0 oy
192 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (107 puan) tarafından
Bebeğim yeni doğduğunda büyükler emzik tutsun diye ısrar ettiler hiç tutmadı sevemedi sevsin diye bir kaç kez bal değdirip verdiler bir kerede göğsüme yaptılar. Itiraz ettim ama dinlenmedi en son kızdım yapmadılar bir daha ama şimdi aklıma geldikçe içim tedirgin oluyor korkuyorum bir şey olmaz inşaallah. Lohusalık hali keşke daha fevri olsa idim diye kızıyorum 

2 Cevaplar

+1 oy
(8,955 puan) tarafından
Olsaydi kisa sure icinde belirti gosterirdi. Bundan sonra verdirmeyin. Cok tehlikeli. Allah korusun cok kotu sonuclar dogurabilir.
(107 puan) tarafından
O olaydan sonra hiç vermedim vermem de zaten bazen laf geçmiyor büyüklere lohusa zamanında aklıma geldikçe uykularım kaçıyor
(8,955 puan) tarafından
Bebegin sagligi soz konusuysa ve sizi dinlememeye direniyorlarsa maalesef biraz cazgir olmak gerekiyor. Once guzelce uyarin, devam ederlerse bir iki delirin, bir daha yapmazlar :)
(107 puan) tarafından
Öyle yapmıştım o zamanlar sonra yapmadılar. Onlara göre bizleri hep bu şekilde büyüttüler. Hatta şekerli su yaparlarmış verirlermiş yokluk işte şimdi 6 aylık olduk ama korku anne yüreği böyle bir şeymiş çok iyi anladım:)
(8,955 puan) tarafından
Eskiden bilgiye ulasmak bu kadar kolay olmadigi icin beslenme konusunda cok yanlis yapiliyordu. Simdi her sey elimizin altinda. Bu zamanda bile eskiyi devam ettirmeye calisan o kadar cok insan var ki. Burda bile her gun neler okuyup deliriyorum. Genel olarak bana kendini doktor zanneden, cok bilmis falan diyorlar :) Ellerinin altinda sonsuz bir bilgi kaynagi olan internet varken hala 'ben sekerli su verdim bir sey olmadi' diyen insanlarin bebeklerine o kadar uzuluyorum ki. Goz gore gore obeziteye, diyabete, mide rahatsızlıklarina zemin hazirliyorlar. Az once 3 aylik bebege ek gida oneren gordu bu gozler. Sizin sorunuz altında icimi doktum biraz, kusura bakmayin :)
(107 puan) tarafından
Hhaha hiç önemli değil bende biraz rahatladım açıkçası yorumu okuyunca aklıma geldikçe böyle tedirgin oluyorum. Eskiden yokluk vardı doktor yoktu hep bildikleri gibi yaparlardı oysa şimdi her şey var her şey kolay Allah hep doğru yoldan ilerletsin
(8,955 puan) tarafından
Amin. Bal bebeklerde botulizm denen bir rahatsizliga sebep olabiliyor ve 36 saat icinde belirti gosteriyor. Siz bebeginizi guzelce korumussunuz, tedirgin olmayin.
(107 puan) tarafından
Çok teşekkürler
-Reklam-
0 oy
(2,106 puan) tarafından
Valla ben küçükken hatta bebekken çok vermişler emzigi bala batırıp.1 yaşıma girmeden hem konuşup hemde yürümüşüm.zararli olsaydı bana birşey olurmuş.ayrica eskiden herkes veriyormus birşey olmamış.simdikiler gidip marketten şeker yüklü balları alırsanız glikoz lu şekilde tabi zararlı olur saf doğal aricidan alıp yiyeceksnz birşey olmaz.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 247 göst.
4 Kasım 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Besime (707 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 1,188 göst.
5 Nisan 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aylin Demir (372 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 299 göst.
1 Şubat 2020 12-24 ay arası bebekler kategorisinde İkiz annesi (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 785 göst.
6 Ağustos 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Şulee (211 puan) tarafından soruldu
...