0 oy
316 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (247 puan) tarafından
9 aylık bebeğim, menenjit aşısının ilk dozunu yaptırdık. Ateşi akşam 37.8 e çıktı. Tylol yarım ölçek verdim ama dusmeDi Henüz. Bu aşıdan sonra ateşi çıkan oldu mu? Kaç saat sonra ateşi dusmezse tekrar ateş dusürücu vermek gerek ? 
Bebek Ayı 9

7 Cevaplar

0 oy
(57 puan) tarafından
Tylol değilde calpol vermelisiniz 4 saat arayla bebeğinizin kilosu 10 civarı ise bir ölçeğe yakın verilebilir doktorum öyle söyledi geçmiş olsun 
(247 puan) tarafından
Tylol calpol aynı içerikli ateş dusuruculeri. 8 kilo yarım ölçek veriyorum.
-Reklam-
0 oy
(16 puan) tarafından
Hanımlar linçleyen çıkacaktır aranızdan illaki ama bu aşı ve şurupların yan etkilerini okuyor musunuz acaba ‍♀️ yada Allah esirgesin aşı neticesinde bebekte bir komplikasyon gelişirse aşı şirketini hiç-bir şekilde suçlayamayacığınızı biliyor musunuz. Hak iddia edemiyorsunuz yani. Nolursunuz güzel anneler Allahın yarattığı sisteme güvenin,  hastalığı yarattıysa bağışıklık sistemini de yaratmış.. iğnesiz ilaçsız bebek büyütmekte mümkün..
Profil image (2,029 puan) tarafından
İnşallah olmaz canım. Kızımın hiç bir aşısında ateşi olmadı. Biz de önümüzdeki ay yaptıracağız menenjitleri. İnşallah bunda da olmaz ateşi. Aynen canım.
(586 puan) tarafından
Allah'ın yarattığı sisteme ve onun takdirine güvenimiz sonsuz zaten. Fakat böyle hastalıkların olduğunu bildiğimiz halde neden tedbir almayalım? Yıl olmuş 2021 insanlar virüse aşı üretme yarışında. Demek ki aşı önemli. Yapmayın Allah aşkına ya! Yararımız olacak derken zararınız olmasın yavrunuza. En basiti rotavirüs. Aşı olduğu takdirde yine yakalanıyor hastalığa ama hafif atlatıyor. Çaresi varken niye acı çektirip günlerce hastanede kalasınız evladınızla. Bırakın şu aşı karşıtlığını artık.
Profil image (2,029 puan) tarafından
Evet kesinlikle katılıyorum. Yeğenim rota virüsü kapmıştı ve çok ağır geçirdi. Ölümden döndü diyebilirim. Hastanede yattı ve bayağı kilo kaybetti. Ablama da bulaştırmıştı ve o da ağır geçirdi serum falan almıştı. Gözümün önünde canlı örnekleri var.
Profil image (1,852 puan) tarafından
Bakin siz herşeyi birbirine karıştırmışsınız aşı bir tedavi değildir sizin anlayacağınız dilde, uygulandığı hastalığa karşı rota,menenjit,kızamık vs çocuğun bağışıklık sisteminin gelişmesi içindir yanı ölümcül / kalıcı hasar bırakma ihtimali olan virüslerle inaktif uygulamayla vücutları tanışır ve bir gün bunların canlı virüsleriyle karşılaştıklarında ne yapacaklarını öğrenmiş olur sistemleri..Tedavi dediğiniz şey hastalık geldikten sonra olur ve ne yazık ki bazı hastalıkların tedaviside ne modern tıp da ne geleneksel tıp da yok..Diyorsunuz  lincleyenler olacaktır siz burada linç görmemişsiniz heralde mevzu bahis çocuğunuz olduğu için farkındaysanız kimse incelememiş herkes size yanlış düşündüğünüzü izah etmeye çalışıyor ..
Profil image (1,852 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun Candangul konumuza dönelim biz ilk dozu 7.ayda yaptırdık Nimenrix de hiç ateş yapmadı sanırım 9.ayda 2.doz var bexsero sanırım biraz ateş yapıyormuş
0 oy
Profil image (1,277 puan) tarafından
Bizim ateş oldu ama 38i nadir bukdu o zamanda ilaç verdim instagramda cocuk doktoru orcan altan sadece bexserodan önce ağrı kesici verilmesini söylüyordu ben 2. Dozunda öğrendim ateşi ya da huzursuzluğu olmadı aklınızda olsun sizinde birde ilk dozunda ilaç vermedim aşıyı sabah yaptık akşama doğru 4 gibi ateşi çıktı o zaman ilaç verdim 4 saatte bir verebilirsin demişti 2 kez verdim sonra düzeldi gece iyiydi 
(247 puan) tarafından
Tamam teşekkür ederim
0 oy
(299 puan) tarafından
Bizde ilk sözünü 5 aylıkken yaptırdım bizimde 38 i buldu ateşi calpol verdim 4  saat arayla ılık dus üstü açık yaptırdım nedeyse 24 saat sonra normale dondu
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Bexsero aşısında 24 saat süren ateşi oldu. Aşı olduktan yaklaşık 8 saat sonra ateşi çıkmaya başladı, zaten olabileceği konusunda doktorumuz uyarmıştı, calpol verdim. Sabaha kadar 4 saatte bir devam ettim. Sabah yavaş yavaş azalmaya başladı öğleye kadar tamamen düştü. 
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Takıldık bi yoruma çıkamadık içinden nasıl oldu bebeğin ateşi düştümü? Biz henüz ilk dozu olduk nimenrix ateş yapmadı 
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Bexsero ise teş yapıyor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 181 göst.
22 Haziran 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde kubraa3506 (319 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 177 göst.
0 oy
1 cevap 171 göst.
0 oy
2 cevap 134 göst.
13 Şubat 2022 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Nildilek (23 puan) tarafından soruldu
...