0 oy
111 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (198 puan) tarafından
Kizlar ek gida 6. Ayda verilir deniliyor ama doktorumuz baslayabilitsiniz dedi 4. Aydan itibaren ve  bende dogru buluyorum bunu çünkü zaten vermek istesenizde yemiyolar tatlara alisma donemide lazim 6. Ay cok gec degilmi sizcede bebegimin kilosuda gayet iyi yedigim ne varsa tattiriyorum artik 4 bucuk aylik

3 Cevaplar

0 oy
(8,992 puan) tarafından

6. ay cok gec degil.


Tamamlayıcı Beslenmeye Neden 6. Aydan Önce Başlanmamalı?

  • Erken başlama anne sütünün üretimini azaltır.
  • Enfeksiyon ajanları ile karşılaşma riskini ve enfeksiyonları arttırır.
  • Erken başlandığı için bebek daha iyi büyümez.
  • İlk aylarda dilin dışarı itme refleksi güçlüdür, bu nedenle kaşıkla beslemek güçtür.
  • Pürtüklü/taneli besinleri yutma becerisi gelişmediğinden besinlerin soluk borusuna kaçma riski artar; ek besinler boğulmalara neden olabilir.
  • Bebeğin ileriki yaşamında şişmanlık ve şeker hastalığının daha sık görülmesine neden olur.
  • Nişasta ve proteinler yeterince parçalanamaz. Bu da sindirim sorunları ile birlikte alerji ve bağışıklık sistemi hastalıkları riskini artırabilir.
  • Anne sütünün bileşimi bebekler için idealdir. Böbrekler yeterince olgunlaşmadan bileşimi karmaşık besinler verildiğinde böbrek yükü artar.
-Reklam-
0 oy
(359 puan) tarafından
6 aylık geç değil bilakis tam zamanı. 4 aylıkken de başlatılabir ama mecburi durumlarda. Bebekler emmediği zaman, mama yemediği zaman, kilosu da düşükse ek gıdaya erken başlanır. Siz 4 aylıkken de başlasanız 6 aylıkken de başlasanız yemek istemezse yemez. Bu sizin tadım yaptırmanıza bağlı. Erken ya da geç başlamaya değil. Ek gıdaya erken başlamanın bağırsaklarda zararı var, araştırabilirsiniz. Ayrıca ek gıdaya bizim yediklerimizle olmaz. Tadımlar sebze, yoğurt ve meyve şeklinde 3 gün kuralı ile olmalıdır. 
0 oy
Profil image (199 puan) tarafından
Bebeğe göre değişkenlik gösteriyor canım. Doktor kontrolünde geçiliyor zaten ek gıdaya. Senin bebiş için de bu uygunmuş demek ki. Diğer arkadaşlar biraz sert tepki vermiş nedense güldüm onlara sadece :)

İlgili bir soru bulunamadı

...