0 oy
462 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (72 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Merhaba hanımlar 4 5 aylık bebekleriniz saniyelikte olsa dik duruyor mu.. herkes gibi bende biliyorum her bebegin gelişimi farklıdır :D ama komsulara takilmayacak gibi değilim cansız bu bebek niye dik tutamiyo kendini.oteki komsunun torunu dik duruyo :woot: delirtiyolar.

Sirt ustu cok hareketli ayaklari sürekli tepiniyor. Yüzüstü pek sevmesede kendini one atmaya çalışıyor. Yan donuyor henuz tam donme hareketi olmadi bikac kere oldu isede rastgeldii.. sizde durumlar nedir:)

Bebek Ayı 136 günlük

5 Cevaplar

0 oy
(542 puan) tarafından
Bende burda bekliyim. ;)
(72 puan) tarafından
Seninki ne kadarlık
(542 puan) tarafından
4 aylık olmasına 4 gün var.
-Reklam-
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Youtubede dr Osman Gonulal var.ay ay bebek gelisim videolari paylasiyor.izlemenizi tavsiye ederim.hangi durumlarda doktora gidilmesi gerekdiyini de soyluyor.

Dik durma konusinda kizim 4aylikken kendini kaldiryordu.kucagimda basini dik tutuyordu.elinden tutunca kendini oturir vaziyete getiryor sonra da ayaga kalkyordu.sizin de soylediyniz gibi her bebek bir degil.kimi biraz ekden yapar kimi bir az gec.onemli olan yapmasi gereken zaman araliginda yapsin.
0 oy
(4,617 puan) tarafından
Oglum anormal bir çocuk ustun kas kitlesiyle dogdu dogar dogmaz basini dik tutabiliyordu yuz ustu yatarken basini cevirebiliyordu diger tarafa tirtil gibi sirt ustu yatakta geziyordu kendini ite ite 3 aylikken ayaklarinin ustunde dik duruyordu bir yerden turunarak 2 dk ayakta kalabiliyordu dedigim gibi normal bir durum değil her bebegin gelisimi farkli ciddi bir saglik sorunu yoksa eninde sonunda duracak ayakta zorlamanin bir mantigi yok ve oglum cok zayıftı 3 aylikken 4 kilo civarındaydı hem kas fazlasi hem de yuk az olunca erken yapti bir cok seyi ama 5 aylikken emekledi 13 aylıkken yürüdü hic emeklemeyip hareket etmeyip 9-10 aylik yuruyen var  her çocuk kendine gore özel 
(72 puan) tarafından
RABBIM nazardan muhafaza eylesin tum evlatlarımızı. Sağlık sorunu olmadığını farkındayım. Ama görenler dik durmasi lazım deyince tedirgin oluyosun acemi annesin. Sana bunu soyleyenler 3 5 cocuk büyütmüş kişiler ya onlar unuttu bebek gelişimini yada bilemiyorum
(4,617 puan) tarafından
Oglum suanda 18 aylik ogrendigim teksey cevrenin ya kiskanip kotuledigi ya da assagilamaya çalıştığı neden boyle bilmiyorum o yuzden kulaklarimi tikadim sadece kendi arastirmama gorusune guvendigim doktora guvenirim gerisi palavra sen annesisin onu en iyi sen tanırsın
0 oy
(548 puan) tarafından
Ya şu komşuları bi kov önce yanından canım bizde aynıyız doktor iyi diyomu benim için o önemli başkasi karışrsa sen işine bak diyorum:)
(72 puan) tarafından
Bi sağlık sıkıntısı görmediğim icin doktora hic goturmedim aylık kontrolleri var aile hekiminde orda anormal bi durum soylenmedi zaten kilo boy bas cevresi olarak bakiyolar hareket izlenimi yapmıyolar. Acemi annesin sana bunu diyenler cok cocuk huyutmus insanlar olunca diyosun ki acabaaa :)
(548 puan) tarafından
Canım ya bizim doktor hareket kontrolü yapıyo sanada soruyo başını tutuyomu falan filan bide onlar çok büyütmüşler ama seninki farklı onlarda olmayan sende olur bide öyle düşün her çocuk bir olmuyo
(72 puan) tarafından
Saglikocagindaki doktor mu soruyor
(548 puan) tarafından
Ebe soruyo hastaneyede gidyoruz ordaki doktorda soruyo
0 oy
tarafından

Benimki ayakta tutunca duruyo halay bile çektirdiğim oluyo :woot: ama daha dönmedi benimde bak seninki de dönmüş her bebek farklıdır cnm millete kulak asmican  sırt üstü benimkide çok hareketli ayaklarını birbirine sürtuyo patigini bile cikariyo çorapları kayiyo :)

(72 puan) tarafından
Eyy MAŞALLAH halayy haa :))))

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 386 göst.
5 Eylül 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Miraybebek (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 174 göst.
14 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Miray74 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 400 göst.
8 Temmuz 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Barışko (439 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 680 göst.
11 Nisan 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Dmlafrknomer (183 puan) tarafından soruldu
...