0 oy
412 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (62 puan) tarafından
4 aylık bebeklere ek gıda ne veriyorsunuz tarif verebilirmisiniz

8 Cevaplar

+4 oy
(589 puan) tarafından
Derdim polemik yaratmak değil, kimse kimsenin özel durumunu bilemez ama kızım 4 aylıkken inanılmaz bebekti. Herhangi bir şey veremezdim mümkün değildi. Eğer kendi insiyatifinizle basliyorsaniz başlamayın.

Biz yedirdik bir şey olmadı, bizi de yedirmisler bir şey olmamış diyenlerin hepsinin migreni, reflusu var. Hepsi ağrı kesici olmadan mide ilacı olmadan yaşayamıyor. 

Bir şey olması demek illa yatak döşek yatması demek değil. 
Profil image (4,556 puan) tarafından
Ağzına ve bu yorumu yazan ellerine sağlık bacım. Ben de bebekken annemin sütü kesilmiş ek gıdaya 4 ay olmadan başlamak zorunda kalmış hem diyabete yatkınlığım var hem de bir sürü mide rahatsizliklarim var. Evet belki o dönemde elinden bir şey gelmedi mamayı kolay kolay bulamadı mecbur kaldı ama sonuç ortada.  Eskiler biz yaptık bir şey olmadı kafasında ama şans eseri yaşayan binkerce genç var şuan. İllaki ölmediğinde bir şey olmadı demek çok kötü bir anlayış.  3 ay önce kızım doğdu memeleri şişmiş bir şekilde doğdu ben çok fark etmedim ama annem fark etmiş neyse doktor geldi baştan sona anlatıyor bu böyle olur şu şöyle olur diye. Sonra memelerini gösterdi ve senden gelen hormonlardan dolayı şuan biraz süt var sakın sıkma müdahale etme birkaç haftaya düzelecek dedi gitti.  Annem o zaman anlattı küçükken kız kardesimde ve bende de öyle şişlik olmuş annannem sıktırmış ve o şişliği indirmiş.  Çok şükür bir şey olmamış ama benim göğüslerim orantısız büyük annem de belki benim yüzümden oldu keşke hiç oynamasaydim diye pişman oldu elbette alakası yoktur ama o dönemde enfeksiyon kapabilirdim ve ölümle sonuçlanabilirdi... Bu eskilerin kafasından çıkmamız lazım tıp ilerledi teknoloji gelişti ama biz hala 50 yıl geriden yaşıyoruz hayatı
(589 puan) tarafından
İşte ben bunu anlatmak için uğraşıp duruyorum. Bacaklarını kundak yapmayın bebenin dedim aman biz yaptık bir şey olmadı, tuzlamayin dedim, ay hepimiz tuzlandik, Allah'ını seven bebeğine zamansız ek gıda vermesin dedim ay biz yemeklerin salçalı suyuyla buyumusuz dediler. Tabi ben kazandım hiçbirini yaptırmadım. Yaptirdiklarim varsa da riskini alarak kar zarar hesabı yaparak kendim yaptım. Fanusta bebek büyütmuyorum. Lakin bir şey olmaz gibi bir zihniyeti anlamıyorum. 1/10000 ihtimal varsa bile yapmaya gerek yok. Ya o ihtimal gerçek olursa? Sen mi vereceksin bu çocukların vebalini. Sen klavyenin başından tuyup gideceksin.
(62 puan) tarafından
Bak sen kendi istediğin gibi buyutuyomussun bende kendi düşündüğüm istediğim gibi buyuturum kimsenin düşüncesine ve hayatını bilmeden boş yorum yapmayın boş boş
(589 puan) tarafından
Zaten ilk yorumumda bilmediğimi ekleyerek ilettim paylaşımımi.herkesin bebeği kendine kıymetli. Biz bildiklerimizi yazalım da sen gene kendi bildigini yap. Sağlıkla büyütün..
-Reklam-
+3 oy
(8,819 puan) tarafından
Cici bebe kaynatıp vermek, meyve suyu, arı mama... Siz zaten en güzel gıdaları veriyorsunuz ya
Profil image (1,148 puan) tarafından
Verilse 10 tane +
+1 oy
(8,962 puan) tarafından
Bebegim 4 aylikken su dahil hicbir sey vermedim. Doktoruma sormadan da vermeyi dusunmezdim. Ama pardon siz kendi mantiginiza gore buyutuyordunuz, biz cok biliyoruz. Cici bebeye devam.
0 oy
(357 puan) tarafından
Doktor tavsiyesi ile basladıysanz eğer tadımlar oluyor dırek tarif seklinde değil 
0 oy
tarafından
Doktor şuan verme 5 buçuk aylıkken günde 1 kaşığı geçmeyecek şekilde tadimlara başlarız dedi.
0 oy
(445 puan) tarafından
İlk önce tadım yaptırıyorsunuz. Önce yoğurt sonra sebze ve en son meyve üç gün kuralıyla. Ama 4 ay ek gıda için çok erken dr unuz demediyse. Mama ile besleniyorsa dr lar 5. Ayda tadımlara başlatıyorlar. Dr unuza danışın önce benim tavsiyem.
0 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
bize doktor 4.5 aylıkken başlattı yoğurtla başladık bir çay kaşığı sadece 
0 oy
Profil image (1,243 puan) tarafından
Canim 4 aylik dsha erken doktorunuz onermedigi sürece nolur vermeyin ben önermesine ragmen kabizlik ve makat catlagi çekiyoruz 

İlgili bir soru bulunamadı

...