Anneden geçen hormonlar nedeniyle şişlik oluşabilir zamanla kendiliğinden geçer dokunmamanız lazım sakın sıkmayın.
Gaz için ayşe öner gaz masajı videoları var tavsiye ederim ve doktorunuza da danışıp nurse harvayes gaz damlası kullanabilirsiniz doğaldır. Mutlaka emzirdikten sonra dik tutup ağzından gazını çıkarmasını sağlayın kaç dakika sürerse bekleyin hafif pır pır vurup kürek kemiklerinin arasına o gazı çıkarmazsa kusabilir.
Bir de masajı besledikten hemen sonra yapmayın kusabilir. Şöyle düşünün o mama midede öğütülüyor bağırsaklara geçiyor ve gaz oluşuyor bunu için zaman lazım. Ben beslemeden 15dakika önce filan yapmaya başlardım masajı işe yarardı dünyadaki en güzel ses o pırt sesleri:)
Maalesef ne kadar uğraşsanızda masajla damlalarla bu bir süreç umarım en kısa zamanda geçer. Biz 6aylık olduk eskisi gibi değil kendi başına da çıkarıyor artık çok şükür masaj yapmama gerek kalmıyor ama hala devam ediyor. Genelde 3.aydan sonra filan geçiyormuş.