0 oy
661 göst.
Ek gıda & Beslenme kategorisinde (438 puan) tarafından
Merhaba, 

Arakadaşlar ben buzlukta köy kuzusu, köy horozu ve dana suyu ve didiklenmiş haşlanmış eti kullanıyorum. Aldığım sebzeleri, meyveleri sıcak sirkeli suda bekletip iyice durulayıp dolaba kaldırıyorum. Sadece elma,armut ve ayvayı dışarıda bırakıyorum. Dolaptan aldıktan sonr tekrar yıkayarak ve kabuksuz yapıyorum her şeyini. Evde lor yapıyorum yanında suda beklettim satın peyniri de kullanıyorum. Zeytini iki üç gün suda bekletip biberli yeşil zeytin kullanıyorum ezme olarak veriyorum. Sadece köy yumurtası kullanıyorum. Sütünü pastörize organik alıp yoğurdunu falan mayalıyorum. Arada probiyotikli yoğurt mayasıyla yapıp veriyorum. Tatlı biber salçası kullanıyorum organik. Fazla olan sebzeleri buzluğa atıyorum küçük küçük hazırlayıp. Ekmeğini, bisküvisini kendim yapıyorum tam buğday unu vs kullanarak. Yiyecek malzemelerini emzik temizleme ilaciyla temizliyorum bazen de makineye yüksek dereceye atıyorum. Sadece cam ve çelik ürünler kullanıyorum. Her gün özel pişiririm. Ertesi güne bırakmam. Mama sandalyesini yıkayıp dezenfekte ediyorum. Halının üzerine pike seriyorum evde giydiğimiz çorap terlik hepsi ayrı. Evde yere düşen her şeyi yıkamadan vermiyorum. Çamaşırların hepsini bebek deterjanı kokusuz ve yumuşatıcısı ile yıkıyorum. Koltuklara kadar herşeyi bu deterjanlarla temizledim. Kiyafetleri buharda ütülemeden asla giydirmem. Sık sık duş aldırıyorum. Pandemiden dolayı maskesiz sadece babası ve ben yaklaşıyoruz. Herkese yasak kimsenin kucağına dahi vermiyorum. Sadece anne babalarımıza veriyoruz onlarda azıcık alıp bırakıyor maskeli olarak. Her ay özel hastahanede kontrolünü yaptırıyorum. Bir yerine ufacık bir sey olursa hemen doktora götürürüm ya da eczaneden krem falan alırım. Sağlık ocağına falan asla kullan at sermeden yatırmam. Bunlara rağmen bakteri oldu ve delirmek üzereyim. Sizler neler yapıyorsunuz? Nerede hata yapıyorum deliricem. 
Bebek Ayı 8

14 Cevaplar

+1 oy
(664 puan) tarafından
tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap
Canim biz bunlari yapmadan yetisemiyoruz bi bebege sen nasil yapabildin ki?

 Bakteri de lazim. Normal dogumda bebek dogarken vajinadan geliste bebek bakteri ile temas eder ve bunlar bagirsaklari icin yararlidir. Ama sterile sezeryan ile dogmus beklerse bunun alinan yiyeceklerle olusmasi gerekir. Bak burda bakteri önemli. 

Her yerimizde bakteri var. 

Agzimizda agiz floramiza uygun bakteri var. Elimizde oraya özgü bakteriler. Bunlar vucudumunuz oh dengesini düzenler sindirim vs yardimci olur. 

 Belgeselde izledim. Iki grup üzerinde yapilmis arastirma, bebekken kedi köpek ile temas eden evde besleyen ve temas etmeyen bebeklerde astima yakalanma oranini karsilastirmislar, hayvanlarla temas edenlerde astim riski daha az oldugu ortaya cikmis. Netflix dizisiydi. Iki belgesel izledim. Belgesel dizi seklinde. Bebekler ve yasamin basgangici.  Bebeklerin kakasindaki bakteri daha cokmus hayvanlarla temas edenlerde. Demekki bakteri de iyidir. 

Bi tanidik vardi. Cocuklari o kadar temiz tutmus ki, okula gidince hastalanmislar cünkü hiç mikrop ile tanismamislar, bünyeleri alismamis. 

Bebegin disari cikmasina baska insanlar görmesine de ihtiyaci var. Ben maske takinca kizim elinyle cekistiriyor. Cikarmak istiyor.  

Annesin endise etmen normal. 

Iki üc kez kullan at kullandim sonra biraktim vallaha. 

Birsey cikti mi anneme ablama kaynanama ne olabilir diyorum. Doktora da gidiyoruz. Rota asisi yaptik, ilk menemjit dozunu yaptik. 

Esim korona oldu. Ben de ondan aldim. Bebegime test yaptik negatif cikti. Ama benim emdi diye ona antikorlarim gecti. 

Anneyiz. Ruyamda elini koptugunu gördüm. Uyandim elinde cizik varmis. Seni anliyorum. Ama birak bebegin yasasin, parka götür, salincaga koy, cimenlere bassin :)
(438 puan) tarafından
Teşekkür ederim :) aynı belgeselleri izledim. Hatta sürekli bu konularla ilgili araştırmalar yapıyorum. Parka götürüyorum, sallıyorum. Arabasiyla gezdiriyorum hatta kanguruya bağlayıp çıkıyorum, dolaşıyorum. Bir yandan bunları da yapmaya çalışıyorum çok yoruluyorum ama yorgun gibi de hissetmiyorim söz konusu kızım olduğu için herhalde. Hepsini yapıyorum ama onlarda da çok dikkatli davranıyorum. Tik olmuş herhalde bende bu.
(664 puan) tarafından
Yagmur ne demektir diye bebegim 5 aylikken yagmurda gezdirdim. Bilsin. Alissin. Kirli olmak degildir bunlar. Ama sen de rahat ol.
Çok seviyorsun, koruyorsun ama heba etme kendini. Ben de ya biri zarar verirse diyorum. Keske yine karnima soksam onu. Kimse ona kötü birsey yapmadan diyorum. Ben tacize ugradim cocukken. Ve çok taciz olayi duydum arkadaslardan. Ona biri bu niyetle yaklasirsa diyorum. Aklima.cikiyor.
Babasi zarar verirse kizima diyorum. Halbuki benim kadar seviyor babasi onu. Benimki de takinti. Asmamiz lazim bunlari. Yavastan birakmaya calis. Yavas yavas, aniden yapayim dersen zorlanirsin çok.
(438 puan) tarafından
Çok çok üzüldüm. Sabır diliyorum size. Çok doğru zaman çok farklı. Haberlerde hep görüyoruz benim de ödüm kopuyor ama yaşamak zorundayız. Yavaş yavaş her şeyin üstesinden gelicez insallah
(664 puan) tarafından
Insallah. Cocuklarimiza iyi mutlu insanlar olmayi ögretelim :)
-Reklam-
+5 oy
(1,296 puan) tarafından
O kadar çok sakınmışsınız ki, bebeğin vücuduna mikrop girmesine izin vermemişsiniz. Oysa bebeğin az da olsa mikroba da ihtiyacı var. Bu kadar titiz davranmamak gerekiyor bence. Hijyen kurallarına dikkat etmek yeterli diye düşünüyorum. 
(438 puan) tarafından
Doğru haklısınız. Pandemide denk gelince iyice evhamlı oldum
+3 oy
(62 puan) tarafından
Okurken bana fenalık geldi biraz fazla önlem almışsınız 
(438 puan) tarafından
Aman durun fenalık demeyin:) abartmışım evet yorumları da görünce daha iyi anladım
(62 puan) tarafından
Ahah:) anneler olarak bazen fazlaca titiz davranıyoruz farkında olmadan kendimizi yıpratıyoruz. Babalar gibi olmak lazım onlar gerçekten rahat ve çocuğun keyfini çıkarıyorlar:)
(438 puan) tarafından
Vallahi eşim diyor ki acaba ben mi bir şey yaptım çocuğa da hasta oldu. Sen o kadar dikkat ediyorsun ki bir şey olamaz diyor. Gerçekten babalar oh mis hiç üzerinde durmak yok.
+1 oy
Profil image (2,520 puan) tarafından

Bana "abartiyosun" diyenlere okutmalik bir yazi olmus :) okuyunca kendimi pis, pasakli hissettim :D

Canim bu kadar abartma bence. Bedensel sagligi gectim psikolojik olarak da etkilenir bebegin senin bu tavirlarindan. İlerde takintili biri olabilir. Hic bir yere mendilsiz vs dokunmayan, her seyi iyice silen yikayan, eli kirlenecek diye tasa topraga dokunmayan biri olup cikiverir. Trt 1'deki Masumlar Apartmani geldi aklima..... 

Cocuk bu, illa ki kirletecek de kirlenecek de. Bu kadari ikinizi de cok yorar...

(438 puan) tarafından
Kız valla o da tam tersi ne bulsa ağzına götürür :) her şeyi ağzına sokuyor ben de iyice tiklendim herhalde
0 oy
(4,363 puan) tarafından
Sakındığın goze çöp batar olmuş bu bunlari eminim bütün anneler elinden geldiğince yapıyor olabilir cocuk yani bi şekilde alıyorlar ne kadar titiz olsanda rabbim korusun hepsini bende çok pinpirigim her konuda hatta annem kızar yapma bu kadar diye dalga gecer kardeşlerim falan ben aldırış etmem ne kadar yaparsak yapalim yinede alıyorlar bi sekilde
(438 puan) tarafından
Evet bana da sen irdeledigin için çıkıyor diyorlar. Ya mikrobu ben irdeleyeyim diye mi koyacaklar oraya. Denk geldi öğrendik yoksa sikayetide yoktu yavrumun. Ogrenmeseydik çözüm bulmaya calismasaydik belki de çok ağır sonucları olacaktı.
(4,363 puan) tarafından
Allah korusun erken teşhis herseyde onemli benimde bugun kızımın gözü kanlandi yarin için acil randevu aldım cok dikkat ederim herseyine gunluk temizliğine falan ama uyku düzeni hic yok yani oluyor yaşayarak deneyimleyecegiz
(438 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Doğru deneyimleyerek öğrenicez
(4,363 puan) tarafından
Saolun sizede :)
0 oy
(966 puan) tarafından
Cok kucuk oldugu ve virüs oldugu icin herkes gibi korkup temkinli davranmissin cok normal ama sanki biraz abartmissin canim. Vucudunun bagisiklik kazanmasi da lazim. Yurumeye baslayinca falan mutlaka toprakla oynat direnc kazanir. 

Sakinan goze cop batarmis ya seninki de oyle olmus. Swn ne kadar korursan koru hasta okur bebekler. Hasta olmadan büyümeyen yoktur canim. Hasta okur atlarir sonra tekrar olur oyle oyle buyurler 
(438 puan) tarafından
Teşekkür ederim:) havalar ısınsa bahçemiz var iner oynarız ama havalarda hiç müsade etmiyor
0 oy
(137 puan) tarafından
Çok fazla sıkmissin kendini ve bebeğini bu kadr sıkma titizlenme bebek dediğin pis büyür bakteri mikrop görmesi lazım bağışıklığı guclensin sıfır bir elinde insan var katkısız sen onu fanus gibi büyütürken asla bağışıklığı guclenemez dusucek yürüyecek hasta olacak iyileşecek pis olacak bağışıklığı güçlenecek senin yaptıkların ilerde zararı olacak hiç mi büyüyünce disari çıkıp marketten abur cubur yemicek birakta bünyesi alışsın hem kendine hem bebeğine benm oğlum eline bsey veriyorum sürerek dökerek yerden alarak kendini pis ede ede yiyor dün toprak kum bitki hayvanlarla oynamasına izin verdim şuan 13 aylık bir kere bile hasta olmadı ateşi hiç çıkmadı soğuk sıcak aman aman usutmesin hiç demedim mesela kendinizi bu kadr sıkıştırmayin bebek olması insan olmadığı anlamına gelmez herkes senin gbi düşünür ama iyiliğini 
(438 puan) tarafından
Ben de izin veriyorum döküp saçmasına falan. Zaten kendi mutlu çok şükür sorunu yok ama ben çok yoruluyorum her şeyini düşünüp sıkıyorum kendimi. 8 aylık daha. 2 yaşına kadar bağışıklığı için hep sağlıklı şeyler tüketsin diyorum ama bu sağlıklı seylerden sorun yaşıyor çıkarsam yaptıklarım hep boşa gitmiş olacak
(137 puan) tarafından
Birazda sağlığı için kendini sıkma bağışıklık sağlıklı şeyler yiyerek deil kır pis mikrop bakteriyel şeylerle kazanilir şuan 13 aylık ya elinde gofret veriyorum daha demin bisküvi verdim alışsin die tuttum çikolata yedirdim tatlı tuzlu ambalaj ambalajsız ne varsa balık kraker veriyorum  ben ne yersem yer 7 ayında başladım ben herşeyi vermeye dalından elma koparıp isirtmisligim var yıkamadan fasulye kuru taze bugün ne yersem veriodum sıkma kendini rahat bırak beynini boşalt hiç gördün mü yolda sokakta ben cocumu böle yapsam kesin hasta olurdu die birilerini asıl gorduklerin gbi yapicaksin beynini kendini ruhunu sıkma
(438 puan) tarafından
Vallahi hiç birini yapmıyorum. Daha paketli bir gidanin ucunu bile yalatmadım biraz esnemem gerek teşekkür ederim:)
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Canim benim cok fazla titiz tutarsan sorun olur.o yuzden dikkat et ama bebegin de bakerilerle savasmasina izin ver.ben de dikkat ediyorum.ama halinin uzerine dusem bir seyi agzina goturmesine de izin veririm.beni annem cok titizlikle buyutmus.sonuc cok fazla hasta oluyorum.kuzenim toz toprakla oynardi hep.cok sukur hic hasta olmaz.vucutun alismasi lazim.tabi kimse demiyor pislik icinde buyut ama cox ama cok fazla titizlik de iyi degil
(438 puan) tarafından
Doğru biraz rahatladım buradaki yorumlarla falan bu kadar insan söyleyince doğru bi hata yapıyorum diye düşündüm teşekkür ederim:)
(8,034 puan) tarafından
Rica ederim.yemeklerine cok dikkat ediyorum ozelikle.banyosudur yikamasidir camasir deterjani utu felan bunlari ben de yapiyorum.ama evi full steril hale getirmedim.normal temiz tutun yeter
0 oy
(441 puan) tarafından
Canim çocuğun bagisikligini dusurmussun,cocuga mikropta lazim,vücudunun mikroplarla savasmasini ogrenmesi lazım
(438 puan) tarafından
Yaz gelse bahçeye indiririm parka çıkartırım evde ben de iyice abartmışım:(
0 oy
(1,186 puan) tarafından
Bunların aynısını kendime hamileyken yaptim niyetim bebeğime iyi bakmak ve sağlıklı kilo almasıydı ve inanirmisiniz 2500 doğdu bende saskinlik icersiindeydim o kadar dikkat eden ben 2500 bi bebk dogurmustum:) sonra anladim ki cok ta üzerine titrememek lazm mis .bazen akışına bırak mak da gerekiyor
(438 puan) tarafından
Doğru. Ya sorun olmayacağını bilsem kucağıma pamuk açar içinde yaşatırım:) biraz esnemem gerek
0 oy
(140 puan) tarafından
Sakınan göze  çöp batar meselesi olmuş senin ki .çocuklar ne kadar erken mikropla tanışırsa o kadar bağışık güçlü olur .tavsiyem bu kadar korumacı olmayın ilerde okula başlayınca çok zorlanırsıniz okula gidemeyen sürekli hasta bi çocuğunuz olur 
(438 puan) tarafından
Sürekli hasta olmasın diye en sağlıklı en iyi şeylerle bağışıklığını güçlendirmeye çalışıyorum. Çok şükür sorun da yoktu bu bakteri çıkana kadar. Bakteri çıkınca ben bunca şeye rağmen sorguladım bu durumu yoksa memnundum yani :)
(140 puan) tarafından
Bende  hamilelitke çok dikkat ediyorsun corona  yüzünden bi görsen  neler neler yaptım. Doğumda corona geçirdigimi  öğrendiğimden beridir takmıyorum seni çok iyi anlıyorum
(438 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun. Demekki ne olursa hassas insanlara oluyor
(140 puan) tarafından
Aynen çok doğru bi laf söyledin
0 oy
(1,130 puan) tarafından

Ayyy okurken daraldim bunaldım :) 

Sal bı çocuğu üstüne düşme bırak batırsin yere elmalı düştü ağzına mı aldı 

Bırak  alsın

 oynasın üstü başı batsın 

Paket gıda mesela danino örnek veriyim yemekmi istedi yesin :) 

Utusuz gezsin nolacak

 Hazir  ekmek yesin 

Ver eline biseyleri döksün yesin :)

Üstüne düştükçe hasta oluyorlar :)

(438 puan) tarafından
Aman Allah'ım danino mu :) kız ben yaparım ona :) doğru aslında vallahi üzerine titriyorum ama bak ne oldu şimdi üzül dur
(1,130 puan) tarafından
Ahnen canim üstüne düşme benim oğlum arada cips bile yer :)
(438 puan) tarafından
Ne kadarlık oğlunuz biz 8 aylığız
(1,130 puan) tarafından
16 aylık canim örnek verdim yer vermemezlik yapmam biseyi sende sal biraz diye :)
(438 puan) tarafından
Salicam ben de biraz sağolun
0 oy
tarafından
Bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz ama ben sey E takıldın sıca sirkeli su da sebze meyve vitamini ölmüyor mu
(438 puan) tarafından
Yok. Zaten pandemiden bu yana hep sirkeli suda yıkamamız tavsiye ediliyordu.
tarafından
Biz de sirkeli de yıkıyoruz da. Sıcak su ile yıkamıyorum ondan dedim canım
(438 puan) tarafından
Tam kaynak yapmıyorum ama sıcak dolduruyorum evi de kaynak suyla silerim
0 oy
(179 puan) tarafından

Malesef Pandemi yaygın olduğu için abartiyoruz ama kendime engel olmaya calisiyorum bende ..


Ben biberon vs her kullanımdan sonra kaynatıyorum.
Evi her gün siliyorum 
Utusuz çamaşır giydirmiyorum .. suanlik çamaşırları 2 kez duruluyorum. Henüz 2 aylık 
Eşim sağlık çalışanı duş almadan yanına gitmiyor.
Günlük dus aldiriyorum bende huysuzlandigi saatlerde özellikle rahat uyuyor. 


(438 puan) tarafından
Aynen durulamaya tekrar calistiriyorum makineyi demek ki yalnız değilmişim. Çamaşır suyu,yüzey temizleyici ve bebek sabunu koyuyorum yer silme suyuna.
(179 puan) tarafından
Aslında çamaşır suyu çok iyi değil bebeklerin olduğu evde. Ama olmadan da olmuyor . Eğer içiniz rahat etmezse camaşır sulu suyla silip daha sonra tekrar diğer temizleyicilerle temizlenebilir ..
(438 puan) tarafından
Bingo okaijeninkini alıyorum nane gibi kokuyor en azından diğerlerinden daha iyi.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 322 göst.
0 oy
3 cevap 227 göst.
+1 oy
1 cevap 66 göst.
21 Ağustos 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde deryaberraaa (123 puan) tarafından soruldu
...