0 oy
305 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba hanımlar, kızım 9 aylık dudak bağı var. Önde iki dişi ayrık . Ameliyat ettiren var mı ? Bir de daha yeni yeni konuşma çabaları içinde fark ediyorum ki konuşmasına yansıyacak gibi peltek çıkarıyor bazı harfleri. Belki de yeni yeni konuşmaya çalıştığı için tam anlayabilmiş değilim . Kafam da çok karıştı bu dudak bağı konusunda. Ne önerirsiniz? Ameliyat ettirmeli miyim?

3 Cevaplar

0 oy
(83 puan) tarafından
Nasıl anladınız dudak bağını ya benim kızımın da üst dışı ayrık çıktı çok uzulyorm
(23 puan) tarafından
Çizgi gibi geçiyor arasından belli oluyor
-Reklam-
0 oy
(1,482 puan) tarafından
Evet dudak bağı bu benim kızımda da var hatta postum bile duruyor doktora götürdüm çocuk cerrahisine baktı muayne etti beni pilastik cerrahına yolladi oda yaşından sonra alırım şuan çok virüs var dedi kızım 12 ayda hasta oldu hasteneye yatış yapıldı kendi çocuk doktoruma gösterdim çok önemli değil çocukta konuşma geriliği yapmaz tek bi ayrık diş yapar oda süt dişlerini döktükten sonra yerine yeni dış gelene kadar  bu damak yukarı çekilir dedi tekrar başka iyi bi çocuk doktoruna daha danıştım kesinlikle çocuğa narkoz verdirme dudak bağından hiç bir sey olmaz dedi ve oldurmayacam gerek yok ki çocuk cerrahisi de pek gerek görmedi hem çocuk ne kelime söylüyor 9 aylık çocukta peltek sandın ki benim kızım 16 aylık anne baba dede teyzeye tete bay baya mamay gibi bir çok kelime diyor ama hiç pelteklik sezmedim
0 oy
(79 puan) tarafından
Kızlarımın ikisinde de varmış ikisininde dişleri ayrikti ben farketmedim daha doğrusu dudak bağını hiç duymamistim daha önce taaaki kreşte düşüp ağzına delik açılana kadar.Maalesef bu tip vakalara en fazla 6 saat içinde müdahale edilmesi gerekiyormuş kreş bana haber vermemiş ben 5.saatte kızımı alınca gördüm apartopar hastaneye koştum hastane yarım saat yolda oldu 5.5 saat.Plastik cerrah yoktu en yakın plastik cerrah araç ile 4 saat.İsyerim ambulans uçak gönderelim dedi fakat doktorum asla yetisemezsiniz ben ameliyata alıyorum dedi ve aldı.Cok şükür sorunsuz geçti.Agzindan burnuna kocaman bir delik açılmıştı düşünsene yedikleri burnuna kaçabilir yada sümük ağzına gidebilirdi.Doktorum dediki zaten dudak bağı varmış bizim yapmamiz gerekeni çocuk kendisi yapmış orayı koparmış dişleride bu yüzden ayrık dedi hatta diğerinde de var onuda getir bı ara düzeltelim dedi.Ama dişleri hala ayrık o düzelmedi yeni dişlerde ayrık geldi.
(23 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun gerçekten zor şeyler yasamissiniz. Ben de acaba konuşmasını etkiler mi acaba gelecekte sıkıntı yaratır mı kaygisindansa aldırmayı düşünüyorum doktorum da alalım dedi.
(79 puan) tarafından
Büyük kızım kazara kendisi kopardı ama koptugunda 5 yaşındaydı gayet güzel konuşuyordu bı sorun yoktu küçük kızımda şuan 9 yaşında onunki duruyor yaptırmadım onda da hiç bir sorun yok çok şükür konuşmasında.Ama dişleri genetik düzelmedi çıktı yenileri geldi yine ayrık ikisinin kide ama dediğim gibi bizde genetik dedesinin ve amcasının kide ayrık belki ondandır.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 382 göst.
0 oy
0 cevap 140 göst.
...