0 oy
507 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (469 puan) tarafından
2 buçuk aylık oğlumun kakasında mukus vardı bu gün acaba süt ürünündenmi olyo aslında iki gündür süt ürünü yemedim ondan önce hep süt ürünü herdim ama hiç bişey olmazdı. Mamadan olabilyomu acaba hipp mama almıştık ilk defa 3 gündür içyo ve mamayı içtikten sonra ağlıyo mamadan öyle bişey olabilirmi acaba bilen varmı. Yoksa enfeksiyonmu var acaba ya. Birde kaka yaparken sesli yapyo baya ıkınyo yapmak için. Bu sesli kaka ıkınma hep vardı ama. Mukuslu kaka ilk bu gün gördüm.

4 Cevaplar

0 oy
(690 puan) tarafından
Tek başına mukuslu kaka bişey ifade etmiyor dedi doktorumuz.şöyle açıklayayım benim kızımda ineksütü alerjisi yumurta ve ceviz alerjisi var. Başında kaşlarında konak,yüzünde egzama, hırıltılı nefes alma,burun tıkanıklığı,emerken çok sesi bağırsak sesleri ve gaz çıkarması,kıvranarak kaka yapması,en son mukuslu kaka,köpüklü kaka ve kanlı kaka.çıkınca 25 günlükken anladık çoklu besin alerjisi olduğunu. Belki yediğiniz bişey dokunmuştur. Üst üste yediğiniz mercimek çorbası, kuruyemiş gibi. Yani farklı birşey yediniz mi.internetten baksaniz inek sütü alerjisine falan bebeğinizle kıyaslarsınız. İnşallah değildir çünkü çok zor bir süreç oluyor
(690 puan) tarafından
Ve hiç geçmeyen kıvranma gaz ve her beslendikten sonra kaka yapması
(469 puan) tarafından
Vıcudunda her hangi bir şey yok ama hırıltılı nefes alma,emerken gürültülü bağırsak sesi, kaka yaparken kıvranma, çok gaz bunların hepsi var. Ve bu gün ilk defa mukuslu kaka yaptı. Peki alerji ne zaman geçyo kaç aya kadar devam edyo. Ama her şeyin içinde süt varki tereyağında kurabiyede her şeyimi kesmemiz lazım acaba.
(690 puan) tarafından
Merhaba yeni fırsatım oldu bakmaya.şöyle söyleyim çubuk kraker dahil,et butonlar kısacası tüm paketli gıdalar çünkü hepsinde peynir altı suyu var,tabiki tereyağ süt peynir zaten yok.bşz 25 günlük başladık diyete şuan 4.5 aylık yeni deneme olarak yiyorum yani bebekten bebeğe değişiyor.ama doktora gitmenizi tavsiye ederim çok geçmiş olsun
-Reklam-
0 oy
(469 puan) tarafından
Bilen kimse yokmu
0 oy
(163 puan) tarafından

Belirttiğiniz her şey bizde de vardı o zamanlar. Doktorumuz "kakada kan görmediğiniz sürece rahat olun" demişti. Mukus için de "bebeğin yuttuğu sümükler, salyalar olabilir" demişti. Gürültü bağırsak hareketleri, kakalar, gaz kıvranmaları, kıpkırmızı eden ıkınmalar vs bizde 3 aylık olunca geçti. Şimdi 3 ay 20 günlüğüz çok şükür :) hepsi geçecek merak etmeyin :) 

(469 puan) tarafından
Yeni mama başladık o yapmış olabilirmi acaba günde bir defa veryoruz. Bide sanki üşüttüm galiba ondan olabilirmi peki üşütünce.
(163 puan) tarafından
Mama ile ilgisi olduğunu sanmıyorum, ben hiç daha mama kullanmadım ama 2,5 aydır mukuslu kaka yapıyor; ama ne sağlık sorunumuz oldu ne de kilo alımımızda sıkıntı.
Sizin üşütmeniz de sütünüze bir şey yapmaz ki. Eskiler öyle der ama bilimsel konuşmak gerekirse sütümüz, kanımız, çişimiz üşümez :) bebeğiniz karından aşağısını üşütürse kokulu gaz çıkartır ve gaz sancıları olabilir, sıcak tutun bebişi, daha çok küçük annesi :)
(469 puan) tarafından
Yok bebeği üşüttük sanıyorum diğer odalar soğuk bazen babası terli terli diğer odalarda gezdiryo ondan dedim. Cevabınız için çok teşekkğr ederim
(163 puan) tarafından
Ev turunu ben de yaptırıyorum; uzmanlar da yararlı buluyor. Soğuk odanın kapısından odayı 5 sn gösterip kapatıyorum, siz de öyle yapın isterseniz. :) Rica ederim, inşallah bi yararım dokunmuştur :)
0 oy
(132 puan) tarafından
Bahsettiğiniz şeylerin aynısı benim kızımda da var kaç kere sordum doktora ebeye tek başına mukus bi anlam ifade etmediğini söylediler ama bilmiyorum benimde hep kafama takılıyo bu mukus işi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 335 göst.
3 Aralık 2021 3-6 ay arası bebekler kategorisinde etul06 (139 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 426 göst.
5 Ocak 2020 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Gamzegamze (209 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 214 göst.
7 Şubat 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Marisssa (399 puan) tarafından soruldu
...