0 oy
342 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (160 puan) tarafından
Merhaba kızlar. Bebeğimin yanakları pütür püttür çenesine doğru yayılmış dokununca ele çok kuru geliyor. Yer yer göğüs bölgesi de pütür pütür. Doktor senin yediğin bir şey alerji yapmış sütüne geçmiş dedi. Ne olabilir dedim onu sen bilicen ben değil yediğine dikkat et dedi..  Garibime gitti dediği.. 

Çikolata portakal yeme dedi. Ama çok nadiren yiyorum ikisini de acaba neden alerji olmuş olabilir. 

Sabah kahvaltı da peynir zeytin bir kaç günde bir yumurta yiyorum. Reçel ekmek her gün yiyorum ama aşırı şeker ihtiyacı duyuyorum acaba reçel mi?

Akşamları da standart ev yemekleri yiyorum..

Bu gibi bir şey tecrübe eden var mı acaba neye dikkat etmeliyim 

6 Cevaplar

0 oy
(1,971 puan) tarafından
Bebeğinin cildine nemlendirici kullanmiyorsan ondan olmuş olabilir doktorum mustela stelatopia önerdi onu kullandım kuruluk için alerjisi yoksa bunu alıp kullan hemen iyi gekiyor 
(160 puan) tarafından
Canım nemlendirici değil de Hindistan cevizi yağı filan kullanıyorum. Nemlendirici losyon sürmedim hiç.
-Reklam-
0 oy
(96 puan) tarafından

Benim bebeğimde öyle ya ilk kulaklarının yanında çıktı geçer diye bekledim geçmedi  1 haftadır çenesine vurdu dün akşam da eşim fark etti göğüs taraflarida öyle olmuş bende bugün randevu alicam hastanye goturücem ama hangi bölüme alınıyor bilmiyor çocuk doktoru mu bakacak yoksa cilt doktoru mu

Sen hangisine götürdün
(160 puan) tarafından
Ben çocuk doktoruna götürdüm. Ama dermatologkar da bakabiliyormuş ama.
0 oy
(78 puan) tarafından
Süt ve fındık ceviz  etkiler yumurta  da çok etkili alerj rahatsızlığı ç er Ken bir kızım var 4 senedir çekiyoruz şeker çikolata süt yumurta kabuklu meyve ve turnç gillerden rahatsz olduğunu fark ettim alerji testinde söylediklerimin hepsi çıktı özellikle yumurta egzemalı ciltte rahatsız ediyor egzemsı varsa cildiyeye görün ve kaşındırıyorsa  salatalık sür kimyasal ürünlere alıştırma bence ısırgan otu çayını iç sütüne geçsin azda olsa alerjik tepkileri azaltır. Allah yardımcın olsun.
(160 puan) tarafından
Merhaba cnm. Cevabın için teşekkür ederim. Ya ben de kimyasallar hiç alıştırmak istemiyorum. Bu yüzden krem alıp sürmek yerine zeytinyağı Hindistan cevizi yağı vs. Kullandım. Acaba bunlardan mı oldu bilemiyorum. Şimdi doktor antibiyotikli krem verdi. Kremi kullansam mı yoksa yediklerime dikkat edip mi azalmasını beklesem bilemedim.
0 oy
tarafından
Doktorun doğru demiş canım. Ceviz fıstık ezmesi fındık çikolata mısır çilek domates bunlar alerjik besinlerden bazıları.

Bebek yağı kullanıyorsan onlarda dediğin gibi yapıyor. Losyon kullan. Mustela iyi geliyor 
0 oy
(392 puan) tarafından
Canım alerji sadece yediklerinden olmaz kullandığın şampuan dan deterjan dan kıyafetler inden yapar eğer besin alerjisi varsa süt ve süt ürünleri bide yumurta yapar 
0 oy
(99 puan) tarafından
Öncelikle geçmiş olsun arkadasim. Dün bu sebeple doktordaydik. 6 ayligiz. Ek gıdaya geçmiştim. Bebeğime sabahları eti cici bebe , lor ve avakado veriyordum. Doktor bana tropikal tüm meyveleri muz dahil keseceğiz dedi. Hala emzirdigim için bana da süt ve süt ürünleri perhizi verdi ve bunun yanında dana eti , susam , tahin de yasak. 

Deneyecegiz 1 ay bakacağız dedi. 

Kortizonlu bir krem ve yanında Bepanthol sensiderm verdi. Bugün 2. Gün şükür yavaş yavaş geçiyor bebeğimdekiler. Atopik dermatit mis bu. Gün aşırı yıkıyorum çamaşırlarını yikadiktan sonra 2. Kez durulama yapıyorum . Benim de sana tavsiyem birkac gün bunları yeme . Bebegini 2 günde bir yıka eczaneden bepantholu al sür insallah faydasini gorursun
(160 puan) tarafından
Merhaba canım. Çok teşekkür ederim cevabın için. Sana da geçmiş olsun. Biz daha 4 aylığız ek gıdaya geçmedik. Muz en başından beri yiyorum yine susam tahin pek ez VS en çok tükettiğin şeyler arasında ama ilk aylarda değil de şuan olması ilginç. Farklı da bir şey yemedim oysaki hem benzer şeyler tüketiyorum. Bana da antibiyotikli krem verdi. Çok yoğun kızarıklık yok acaba biraz yediklerime dikkat edip kendiliğinden geçmesini mi beklesem dedim çünkü antibiyotikli krem kullanmak hiç istemiyorum..
(99 puan) tarafından
Benim de bebeğim 6 aylık . Bebekler büyüdükçe anne sütünden aldıkları bazı gıdaları vücutları tolere etmiyormus . Doktor sıkı sıkı sende yeme dedi bende süt olsun diye hep tahine sarmistim kendimi :) muz da da potasyum var diye yiyordum. Antibiyotikli kremi kullanmadan önce en güzeli Bepanthol Sensidermi alıp günde 3 kez sürmen. Kizkardesimin bebeği var yavrum doğduğundan beri herşeye karşı alerjik vücudu hep kızarık neredeyse. Oda çok iyi bir profa götürdü inanmazsin doktor banyo suyu yapın küvete 1 kaşık mısır nişastası dökün 10 dk bekletin demiş aynını bende yaptım. 2 güne bir yıka bebeğini. Bu sıralar pek yünlü tüylü şeyler giydirme kalın giydirme birde sen yediklerine dikkat edersen geçer Allah'ın izniyle diye düşünüyorum .

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 174 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
0 oy
4 cevap 219 göst.
3 Eylül 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde hbn01 (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 151 göst.
13 Nisan 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde NEBİ80 (7 puan) tarafından soruldu
...