0 oy
191 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (77 puan) tarafından
tarafından kapalı
Merhaba hanımlar ventolin hava fısfısı oruç bozar mı arada nefes almakta zorlanıyorum fısfıs sıkıyorum iyi geliyor oruç bozar mı acaba
notu ile kapatıldı: Sohbet amaçlı açılan konular yasaktır. Menüden konu dışı sorular için ayrılmış alanda konunuzu açabilirsiniz..

3 Cevaplar

+2 oy
(8,819 puan) tarafından
Bu konuda fetva vermek burada kimsenin haddi değil bence
Profil image (4,556 puan) tarafından
Katılıyorum size
-Reklam-
0 oy
(81 puan) tarafından

Diyanet işleri başkanlığının sitesinde cevabı var,  2.paragraftaki bilgide sprey sıkılarak oruç tutulabilir diye fetva verilmiş. Buyrun:


"Nefes açıcı sprey kullanmak zorunda kalan astım hastası oruç tutmayabilir. Daha sonra iyileşince tutamadığı günleri kaza eder. İyileşme ümidi kalmamışsa, o takdirde tutamadığı günler sayısınca fidye verir. Bir fidye, Ramazan’da bir kişi için verilen bir fitre miktarıdır.
Ancak, nefes darlığı dışında oruç tutmaya engel başka sağlık problemi bulunmayan astım hastaları, soluk almayı rahatlatacak özel spreyi ağızlarına püskürterek oruç tutabilirler. Ağza püskürtülen bu ilaçlar orucu bozmaz. Çünkü bu spreyden bir kullanımda 1/20 ml. gibi çok az bir miktar ağza sıkılmaktadır. Bunun da önemli bir kısmı ağız ve nefes boruları cidarları tarafından emilip yok olmaktadır. Bundan geriye kalan miktarın tükürükle mideye ulaştığı konusunda ise, kesin bir bilgi yoktur."

(77 puan) tarafından
Teşelürler canım sağol
(81 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(77 puan) tarafından
Belki kullananlar vardır diye yazdım bilenler ne fetvası ya allah allah insanca soru sorduk düzgün cevaplayabilirsin
(8,819 puan) tarafından
Gayet insanca bir yorum yaptım. Bu tür sorular için diyanetin sayfasına bakmanız lazım. Burada ilahiyatçı olan varsa onlar dışında kimse fikir yürütmemeli.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 275 göst.
0 oy
22 cevap 998 göst.
4 Nisan 2022 Ek gıda & Beslenme kategorisinde Yusuf ve Ömer (16 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 333 göst.
...