+2 oy
559 göst.
Profil image Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (1,127 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Anneler merhaba.

Bu konu hakkında burda o kadar çok post paylaşılıyor ki bende annelerin dikkatli olması için yazmak istedim.

Ben bebeğime anason, rezene verdim bir şey olmadı ver gitsin tarzı yorumları çok yanlış buluyorum. 

1. Anason alkol yapımında kullanılan bir madde 

2. Rezenenin de bebek için nörolojik sorunlar ve epilepsiye sebep olduğu görülmüştür. Ayrıca yüksek toksit madde geçiş özelliği yüzünden bebeklerde alerjiye sebep olabilir.

Bir diğer konu zeytinyağı. Bebeğinizin anne sütü alıyorsa kaka yapmamasi 10 güne kadar normal. Poposunu sabunla uyarmayin, zeytinyağı icirmeyin ( asit yine bebeğe zararlı, solunum sıkıntıları yaratıyor )

Ben yaptım verdim bir şey olmadı da demeyin. Bugün olmaması ileride ciddi sağlık sorunlarını getirmeyeceği ne malum ? 

 

Ve son bir şey daha. Yemek, içmek süt yapmaz. Öyle olsa düzenli beslenen her annede foşur foşur süt olur değil mi ? İctiginiz bütün bitki çaylarinin içeriği çoğunlukla şeker yüklüdür buda kilodan başka bir şey yapmaz. Süt yapan tek şey emzirmek, emzirmek, emzirmek. Bebeğiniz ne kadar com emerse beyniniz o kadar süt üretir çünkü :)

Özet olarak sevgili çok bilinçli (!) anneler;

Lütfen kendi bilginizi kendinize saklayın burda yeni anne olmuş insanları da kendi bildiğiniz yanlışa suruklemeyin.

4 Cevaplar

0 oy
(8,813 puan) tarafından
Henüz anne olmadığım ve bu platforma üye olmadığım zamanlarda yazmışsınız. Baştan aşağı her cümlesinin altına imzamı atıyorum. Bilinçli bir anne olduğunuz için de tebrik ediyorum. 
-Reklam-
0 oy
(8,933 puan) tarafından
Eski ama yeniden okunmasi gereken bir post. O zaman gelen tek yorum da hala burda savas verdiğimizle ayni kafa maalesef.
Profil image (1,522 puan) tarafından
Malesef ......
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından
Rezene ve anasonun çayını yapıp içiyorum peki bununla ilgili araştırma var mı ? Bu yazdiklariniz bebeğe verilenlerle mi ilgili yani allah korusun ama sanmıyorum bebeğe rezene ve anason cayi icereceklerini yenidoğan ya da x aylık neyse ama verilmez bence her anne bunun farkında ama bazıları çevre baskısından yapabilir bile bile yapan yoktur bence 
(8,933 puan) tarafından
1 aylik bebege bile anason ve rezene iciren o kadar cok ki. Gaz icin caresizlikten yaptiklarini soyluyorlar. Bunun onlara epilepsi nobeti ya da toksik etki olarak doneceginden haberleri yok. Bazi doktorlari verilebilecegini soyluyor ama verilmemesi gerektiğiyle ilgili o kadar cok yayin var ki. Maalesef doktorlarin bir kismi bilgilerini tazelemek icin bu yayinlari okumuyor bile. Anne sutunden her sey bebeginize gecer. Rezenenin anne sutunden gecisi ile ilgili bir makale bulamadim ama miktar olarak az da olsa riske atmaya gerek yok :)
Profil image (1,522 puan) tarafından
Ben rezene ve anasonu direk çay olarak yapmıyorum içecek hazırlıyorum onun içine birer yemek kaşığı ama 4 5 litre kadar suyun içine umarım zararı yoktur hiç tüketmeyince ben gaz sancısı cekiyorum kendim için yapıyorum aslnda
–1 oy
(93 puan) tarafından
Canım benim biz hiç kimseye yanlış bilgi vermiyoruz yaşadıklarımızı anlatıyoruz sen istemiyorsan böyle bir sitede  ne işin  var seni burda zorla tutan yok istemiyorsan çıkarsın bizim işimize karışmazsın tatlım
Profil image (1,127 puan) tarafından
Evet ben böyle şeyler görmek istemiyorum özellikle bebekler hakkında. Ayrıca böyle bir tepki verdiğinize göre demek ki sizde bu şekilde paylaşımlar yapıyorsunuz ya da onayliyorsunuz. Ve son olarak sizde bu şekilde bilinclendirilmek amaçlı yazılan postları görmek istemiyorsanız çıkabilirsiniz. Bizim işimize karisamazsiniz tatlım :)

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 212 göst.
30 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bsraa2 (93 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 544 göst.
24 Ocak 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde BeyzaMi (59 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 303 göst.
17 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Emine3040 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 254 göst.
...