+9 oy
1,366 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (302 puan) tarafından
Biliyorum ki forum kurallarına aykırı ancak adminler izin verirse çok sık sorulan ve çokça yanlış yapılan bir konu hakkında doktor bir anne olarak bilgilendirme yapmak istiyorum. 

Rezene ve anason genotoksiktir! Yani bebeğinizin genleri ile oynar. Avrupa'da bircok ulkede gebe ve emzirenler icin yasaktir. Asagida linkini yolladığım blogda konu ayrıntıları ile anlatılmış ve çalışma sonucları ekinde sunulmuştur. Umarım adminler bu sorunun burada  yayınlanmasına izin verir. 

https://www.emzirme.net/?p=290&fbclid=IwAR24C7wh2rfRMePmLai8OrhyNndqvPf6NmFTz7gyq6Q-FejkwGuIipl4OfA

16 Cevaplar

+2 oy
(448 puan) tarafından
Kızım 1 yaşına gelene kadar içtim ben anason ve rezene yi maalesef. Keşke daha önce bilgilenseydik bu konu da güncel doktor yok ki. Kendilerini geliştirmeyen doktorların kurbanı oluyor yavrularımız. Makale İngilizce çevirmek kolay değil burada ki anneler için Türkçe makale nereden okuyabiliriz acaba. Yani anlayamadığım dna mutasyınuna sebep oluyor ama hangi hastalıklar için risk oluşuyor çok merak ettim. Umarım cevap alabilirim. 
Profil image (121 puan) tarafından
Bende içiyordum güzel süt yapıyor diye :( araştırıyorum  tam tatmin edici bir cevap bulamadım ama ya heryerde faydasından söz ediyorlar
-Reklam-
+1 oy
(127 puan) tarafından
Yeni nesil bilir rezeneyi anasonu zaten iyi bişey olsaydı eskiler bilirdi onerirdi bize 

Şimdi rezene anason desem eski topraklar şaşırır kalır onlarda nedir diye 

Buda Avrupa'nın bir oyunu gibi 

Gaz diye tutturuyorlar halbuki bebeğin biseyi yok 3. Aydan sonra düzeliyor kendiliğinden bunca gaz damlası bitkisel çaylar vs boşu boşuna
(370 puan) tarafından
Ama iyi gelen bir damlayı verdiğimde çocuğum rahatlıyor gazını çıkarıyor
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Birazdan 'Ben verdim bir sey olmadi' diyenler gelecek ve bu bilgiye asla inanmayacaklar. Hatta bunu ilac lobisinin oyunu olarak görecekler. İnandirmakta kolayliklar dilerim :)
(302 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim. Ben görevimi yapıyorum. Bu bilgiyi bilip de buradaki anneler ile paylaşmamak doğru olmazdı. Sonrasında herkes inandığını yapsın.
0 oy
(2,701 puan) tarafından
Peki öneren doktorların bundan haberi yok mu acaba
(302 puan) tarafından
Lütfen öneren doktorunuza bu makaleyi sorun. Herkes herşeyi bilecek diye birşey yok. Çok yeni bir bilgi. Bilmeyen meslektaşlarımı suçlayamam. Ancak lütfen siz kendilerine iletin. Belki o da bir daha önermez.
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Bende bu konuyu araştırıyordum çok teşekkürler umarım post üstte kalırda herkes okuma şansı bulur..
0 oy
(65 puan) tarafından
Süt artırıcı çaylarda hep rezene var. Sadece tek olarak tüketilmesi mi sakıncalı her iki haliyle de sorun olur mu? 
(302 puan) tarafından
Maalesef rezene ve anasonun hicbir şekli tuketilmemeli. Makalede ayrıntılı anlatılmış.
0 oy
(607 puan) tarafından
Amannn bütün eczanelerde Anne çayı bebek çayı gaz ilacı bitkisel satikiyo iki aydır  6doktor gördü hepsinin yazdığı bitkisel gaz damlasi  hepsi dünya para serçe parmagim kadarlar  biseyede yarasa dert deyil zaten insanlar mağdur çaresiz ne yapicani sasiriyo bu dönemde bı sen eksiktin sağlık bakanlığı diye bişey var  bı sizmisiniz akılli doktorum demişsiniz ne belli asker oğlum var ergenlik çağında bır diyeri aslan gibiler çok şükür hepsinde de içtim kullandım kafa karıştırıp durmayın Allah aşkına yaaaa
(302 puan) tarafından
Lütfen çalışmaları okuyun. Maalesef Avrupa ülkelerinde yasaklanan ürünler bizde pazarlanıyor. Bilimsel çalışmaları okuyun. Aksi bir makale bulursanız da lütfen bana iletin, birlikte tartışalım.
0 oy
Profil image (121 puan) tarafından
Peki kullanımından sonra herhangi kötü bir duruma rastlanıldığıyla ilgili birşey var mı hani kanıt falan yanlış anlamayın söylediklerinize karşı değilim  sadece bilgilenmek istiyorum 
(302 puan) tarafından
Merhabalar. Yukarıda linkini verdiğim sitede makalenin adresi de mevcut.
0 oy
(6 puan) tarafından
Ben ikiaininse yağını kullandm günde 3 damla. Bilseydim asla vermezdik doktor sorun olmaz dedi hoş bu zamanda doktorlarında neyi bilip neyi bilmediklerinden şüpheliyim 
(302 puan) tarafından
Çok yeni bir bilgi. Bilmeyen doktoru suçlayamam. Bir de şu var. Ben de bilmiyordum. Ne zaman ki kendi bebeğim oldu o zaman öğrendim.
(6 puan) tarafından
Ne şanslı bebeğiniz
0 oy
(326 puan) tarafından
48 günlük bebeğim var bende  rezene içiyorum bunun yerine ne önerirsiniz 
(302 puan) tarafından
Rezeneyi gaz için kullanıyorsanız her bebeğin az ya da çok gazi olacaktır. Ben olsam ne damla ne de çay hiçbirini kullanmam. Ki çok gazlı bir bebeğim var. Bol masaj ve sıcak tutma önemli. Gün geçtikçe gerçekten azalıyor gaz problemi. Süt artımı için ise tek çözümü bol bol emzirme ve su içimi. Siz ne kadar emzirirseniz sütünüz de o kadar çok olacak.
(370 puan) tarafından
Malesef süt gelmedi mi gelmiyor aşırı gaz yapan yiyecekleri bazen şaşırıyprum tüketiyorum çocuğum mahvoluyor. Gece 125-150 cc gelirken öğleden sonra 40-50 cc geliyor bebeğime de yetmiyor mamaya başvuruyorum. Ne yapacağımı şaşırdım
0 oy
Profil image (472 puan) tarafından
bend ebuıgn aktardan aldım sütümu artırsın die ozmn ne içmeliyiz süt artırıcı dogal öneriniz ne siz ddoktormydnz
(302 puan) tarafından
Yukarıda da yazdım ama süt artımı için en uygun çözüm bol bol emzirme ve su icimi. Annenin stres duzeyinin de etkisi var kesinlikle. Stres düzeyi düşük ise süt daha çok oluyor.
0 oy
(342 puan) tarafından
Teşekkür ederiz doğru bildiğimiz yanlışlari böyle paylassaniz hep birlikte aydınlandıniriz bana bitkisel tedaviler hep masum gelir ama değilmiş demekki Allah razı olsun 
(302 puan) tarafından
Birçok ilacın ana maddesi bildiğiniz gibi bitkiler. Ilac ile zehiri ve bitki ile zehiri ayiran şey ise dozudur. Yetişkin biri gunde 4 bardak rezene içse birşey olmaz belki ancak bu doz henüz kilosu çok düşük olan bebekte toksik etki yapabilir. Yani yetişkin biri için bitkisel tedavi yanlış değil aslında. Dozu doğru olduğu sürece tabii
0 oy
tarafından
teşekkür ederim emeğinize sağlık doktorsunuz sanırım ne doktoru 
(302 puan) tarafından
Göğüs hastaliklari uzmaniyim
tarafından
size özelden bir soru sorabilirim belki bilginiz vardır
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Gaz önleyici süt arttırıcı sorulan her posta ısrarla anlatmaya çalıştığım şeyi yetkili ağızdan duymuş olduk. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum. Ben kullandım bir şey olmadı diyenler birazdan gelirler, size kolaylıklar diliyorum :) 
(302 puan) tarafından
Çok teşekkürler:) bununla ilgili o kadar çok post vardı ki yetişemedim  ve bu şekilde dikkat çekmeye çalıştım.
0 oy
(162 puan) tarafından
Şuraya bir yorum bırakayım da belki post üste çıkar daha fazla kişi bilgilendir.
0 oy
(444 puan) tarafından
Merhaba. Çok teşekkür ediyorum. Keşke daha önce ogrenseydim.  81 günlük bebeğim var ve bu güne kadar içtim bu çayları hem de bol bol. Inşallah etkilemez. Bırakıyorum.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 312 göst.
17 Aralık 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Emine3040 (86 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 264 göst.
0 oy
5 cevap 205 göst.
10 Mart 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Havin zülfikar (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 245 göst.
25 Şubat 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Halideilyas (680 puan) tarafından soruldu
...