0 oy
204 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (103 puan) tarafından
Oğlum dışkısını yapıyor fakat çok ıkınıyor terliyor bunun için rahatlatıcı ne kullandınız zeytinyağı hariç

6 Cevaplar

0 oy
(748 puan) tarafından
Ek gidaya basladiysaniz. Balkabagi ve karnabahar ayni miktarda suda haslayin. İcine 1 2 yemek kasigi yulaf ekleyin. İyice haslandiktan sonra blender ederek. Corba olarak bir ogun yada iki ogun verin. O gun yapmazsa ertesi gun yumusacik yapiyor kakasini. Ayrica dogdugundan beri kabizlikla cebellestigimiz icin ek gida da daha bir kabus oldu bu durum. Bebeğim yogurt yemedigi icin kefir denedim ve yedi kendim evde mayaliyorum kefiride. Hergun 60ml kasikla kahvaltida yada ara ogun yedirip. Bi 60ml kadarinida sicak su ile kesilmeden yavasca ekleyek biberon hazirlayip oglene kadar iciriyorum. Hergun duzenli ve yumusak kaka yaptırıyor.

Bu cok tahilli toz kasik mama kullaniyorsaniz. Onlar ciddi kakayi sertlestiriyor ve kabizliga sebep oluyor. Cok mecbur kalmadikca vermemenizi oneririm. Yada gunde 1 kere en fazla verin. 

Bol suyuda ihmal etmeyin su da kakayi yumusatir. Rahat yapmasini saglar formul sut aliyor diye doktor su ile hazirlaniyor fazla vermeye gerek yok desede su vermeyi arttirinca kuzucum rahat kakasini yapmaya basladi. 6 ayda gunde 50ml 7ci ayda gunde 100ml 8ci ayda 150ml diye dusunerek ben veriyorum suyu.
(103 puan) tarafından
Çok sağolun çok teşekkür ederimm
-Reklam-
0 oy
(790 puan) tarafından
Gun kurusu avokado cok iyi geliyor
(103 puan) tarafından
Teşekkürler
0 oy
(465 puan) tarafından
Her akşam  1,2 adet gün kurusu kayısı 1 bardak su ile kaynatip duzenli içir  gün icerisinde bol su ılık olursa daha iyi olur 
(103 puan) tarafından
Teşekkür ederimmm
0 oy
(301 puan) tarafından
Brokoli çorbası yapın,  balkabağı haşlayıp verin,cennet hurması bunlar ıyi geliyor deneyin 
(103 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(10 puan) tarafından
Kızlar hepiniz herşeyi unutun yoğurda başvurun en büyük kabızlığı bizimki çekti bağırsakları patlayacakmış az daha çocuğun ne ilaç kar etti nede gaz damlası her şeyi denedim masajlarmı yapmadım egzersiz mi yaptırmadı faydası olmadı çocuğun poposu kanıyordu yara oluyor yırtılıyordu sabah ve ikindi Bi orta boy kase yoğurt veriyorum çocuk çok rahat yapıyor kakasını zorlanmadan
(103 puan) tarafından
Teşekkür ederim cnm
0 oy
(79 puan) tarafından
Benimki de ikinmaktan göbek fıtığı oldu doktorum bir şurup verdi çok şükür çok rahatladı doktoruna danisirsan uygun bir ilaç verir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 140 göst.
25 Kasım 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Minnie9094 (189 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 564 göst.
17 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Birminikmucize (3,758 puan) tarafından soruldu
...