0 oy
506 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (69 puan) tarafından
Kizlar iyi akşamlar. Bebeğim 9 aylk oldu buzamana kadar hep beşikte sallayarak uyuttum yoksa uyumuyor. Ama artk bırakmak istiyorum sallamayi. Yatirinca uyusun istiyorum ne yapmam lazm . Ne önerirsiniz ? 
Bebek Ayı 9

6 Cevaplar

+1 oy
Profil image (1,148 puan) tarafından
Yavaş yavaş sallama hızımı düşürdüm. Sonra en yavaşa geldiğimde sallamayı bıraktım. Ağlayınca hafif hafif sallıyodum. 2 gün sonra gece uykusuna yatarken hiç sallamadım biraz ağladı biraz sustu. Ağlayarak bi şeyler öğrensin istemedim zaten dayanamazdım çok ağlasa. Biraz biraz ağladı. Hiç sallamadım o gece. Elimi koydum üzerine pis pis dedim uyudu bidaha da sallamadım 1 buçuk aydır bu şekilde uyuyor. Şu an 7 aylık olmasına bir hafta var. Ona beşikte ağlamasını önlücek şeyler lazım eğer ağlatmak istemiyorsan. Çok ağlarsa parmaklarımı kıpırdatıyodum ben onlara bakarken susuyodu bi süre sonra da uyuyodu. Şimdi yatırıyorum sadece uyuyana kadar bekliyorum yanında. Sallarken 9 da yatar 11 buçukta dalardı 2 buçuk saat boyunca sallıyodum. Şimdi 10 dakikada uyuyo. Gece uyansa bile kendi dalıyo tekrar uykuya. Kararlılık önemli. Azıcık ağladı diye pes etme uzun sürebilir her bebeğin adaptasyon süresi farklı benim kızım 3. Günün sonunda uyudu kendi. Bi tane müzik var youtubede bebek sakinleştirici müzikler yazınca çıkıyo 9 dakika olan belki senin bebişinde de işe yarar. Uykusunun geldiğinden emin ol ama uyku saatini de kaçırma çok zor dalıyolar yoksa. Bi de belli bi saat varsa yatırdığın asla vazgeçme bi süre sonra saati geldiğinde uyumak istiyolar. O zamanlar sallarken bile nasılsa 9 da yatırıyorum ama 11 buçukta uyuyo diye biraz daha geç yatırayım demedim iyiki de dememişim uyusa da uyumasa da aynı saatte yatır. Yatırdıktan sonra huysuzlansa bile asla uzaklaşmayın yataktan uykusu dağılmasın. Sakinleştirmenin yollarını bulmayı dene senin bebeğin en iyi sen bilirsin. Kolay gelsin:)
-Reklam-
+1 oy
(25 puan) tarafından
Emzir güzelce mama kullaniyosan mamasını da ver sonra yakınında bi yere yatır seni görecek şekilde ilgilenme kendi kendine oynarken uyur benim kızım da 3 aylık ben bu şekilde uyutuyorum 40 ı çıktı yavaş yavaş alıştırdım hafif gevşek şekilde kundak yapıp  üzerine devamlı örttüğün battane yada örtüsünü örtebilirsin yavaş yavaş alıştır mesela ben ağız mendilini yanına koyunca uyuyacağını anlıyor sende bu şekilde hareket edebilirsin‍♀️
0 oy
(315 puan) tarafından
Canım uykularını düzenlemeli ve ritüeller oluşturmalısınız en başta. 
(69 puan) tarafından
Uyku saatleri var zaten düzenli ama hep sallanmak istyor
0 oy
(1,213 puan) tarafından
Gündüz uykularını yatağında uyuyorsa çok uykusu geldiğinde yatağına bırakın  keyifliyken.uyursa hergü devam edin gece içinde alışmış olur.ben böyle yaptım.emerken uyuyor yatağa koyarım uyanır ama kendi uyur.
0 oy
(129 puan) tarafından
Bebeğiniz Uykuyu Sevecek kitabını bir oku istersen. Bilgilendiriyor.
0 oy
(19 puan) tarafından
Bunun için instagramda türkan acarı takip etmeni kesinlikle öneririm ben onunla sallamayı bıraktım aglatmadan ücretsiz egitim veriyor bende burdaki bi arkadasin yorumda görüp araştırıp buldum bana çok faydası oldu onun için sanada yazmak istedim 
Profil image (78 puan) tarafından
Bebeğimiz ne kararmışken bıraktınız sallamayı
(19 puan) tarafından
7 aylıkken tamamen sallamayı biraktik

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 194 göst.
0 oy
3 cevap 172 göst.
0 oy
6 cevap 353 göst.
16 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aras'ım (380 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 164 göst.
16 Aralık 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aras'ım (380 puan) tarafından soruldu
...