0 oy
487 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (1 puan) tarafından
Ek gıdaya başlarken neyle baslamaliyim yardımcı olurmusunuz
Bebek Ayı 6

4 Cevaplar

+1 oy
(314 puan) tarafından

öncelikle yoğurttan başlamanızı öneririm, ardından sebzeler ve meyveler, 3 gün kuralı ile giderseniz alerjik reaksiyon oluşursa kolay tespit edilebilir, ilk gün bir çay kaşığı ikinci gün 1 tatlı kaşığı üçüncü gün de 2 yemek kaşığı kadar aynı besini verin, sebzeleri buharda pişirmek için bir tencereye su koyun ardından sebzeyi bir süzgecin içine koyup tencerenin ağzını oturtun ve kapağını kapatın, haşlanınca çatalla güzelce ezip verin, zeytinyağı çok gerekli değil, belki 3. gün tadımlarında miktar fazlayken konabilir, blendır mümkün olduğunca kullanmayın, sadece çorbalarında kullanırsınız ilerde, çünkü blendırın kıvamına alışan bebek sonrasında pütürlü gıdayı reddedebiliyor. tadımlarınızı mutlaka öğlen yapın veya öğlene doğru, reaksiyon gözlemleyebilmek için, eğer deride döküntü, kakada mukus gibi tepkiler görürseniz o gıdayı bırakın, unutmayın ki ilk 2 ay tadım ayları, doyma amaçlı olmuyor pek, ama mesela 3 gün yoğurt verdiniz alerji yok 4. gün havuç tadımına başladınız, ikindide bir çay bardağı yoğurt verebilirsiniz

(1 puan) tarafından
Cok tesekkur ederim
-Reklam-
0 oy
Profil image (4,553 puan) tarafından

Kabak havuç patates olabilir 3 gün kuralı ile teker teker deneyin daha sonra karıştırıp verebilirsiniz birkaç damla zeytinyağı ekleyerek... meyveler için biraz daha bekleyin 6 ay sebzelerini bitirince meyvelere o zaman geçin tatlandirmak için kesinlikle tuz salça baharat şeker atmayın :)

(1 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
(684 puan) tarafından
Yogurt ve sebzelerle baslaya bilirsiniz.3 gun kurali uygulayarak tek tek tadim yaptirlir.Sebzeler bitince meyveleri vere bilirsiniz.Onceden denediginiz gidalari yeni deneyeceklerinizle birlikte vere bilirsiniz.
(1 puan) tarafından
Tesekkur ederim
(684 puan) tarafından
Rica ederim.
0 oy
(8,940 puan) tarafından
Ben havucla basladim. Mevsim sebzeleri, meyveri ya da yogurtla baslayabilirsiniz. Yogurt alerji yapabilir diye ben sebze ve meyveyi once denedim.

İlgili sorular

...