0 oy
247 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (60 puan) tarafından
Bişey bağlama sarma diyen arkadaşlar olabilir belki doktor dedi bana fıtığı büyümeye devam ediyor sar dedi ama nasıl yapıcam bilmiyorum 

7 Cevaplar

0 oy
(392 puan) tarafından
Göbek deliğine demir para koyup sarıyorsun canım bana öyle söylemişlerdi 
(60 puan) tarafından
Yaptın mı peki
-Reklam-
0 oy
(61 puan) tarafından
Enteresan tıbben kesinlikle kabul edilmiyordu sarma işleri, kendi haline bırakılıyordu ve geçmezse belirli bir müddet sonra operasyon yapıyorlardı. Benim bildiğim kadarıyla tabi. Bebeğiminki 2,5-3 aylıkken kilo aldığı için içeri gömüldü. 
(60 puan) tarafından
2 aylık benim bebeğim kilo güzel alıyor ama aşırı gazlı sürekli ıkındığı için fıtık büyümeye devam ediyor doktor yap demese yapmazdım
(61 puan) tarafından
Doğrudur, bi bildiği vardır illaki, sarma ile ilgili videolar görmüştüm YouTube'da. Geçer inşallah sizinki de.
0 oy
(19 puan) tarafından
Benim oğlumda da var göbek fıtığı ben hiç. Birşey yapmadım hala da devam ediyor ama sen yapmak istiyorsun göbek fitığı korsesi satılıyormuş bebekler için onun faydası oluyormuş. 
(60 puan) tarafından
Sürekli büyümeye devam ediyor çok ıkındığı için doktor demese bende yapmazdım demekki bi zararı yok diye düşünüyorum
(19 puan) tarafından
Çok gazlı bebekse çok şişiyor benim oğlumda da öyleydi gazı azaldıkça iniyor şuan indi baya inşallah geçer canım
0 oy
(96 puan) tarafından
Benim kızımda oldu kendi kendine gecti bebeklerde oluyor bence para filan koyma enfeksiyon kapar yine en dogru karari sen verirsin..
(60 puan) tarafından
Ben sardım canım direk koymadım parayı önce iyice yıkadım dezenfekte ettim sonra kalın bi pamuğu göbeğine koydum üstüne parayı koyup tülbentle sardım bakalım nasıl olucak
0 oy
(93 puan) tarafından
Halk bilimi diye birsey var geçmişten beri yapılagelen.evet hepsi doğru değil  fakat bazı şeyler iyi gelebiliyor.(bu konu için yapilmasin deniliyor) ama o kadar ciktiki gobegi bende bir liradan buyuk bi aynanın dis kabi vardi  onu bağladım. Kumaşın arasına sardım göbeğine gelecek şekilde cok sıkmadan bağladım.
0 oy
(96 puan) tarafından
Ben de fıtıklı bir bebekmişim annem çok korkarmış şimdi 26 yaşımdayım 2 aylık bebeğim var hiç bir sorun yaşamadım çok şükür ama bebeğimde de var göbek fıtığı. Kesinlikle sarılmamalı can yakıyor zaten çok sıkılınca... Ama ilka yapacaksan para pul koyma kuşak sar ağlarken dışarı taşımasını engeller sıkmadan kesinlikle sıkmadan sadece destek olması için o kadar. Boynuna taktıpın fular la yapabilirsin mesela yada bi şalın vardır kes onu göbeğine bir tur atacak ebatta çok kalın sararsan rahatsız edebilir çünkü. 
0 oy
(62 puan) tarafından
Benim miniğimin de fıtığı var hatta pinpon topu büyüklüğünde. Sürekli ıkındığı için de halen geçmiyor. Ama doktorumuz bağırsak sıkışması olmasın sarma demişti. Sadece günde bir iki defa içeriye sokuyoruz parmağımızla birkaç saniye bağırsaktakiler boşalsın diye.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 387 göst.
27 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Hozgenaz (395 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 214 göst.
20 Nisan 2024 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Fatma Topcu (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 104 göst.
21 Şubat 2024 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Nagihan42 (135 puan) tarafından soruldu
...