0 oy
378 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (16 puan) tarafından
Kızım yeni 6aylik oldu yurutece koyuyorum öyle duruyo hiç adım atmiyo kucağıma alıp tutuyorum bide hiç dimdik durup basmiyo ayaklarini saliyo kendini bi sinirlenince harekete geçiyo ayağını dimdik tutup basiyo onun dışında çok sakin sizin bebekleriniz ne zaman yürüdü yurutecte bizim normal mi geç mi kaldık yoksa 
Bebek Ayı 6

5 Cevaplar

0 oy
(8,034 puan) tarafından
Yurutec kullanmadim ama 7aylikken tutunib siraliyordi.13ayda yurudu.bebeginiz desteksiz bir sekilde oturyormu?koltuk altindn tutunca dik vaziyette duruyir adim atmak istiyorsa bir kac gune yurutece alisir diye dusunyorum.ama 6ay erken bir zaman.doktorlar 11aydan sonra kullanila bilit diyor.o da bebek tutunub kalkma cabasi sarf etmiyorsa tesvik amacli 5-10dakikalik.
(16 puan) tarafından
Koltuk altından tutunca dizlerini kiriyo egiliyo desteksiz oturmuyo destekli oturabiliyo
(8,034 puan) tarafından
E bebek hazir degil demekki neden zoruluyorsunuz ki.agirligini bacaklarina veremeyen bir bebegi yurutece koymak onun gelisimine pek bir fayda saglamaz daha da tembellesdirir.yine de tercih sizin tabi.
-Reklam-
0 oy
tarafından
Hiçbir zaman 7. Ayda yeni yeni desteksiz otururdu. Oturmadan sonra emekler sonra tutunup kalkar sonra tutunarak yürür en son yürür. Yürüteç de yürümeye alışırsam zaten ne emekleme ne de yürümek için uğraşır.
0 oy
Profil image (2,224 puan) tarafından
6 buçuk ayda dört dönüyordu evi. 
0 oy
(16 puan) tarafından
Her bebek farklı geliştiği için bence pek önemseme benim oğlum 6 aylıktı heryeri karıştırıp geziyordu şimdi 7 aylık çekmece içi petek üstü çamaşırlar heryer heryerde bebek ne zaman hazırsa o zaman yapıyor hiç telaş etme panikleme annesi. Yürüteç karşıtları olursada aldırış etme ben yürüteçe koymazsam aç kalırız yere bıraksam illaki başına bi iş açıyor yürüteçte ebeveyn konrolü göz önünde tuttuktan sonra hiç bir sıkıntı yaşanmıyor
0 oy
(765 puan) tarafından
https://www.instagram.com/p/CJRJDJuJUk-/?igshid=1j9anrq52a3tm

Nerdeyse hergün soruluyor canım burda anneler genelde kararsız kalıyor bazıları amann hepimizi küçükken koymuşlar ne olacak diye konuşuyor falan ama asla koymamalısın bebeğini yürütece birçok zararı var hiç yararı olmadığı gibi. Biz hastanede bize gelen her aileye 2 uyarıda bulunuyoruz. Birincisi asla bebeğinize tv izletmeyin 1 yaşına kadar bulunduğu odada tv açık bile olmasın ikincisi asla yürüteç kullanmayın çünkü yürüteç bebeğinizin doğal süreçte gerçekleşecek olan yürüme becerisini engeller erteler. Sende lütfen kullanma.

Denge kurmasına bir katkı sağlamayağı için düşerken nasıl dengesini kuracağını öğrenmesini engeller. Yürüteç bebeğinizin yürümesine yardım etmez aksine yürümesini geciktirebilir. Çünkü yürütece koyulan bebek aslında adım atmaz parmak uçlarıyla kendini ittirir.

Henüz kendini dik tutamayacak durumda kullanıldığında omurgasına ciddi zararlar verir.

Tüm vücut ağırlığı kalçalara bineceği için kalça problemlerine sebep olabilir. 

Kontrolsüzce hareket ettiği için üzerine düşüreceği bir eşya kafa travmalarına sebep olabilir

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 275 göst.
0 oy
13 cevap 594 göst.
26 Ocak 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Mrvacly (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 524 göst.
0 oy
10 cevap 592 göst.
...