0 oy
306 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (37 puan) tarafından

Merhabalar oğlum 4 bucuk aylık 6 gune bi kaka yapıo karnında gaz görnuo kımyon verfm zeytınyagı verıorum arada nurseharweys verıorum gaz cıkarıo ama kaka yapmıyor ne yapabilirim ya? :( birşey öı varya doktor zeytnyagı vet dedı ama korkuorum 

7 Cevaplar

0 oy
(131 puan) tarafından
Aynı dertten muzdaribim. 3 aylık bebeğim var benim de. 1 hafta çıkmayınca cumartesi günü çeyrek fitil verdim , gliserin diye. 

Bugün yine zorlaniyodu, anladim ki çıkamıyor kulak çubuğuna zeytinyağı damlatıp makatina çok az degdirdim, ama çok zorlamadan. Bu şekilde çıktı.
-Reklam-
0 oy
(357 puan) tarafından
Bize doktorumuz prebiyotik basladı. Zeytinyağı önermedi bize gecici ve alıskanlık yapar dedi 
0 oy
(376 puan) tarafından
Şimdi bilemicem ama ek gıdaya geçince avokado yu eksik etme...benim oğluş a çok yaradı...iki günde bir veririm bazen haftada iki....yarım saat sonra hemen yapiyo...yarım muz yarım avokado...muz kabız yapar diye düşünebilirsiniz...ama yapmiyo... inşallah senin yavrununda çabuk geçer
0 oy
(316 puan) tarafından
Zeytinyagi günde bir çay kaşığı verebilirsiniz bizde uzun süren kabızlık sorunu yaşadık aynı aylarda ama ek gıdaya geçince düzeldi çok şükür. Doktor bebek katı gidaya geçmek için kendini hazırlıyor demişti hakikaten de biz yemek yerken ağzını sapirdatiyo yada yemeklere atılıyordu. 

Anne sütü alan bebeklerde 10 güne kadar kaka yapmaması normal.sayiliyor bağırsak emilimi yüksek olduğu için yediği şeyleri çiş olarak çıkarıyordu. Eğer bebeğinizde huzursuzluk ciddi ıkınma ağlama yada karnında gözle görülür şişlik yoksa doğal haline bırakın.. ama huzursuz veya kendini rahatsız ediyor sürekli ağlıyorsa eczaneden libalaks lavman alın ve sadece nohut buyuklugu kadarini popsundan verin anında rahatlatıyor.. 10 gunde bir az miktarda verebilirsiniz.

Bu arada fitil kesinlikle tavsiye etmiyorum popsunda çatlak yada yırtılmaya neden oluyor biz bu şekilde.tecrube edindik biraz uzun oldu ama.kusura bakmayın :))
0 oy
(17 puan) tarafından
Iyi aksamlar,aynı sorun benim bebegimde de oldu.doktor  5 gune kadar yapmamasi normal oldugu soyledi.4.gunu saglik ocagindaki doktorla konusdum ayaginin altina masaj yap 1 kac saat bekle yapmazsa eger kulak cbugunun ucuna zeytinyagi batir ve makat bolgesine cok hafif ittirmemi soyledi .  2 kere yapdim yarim saat arayla bebegim kakasini yapdi .Bide ılık havli koydum karin bolgesine.gecmis olsun 
0 oy
(548 puan) tarafından
Zeytin yağı vermeyin diyolar 10 gün süresi var bizimde 1 hafta oldu bekliyoz
(67 puan) tarafından
Ek gida döneminde vermemizde bir sakinca varmi
(548 puan) tarafından
Ek gıda da olabilir belki yinede danışmak lazım canım tam bilemicem
0 oy
Profil image (1,141 puan) tarafından
Fitil at annesi ben zeytinyağı allatn sıkıyordum

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 504 göst.
0 oy
2 cevap 718 göst.
0 oy
1 cevap 115 göst.
...