0 oy
232 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (51 puan) tarafından
Hanimlar merhaba.bebegim 8 gunluk.sutum 3-4 gundur geliyor bebegim emiyor ama hemsireler 2-3 saat arayla 30 cc mama veriyorlari hastanede.o ara sutum pek yoktu.suan geliyor bebek de emiyor ama yeterli olup olmadigni bilemiyorum sarilik olmasin diye bebelac mama takviyesi veriyorum iciyor.acaba gerek var mi mamaya? Sarilik olmasindan korkuyorum ve 2 gundur gaz sancilari rahatsiz etmeye basladi ne yapmam lazim?
Bebek Ayı 0

9 Cevaplar

0 oy
(102 puan) tarafından
Ben de sezaryan olduğum için sütüm hemen inmedi , hastanede kaldığımız iki gün hemşireler illa mama takviyesi verdirdi. Ama eve gelir gelmez hemen mamayı bıraktım.  Sık sık emzirin ık desin emzirin , bık desin emzirin. Sık emzirmek ve ten teması çok önemli. Tahin pekmez yiyin , rezene çayı için ve içine kimyon atın , yediğiniz tüm yemeklere kimyon atın gazı önlüyor biraz da olsa , adaçayı yağı ile ayak tabanına ve karnına masaj yapabilirsiniz gaz için ve ekstra olarak naturpy milk tea diye bir çay var içeriği bitkisel isterseniz ondan da alabilirsiniz , sütü arttırıyor :) Bebiş sağlıkla büyüsün :) 
-Reklam-
0 oy
(997 puan) tarafından
Bez sayisina gore anlarsin doyup doymadigini. 2 saatte bir cisini yapiyosa doyuyodur
0 oy
(253 puan) tarafından
Sütün çokmu, çişli  bezleri dolu dolu oluyormu. Birde bebelac gold olanından verin. Fermente mama gaz ve kabızlık  önlüyor.
0 oy
(357 puan) tarafından
Öncelikle sütünüzü sağmanızı öneririm bir bakın ne kadar var sütünüz öncelikle sonrasında doktora bilgi verip sorun onlar zTs. Mama ihtiyacını söylüyor ve tavsiyem kasık biberon kullanın çünkü ilerde meme reddi olabilir 
0 oy
(102 puan) tarafından
Bebek uykuya dalabiliyorsa, çişi sıksa, durduk yere de ağlamıyorsa sütün yetiyordur korkma, gaz için bol bol rezene iç üşütme sık sık uyu bebekle beraber . İlla mama vereceksen aptamil conformil gaz ve kabızlık derdimize iyi geldi bizim, size de şifa olabilir inşallah.
0 oy
(223 puan) tarafından
yani sarılık olmaması için özellikle ben mama verdim canım çünkü sütüm hem yetmedi hem sarılık değeri yükseldi doktor dedi mama vermezsen hastanede yatar e bu durumda da yatsın istemedim bi süre ver istersen 30 30 bşi olmaz seni de emmsin bolca 
0 oy
(130 puan) tarafından
Ben hem sürekli emzirmeye çalıltım hem de mama ile destekledim sarılık nedeni ile. Hem mama bitene kadar süt işi de düzene girdi. Siz de mama bitene kadar en azından bi ili öğin destekleyebilirsiniz  bencce.
0 oy
(475 puan) tarafından
canım ihtiyacına bağlı kilosuan bağlı eğer gerek duymuyorsan tabi ki verme ama gerekli oluyorsa verirsin kilosunu da takip et
0 oy
(840 puan) tarafından
Ben sezeryan oldum cocugu doyurcak kadar sutum gelmedi ilk 2 hafta 1 saatte bir emzirdim ekstra 30 cc gunde 1 2 kez mama verdim sarilik degeri 14 u gorup gecti cok sukur suan duzene girdi sutum gunduzleri 2 saatte bir emziriyorum hergece 1.30da 90 cc verip yatiyoruz saat 5 e kadar uyanmiyor (50 gunluk)
...