0 oy
163 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (30 puan) tarafından
6.ayimiza girdik.ilk ek gida olarak ne vermeliyim.nasil mama hazirlayabilirim ek gidada 

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (5,661 puan) tarafından
yoğurtla başlayabilirsiniz bir çay kaşığı 3 gün kuralına uyarak 
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,555 puan) tarafından
Canım ilk olarak tattirim yapıyorsun 3 gün kuralı ile. Mesela 3 gün sadece havuç dene sonra 3 gün kabak sonra 3 gün patates... 6 ay sebzelerini bu şekilde dene bir kere tattir azıcık ertesi gün yine azıcık öyle öyle... Eğer her hangi birinde sıkıntı olur alerjik reaksiyon olur ona göre o sebzeyi vermezsin. Daha sonrasında bunları karıştırarak püre çorba vs yaparsın. Henüz meyveleri verme çünkü meyve tatlı olur onun tadını alırsa sebzeleri reddedilir bu yüzden bütün sebzeleri ver meyveleri 7.aydan sonra falan vermeye başlarsın onu da 3 gün kuralı ile her 3 gün 1 meyve dene. Hangi ay hangi meyve sebzeyi vereceğine dikkat et mesela çilek gibi alerji yapması yüksek şeyleri biraz daha buyunce veriyorsun onun gibi.. 
(30 puan) tarafından
Yogurt verdim eksi olunca yemek istemedi ama hazir yogurdu yiyiyo.meyve olarak sadece muz verdim.kabak ve patatesi nasil veriyim peki.haslayip pure halinde mi.patates denedim haslama olarak pure yaptim yutamadi
Profil image (4,555 puan) tarafından
Muz verme tatlı olarak tadını alır diğerlerini yemez. Sebzeler bitince baska meyvelere. Yoğurdu kendi yaptığını vermeye çalış zorlama ara ara teklif et zaten şimdi tadım dönemi 1 kaşık anca yer. Havuç kabak patates bunları buharda pişir ya da imkan yoksa haşla püre gibi yap veya blw şeklinde yedir ama ondan korkarsan püre yap ver.  Anne sütün varsa patatesi biraz azıcık süt ile yumuşatarak vermeyi dene istersen. Diğerleri püre olunca civik oluyor zaten ama dediğim gibi çok verme ilk günler bir kaşık iki kaşık o kadar unutma sadcee tattırmak için doyurmak için degil :))
0 oy
(112 puan) tarafından
Önce sebze sonra meyve en son yoğurt veririlr cnm instgram kullanıyorsan necmiyenin mutfağı var onu takip edeblrsn 

İlgili sorular

–1 oy
14 cevap 1,122 göst.
0 oy
4 cevap 231 göst.
29 Kasım 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Adige 62 (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 335 göst.
0 oy
4 cevap 394 göst.
25 Ocak 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Çınarın (Annesi) (210 puan) tarafından soruldu
...