseydn keske siringa kasik vs belki memeye dönerdi.Mamaya alistigi icinde olabilir
(54 puan) tarafından
1 2 hafta derken bu geçtiğimiz 1 2haftadan bahsettim ya soru  1 2haftadır var. Ayrıca doğum yaptığımda süt kanallarım tıkalıydı mastite çevirdi. İlk sütüm 20.gün geldi. Mecbur mamaya başladık ilk doğduğundan beri. İlk başlarda kaşıkla veriyorduk fakat 10gün sonra mecbur biberona geçtik çünkü çok zor oluyordu ve hava yuttuğu için çok gazı oldu.
(262 puan) tarafından
Hangi mamayi kullaniyorsun peki bana hemsire sma kullan anne sutune en yakin o mama demsti yoksa mamaya alisirsa senin sutunu istemz dedi bende heo sma kullandm
(54 puan) tarafından
Hastanede aptamil vermişler anne sütüne en yakını dediler bizede. Bizde ondan devam ettik.
0 oy
(3 puan) tarafından
Doktor mu dedi peki mamada ver diye 
(54 puan) tarafından
Evet. Doğum yaptığımda süt kanallarım tıkalıydı mastite çevirdi. İlk sütüm 20.gün geldi. Mecbur mamaya başladık ilk doğduğundan beri

İlgili bir soru bulunamadı

...