0 oy
849 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (315 puan) tarafından
Arkadaşlar kızım 13 aylık 8 de park yatağına koydum kendi kendine uyuyor. Teyzesi geldi odasına girdi bir göreyim diye. Teyzesini çok seviyor kızım ona inanılmaz şımarıyor kahkahalar atıyor durduk yere. Böyle kalktı baktı çok fazla şımardı park yatağın içinde debelendi kahkahalar... sonra kalktı ayağa  tutundu tekrar. Kendini geriye atınca geriye doğru düşerken başı duvara çarptı şiddetli bir ses geldi ağladı hemen aldık yataktan 2 3 dk ya sakinlestirdik bir şekilde sustu. Park yatakla duvar arasında boşluk var ama bir şekilde geriye doğru atınca park yatağı da kaydı sanırım. Çok üzülüyorum birşey olmusmudur. Yarim saat tuttuk gayet tepkileri gülmesi bakması herşeyi iyiydi. Sonra da yatağına koyduk uyudu.kafasina baktım her hangi bir kızarıklık şişlik vs yok. Şimdi gittim odasına yine başına baktım herhangi birşey yok birşey olur mu. Çok huzursuzum çocuk bu düşe kalka büyücek ama o seste kulağımdan gitmiyor :(

5 Cevaplar

0 oy
(314 puan) tarafından
gece ara ara uyandırın
-Reklam-
0 oy
Profil image (83 puan) tarafından
Keske hemen uyutmasaydin canm gözünde kayma kusma filan yoksa bisey olmaz Allahin izniyle
(315 puan) tarafından
Evet ama yarim saat tutabildim uyku saati de gelmişti yarim saatte de takip ettim herşeyi yaptı öncekiler gibi. Keyfi yerindeydi :( birşey olmuş olsa başı şişer miydi hemen ve ya kizarirmiydi?
Profil image (83 puan) tarafından
Evet canim siserdi
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Böyle durumlarda en az 2 saat uyutmamak gerekiyor. Daha iyi gözlemlemek için. Ara sıra uyandırıp gözlemleyin. Fışkırarak kusarsa, göz kayması, bilinç bulanıklığı hissederseniz hemen acile götürün. 
(315 puan) tarafından
Kusma herhangi birseyi yok zaten şuan alsamda kusma dışında ayırt edemem ki. Kızım hiç uyanmadan sabaha kadar uyuyor çünkü.
(2,175 puan) tarafından
Uyutmamalısın dememin sebebi zaten bu belirtileri takip etmek içindi. Travma sonrası uyutmak çok tehlikeli olabilir. Bebeğin uyku saatinde kimseyi odasına alma bence bundan sonra çünkü uyku sersemi böyle şeyler çok sık oluyor. Çok geçmiş olsun.
0 oy
(301 puan) tarafından
Birşeyi yoktur olsa yarım saatte belirti verirdi 
(315 puan) tarafından
Bir belirti verirdi değil mi? Iki saat falan deniyor ama birde şişme kızarıklık hicbir şey yok olsa olur muydu şişme kızarıklık vs hemen?
0 oy
(243 puan) tarafından
Kafasi çarpan çocuk iki saat takip edilmeli uyutulmamali
(315 puan) tarafından
Evet ama tam uyku saatiydi uyuyacakti.
(243 puan) tarafından
Ne olursa olsun uyutma Allah korusun uyanamama riski var

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 213 göst.
1 Aralık 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Greendayzeynep (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 296 göst.
20 Mart 2024 4-6 yaş arası çocuklar kategorisinde Sibel.35 (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 231 göst.
15 Mart 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Zeynepyıldız25 (9 puan) tarafından soruldu
...