0 oy
552 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (59 puan) tarafından
Süt yapması için rezeneyi tüketiyordum .. son zamanlara Melisa papatya anason karısımi bir çay içiyorum ama bugün bir ebenin paylaşımında bebeğe çok zararı olan rezene ve anasonu kesinlikle önermiyorum dedi. Bu durum hakkında bilgisi olan var mı kullanmamali miyim?

6 Cevaplar

0 oy
(29 puan) tarafından
Bebeğe zararı olacağını düşünmüyorum rezene hem süt yapiyir hem de bağırsakları yumuşatıyor bebeğin gaz çıkarmasına da yardımcı oluyor anasonla ilgili bir fikrim yok ben kullanıyorum rezeneyi Gönül rahatlığıyla eskilerde bu şekil yapıyormuş
-Reklam-
0 oy
(861 puan) tarafından
Rezene bebeklerde çatlama noktasına getirecek kadar gaz yapıyor bir kere içtim hayatımda acı tecrübem oldu 
(1,025 puan) tarafından
Rezene gaz çıkarmak içindir. Bağırsakları yumuşatır. Hatta sezeryan doğum sonrası anne gazını çıkarmadan katı beslenemez. Hemşireler rezene getirip verirler. Bebeginize başka bişey gaz yapmış olabilir.
(861 puan) tarafından
Ben eminim o gün rezene içtim ve oğlumla sabahladık bunu ebeye de sordum sadece bebekler rahat uyusun diye söyleniyor normalde aşırı gaz yapar dedi
(1,025 puan) tarafından
Olabilir bişey diyemiyorum kişiden kişiye değişiyor demek ki. Barsaklari genişlettigi için şişkinlik hissetmissinizdir. Ben ne zaman sıkıntı çeksem bir fincan içerim rahatlarim. 7 aylık bebeğim ona da çay kaşığıyla 1 kaşık veririm hemen çıkarır. 3 kez sezeryanla doğum yaptım. Hastane çantama ilk koyduğum seylerdendir. Hep rezeneyle çıkardım gazimi da sezeryandan sonra. 3. Bebeğimi Koru Hastanesi nde doğurdum. Hemşire rezene çayı ile kimyon için hemen gazinizi çıkarırsınız dedi.
0 oy
(729 puan) tarafından
Rezeneyi ben de birçok yerde okudum. Hem anne hem bebek tüketmemeli. Bence zaten süt üretimi bünyeden bünyeye değişiyor.  Ben rezene içtiğimde hiçbir artış olmamıştı 
0 oy
Profil image (1,345 puan) tarafından
Zararı yok demişler ama zararı hakkında bilgisi yok sanırım arkadaşların. Rezene anason GENOTOKSİK lütfen araştırın. Bebeğinize zarar vermeyin. 
0 oy
(153 puan) tarafından
rezene normal hayatta içilmeli emzikli kadın içmemeli
0 oy
(300 puan) tarafından
Ben kadın doğum doktorumun tavsiyesi ile içmeye başladım ki hamile iken çok şiddetli gaz sancısı çekiyordum acillik oluyordum. Günde bir bardak iç. Paket olandan içme kendin demle iç dedi. Doğumdan sonra da çocuk doktorunuza sordum içebilirsin dedi. Bende rezene müthiş süt yapıyor. Düzenli olarak en etkili rezene süt yapıyor. Kızım hiç gaz sancısı çekmedi. Bu zamana kadar şu an da dahil olmak üzere sürekli Dr a sorup ona göre hareket ettim ediyorum. 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 215 göst.
30 Ocak 2023 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Bsraa2 (93 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 561 göst.
22 Ekim 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde ⛅ Gökcicim ️⛅ (1,127 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 307 göst.
17 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Emine3040 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 262 göst.
...