0 oy
1,818 göst.
Doğum Sonrası Anne kategorisinde (51 puan) tarafından
Merhabalar, Gebelik uygulamasını kullanan bir gebeydim. Doğumumu yaptım ve bu uygulamayı indirdim. 

Lütfen oku ve bana bir destek ol.

Şimdi sorunum şu ki 38+6 da suyumun gelmesi ile doktora başvurduk 3cm açılma vardı. Sancı yoktu. Normal doğum istiyorum diye 36 saatlik sürem vardı doktor bu sürede normal olursa normal yapacağız dedi.

Neyse 26 Nisan sabah saat 6 da şu gelmeye başladı ve doğum sürecinde surekli geldi.  13: 00 a kadar kendi sancım bekledi yoktu. Suni verildi alttan fitil verildi. Gelinip gidilip alttan kontrol edildi her edildiğinde lanet ettim rahmin de geride olduğu için daha zor oluyordu.

Sancı ya tepki vermedi vücut gece 12 ye kadar kademeli olarak suni sancı 80 ne kadar çıkartıldı ama ne açılma sadece 1cm ilerledi ve bende sancı yoktu çok arada düzensiz geliyordu. Gece 12 den sonra suni çıkarıldı uyuduk ben uyumadım sürekli hareket ettim açılma olsun diye. Sabah 6 da suni verilmeye devam edildi. Bu sürede hala suyum geliyor ve alttan her muayene edildiğinde kasıklarımda adet sancısı giriyordu.

Öğlen 13:00 a kadar suni kademeli olarak arttırıldı bu sefer hissediyordum ama nts de çok az çıkıyordu. Ve açılma hala 4 cm de kalmıştı. Alttan muayene beni artık bitirmişti gerçekten aşırı acıyordu. Uykusuz ve yorgundum. Dedim sezeryan yapalım 14:30 da sezeryana alındim. Öncesinde normal falan olacak diye 12 gibi elma kraker falan yemiştim. Neyse önemli değil dediler.

Benim sezeryanim.cok.zor geçti. Belden iğne vurulur vurulmaz tansiyonum düştü kulaklarım çınladı gözlerim karardı hemen ilaç yaptılar neyse. İşlem başladı bebek çok hızlı çıkarıldı benim sol kaburgama şiddetli bir ağrı girdi. Her yanım ağrıyordu her yanımda acı hissettim o an inanın gözüm birşey görmedi ya. O acı o tarifsiz acı uyutun beni diye bağırdım durdum uyumuşum ama uyandığımda hala kaburgam agriyordu ağrı değilde böyle sancı baskı çok fenaydı. Sonrasında vajinadan gelen kanamalar, kesik yerimin ağrısı ama özellikle karnımın üst kısmında şiddetli bir ağrı vardı. acı acı acı sürekli acı.  Tek hissettiğim buydu.

Dedim ikinci çocuk yapamam bu acıyı bir daha yaşayamam. Ama anlamıyorum insanların kolay  geçerken benim neden bu kadar zordu neden böyle oldu. 

Salı günü doğum yaptım bugün cuma evdeyiz. Hala hasta kilodu giyiyorum hala yerimden kalkamıyorum karnımın üzerinde gaz partisi var gaz çıkmıyor hala büyük tuvalete çıkamadım hastanede bir lavman yaptılar Çarşamba o kadar. Ne yesem karnım şişiyor. Üşüyorum her yerim ağrıyor. Demin ağladim hatta. Neden iyilesemiyorum. Bana yardımcı olur musunuz.

Sürekli bebeğimi düşünüyorum bu süre zarfında o kadar uykusuz kaldım ki bir gun de belki toplasanız iki saat uyudum. Sütün yetmiyor diyenler bebek çok ağlıyor diyenler inanın ilk gün depresyona girdim herkesi evden gönderdim. O saatten sonra bebek de bizde huzurluyuz fakat ben kendime aşırı yükleniyorum böyle olunca uykusuz kaldım sürekli yataktan kalkmak dikiş yerlerini zorluyor bebek kucaklamak gaz çıkarmak emzirmek vs vs yıprandım. Bana deyin ki bunlar geçecek.

Bana deyin ki senin sezeryan bundan zor geçmiştir. 

Bu nasıl anne dostu bir işlemdi. Sezeryan olan herkes her ünlü hemen toparlanıyor ben ise hala....

Uzun oldu lohusalık depresyonu saniirm. Cevap verenlere teşekkür ederim.
Bebek Ayı 0

29 Cevaplar

0 oy
(238 puan) tarafından
Benimde senin gibi oldu. Doğumdan sonra evde 2 gün boyunca daha suni sancı çektim. açılmam oldu ama bu sefer bebeğin kalbi yavaşladı hemen sezeryan oldum ilk belimden aşağısı uyuşturdular sonra komplikasyon oldu komple bayılttılar. 2. Çocuğa tövbe dedim hep o kadar ağrım oldu ki evde ağrıdan nefes alamıyodum heryerime ağrı kramp giriyodu. 2. Günün akşamı dikloronun fitilini yaptık Allah razı olsun o fitili çıkarandan. Fitil sayesinde kendime geldim.
(51 puan) tarafından
Peki şu an nasılsin atlattın mi o günlerini.
(238 puan) tarafından
Çoktaaan:)) bende hiç bitmicek sandım sezeryan neden oldum dedim durdum hep. Ama 2 hafta en fazla. Herşey geçiyor kendini üzme hiç. Çok haklısın birde lohusalık depresyonu eklenince insan içinden çıkmıcam sanıyor kendisini ama hepsi geçiyor. Anın tanıdını çıkarmaya çalış bebeğini bol bol resim video çek o kadar hızlı büyüyorlar ki o ana tanık olmak Bi mucize :))
-Reklam-
0 oy
(6 puan) tarafından
Güzel anne öncelikle hayırlı olsun bebişim sağlıkla kurruldunuz.bunlarin hepsi geçecek emin ol bende 4 ay önce sezeryan oldum ve acılar hiç bitmeyecek sandım çok şükür geçti ama hala gaz sancısı cektigimde karnımın üstü sis ve ağrı oluyor.kabizlik için lütfen doktoruna Daniş bı toz var hemen rahatlatıyor anneyi doktorum vermişti.birde bebişim bira büyüsün gülücüklerini gördükçe hepsini unutacaksın...
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim ama inanın nasıl desem beyninde hasar oluştu resmen silinmez bir anı kaldı. O an acıyla gözüm bebeğimi bile görmedi. Şu an refleks gülücükler yapıyor bayılıyorum ama rahatça kucaklayamiyorum bile. Umarım geçer bu günleri unuturum.
(6 puan) tarafından
Bak ben ilk cocugumu normal doğurdum doğarken çocuğuma zarar verdi doktor kolunu çıkardı şuan 4 yaşında 2 ameliyat geçirdi hala kullanamiyor normal doğum kanala sıkıştığı için beyni hasar gördü çocuğum engelli de kalabilirdi çok şükür kolu dışında sıkıntısı yok yani haline şükret onlara olacağına bize olsun biz çekeriz ama onlara olunca kahroluyoruz.gececek ve bebeğine doyasıya sarılacaksin üzme kendini
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim bugün bir hafta oldu daha iyiyim.
Bebeğiniz için çok üzüldüm gerçekten çok zor inslalah şimdi herşey yolundadır
0 oy
(221 puan) tarafından
Öncelikle sakin olun. Sıkıntılı süreçten geçmişiniz üstğnede lohusalık olunca sizi çok bunaltmış 

Şuan bebeğiniz yanınızda ona odaklanın doğum sürecini düşünmemeye çalışın.

Düşündükçe çıkılmaz bir hal alır .

Nescafe için bol sıvı tüketin. Mesela tavuk suyuna şehriye atın öyle çorba yapın için. Birsüre bu şekilde çorbalar için şişkinliğinizde inecektir.. kendinizi çok zorlamayın sakin olun gerisi zamanla hallolur 

Bebeğinizin size ihtiyaç duyduğu dönem. Bol bol sıvı tüketin bol bol emzirin. Eğer uyumazsanız süt birikimine yavaş olur siz dinlenmelisinizki sütünüzre artsın .

Boş konuşanlara hiç kulak asmayın he he diyip geçin çok ciddiyim :) 

Yine diyorum siz sakin olmalısınız ki bebeğinizde sakin olsun. Bebeğiniz uyudumu hemen sizde uyuyun kendinizi yıpratmayın. 10-15 güne siz daha iyi toparlanacaksınız sonra siz mutlu bebek mutlu :))
(51 puan) tarafından
Allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim ❤️
0 oy
(28 puan) tarafından
Canım seni duygusal anlamda o kadar iyi anlıyorum ki ben normal doğum olmama rağmen öyle zorlandım ki aynı senin gibi ikinci kez bunu yaşayamam diye düşünüyorum hala üstünden 4 ay geçmesine rağmen. Doğum bittikten sonrası hele her gün ağlamakla geçti bebeğime bakamıyor muyum neden ağlıyor neden kusuyor diye diye geçti günlerim bi taraftan da dikişler kanama ev işlerimi yapamıyordum eski düzenimi arıyordum ev gözüme hep dağınık geliyordu malesef lohusalık depresyonu dedikleri şey böyle bi şey... Zamanla farketmeden bebeğin sana sen bebeğine alışıyorsun o dert ettiğin şeyler bi kaç haftaya aya küçülüp önemsizmiş gibi gelecek inşallah... Kim ne derse desin sen o evlada en iyi bakacak kişisin ki Allah sana emanet etmiş. Kendine güven önce kendini mutlu et ki bebeğini mutlu edebilecek gücün olsun inşallah Allah yardımcın olsun...
(51 puan) tarafından
Allah razı olsun gerçekten moral oldunuz. Mesajları ağlayarak okuyorum. Kendime gelmek için dua ediyorum.
(28 puan) tarafından
İnşallah canım hiç üzülme bırak evin dağınık kalsın bulaşıklar geç yıkansın sen kendini bebeğini düşün yeter zaten yavaş yavaş hepsi yoluna girer dualarım seninle
0 oy
(891 puan) tarafından
Canım Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin, bende sezeryan oldum ama doğum esnasında pek ağrı acı hissetmedim. Belki son anda içindeki herşey çıksın diye hemşire bastırıyor o kaburganı zorlamış olabilir benimde eve geldikten sonra dikiş yerim değil karnım acıyordu, ağlıyodum hatta kimse inanmadı bana karnın niye acısın diye. Sonra doktoruma sordum emzirdikçe rahmin küçülüyor onun acısı o dedi. Ama o acıyı bir ben bir allah bilir oturarak uyuyodum artık. Amaa sakın kendini üzme hepsi geçiyorr banada sütün az senin çocuk aç kalıyo mama ver diye diye gelcek olan sütümüde stresten geç getirttiler ama şuan 45 günlüğüz hiç doğum yapmamış gibi herşey oturuyor sadece zamana ihtiyacın var. Sana tek tavsiyem eşin nasıl biridir bilemiyorum ama eşine bütün sıkıntılarını anlat, dertleş, ağla sarıl ben böyle böyle güçlendim inşallah tez zamanda atlatırsın
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim kardeşim. Eşim Allah razı olsun herşeye koşuyor şu an o da olmasa ne yaparım bilmem.
0 oy
(209 puan) tarafından
Canım Allah yardımcın olsun bende sezeryan oldum kendi isteğimle çok stres yapmışsın normal yapcam diye vücudunu çok hırpalamışsın keşke araştırıp bilinçli bir şekilde kararlı girebilseydin doğuma direk bayıltılmak istedim doğumda çıkınca tabiki acı çektim ağrı kesici iğne istedim 2.yi yapmam dediğimi hatırlıyorum bende aynı gün ayağa kalktım ertesi gün markete gidebildim hemen taburcu oldum bir günde bende depresyona girdim herkesi yolladım evden kaynanama asla tahammül edemedim doğum ağrım 1 günde geçti göğüs ucum çok küçüktü bebek tutamadı silikon uçla sabahlara kadar uğraştık sarılığı çok ilerledi mamaya başladık tabi bebeğimin sürekli topuktan kan vermesi o ağladıkça benimde ağlamam her anne yaşıyor zorlukları ama geçiyor şuan 4 ayı bitireceğiz çok çok şükür uykusu düzene girdi göğüs ucum o emdikçe büyüdü huysusluğu ağlaması gaz sancıları geçti. Kaynanama nefretim kaldı sadece o geçmiyor :) azıcık daha sabret 
(51 puan) tarafından
Göğüs ucu benim de yok. Sütün yok yok dediler ki ebe var demişti. Mama verdik bebeğe az da olsa bugün 4. Gün göğüslerim mastıt oldu şişti acıyor. Bebek de uyanmiyor zorla uyanıyor 5 dk emiyor ve uyuyor. Doktora götürdüm bugün sarılık değeri 10.6 çıktı doktor beslenme ile geçer dedi..ama göğüsler iptal oldu benim. Hemen sağım makinesi siparişi verdik. Elle masaj yapıyorum sagmaya uğraşıyorum simdi
(209 puan) tarafından
Valla aynı bende yaşadım bunları elimle biberonla sağdım öyle içirdim hep silikon ucu ben tuttum eşim bebeğin kafasına bastırdı ucu tutabilsin diye topuğunu sıktık uyansın diye çok zordu Allah yardımcın olsun sıkma kendini emdikçe kocaman oluyor göğüs uçların zamanla öğreniyorsun sürekli dene ucunu değil kahverengi yeri elinle büküp ağzına sok bebeğin orayı kavrasın ozaman emiyorlar bizimde sarılık sınırdaydı ucunu tutamadığı için emzirememişim kilo kaybetmişti çok korkmuştum ama mamaya başladık hemen toparladı hem mama hem meme 4 aylık oldu hala öyle devam ediyoruz sen sakin ol bana bunları anlatacak kimsede yoktu yanımda bebeğine odaklan
0 oy
(472 puan) tarafından
Cnm çok geçmiş olsun bebeğin de hayırlı olsun bak şimdi kimsenin kolay geçmedi ben kendimden bahsedeyim ilk Dr sen normal doğurmaz sin dedi çatalım darmis boşuna hem alttan hem de karından dikiş yeme dedi peki dedim sezeryana alındım hem belden hemde damardan verdiler neyse gece o kadar zor geçti ki inan bütün kemiklerin titriyor ağrıyor ben ki iğneden korkan ben basss bas bağırdım iğne yapın dayanamıyorum diye o günü öyle atlattık eve geldim akşamına acillik oldum ensemde dayanılmaz bir ağrı resmen basım düştü yere sanki enseme balta vuruyorlar apar topar hastaneye gittik serum verdiler tmm geçti dedim ertesi gün yine aynı şekilde artık dayanamıyorum en son düştüm beni acile kaldırdılar Dr aradı eşim bağırıyor deli gibi ne yaptınız siz bu kadına neeee??  Hemsine bildi hemen Dr aradı meğerse binde bir olurmuş oda bana denk gelmiş vücudum kaldırmamis hem beli hem damarı ben lohusayim düşün benm babam komada can çekiyor ve ben o halimle ilk bir hafta bebeğime serum suyu emzirdim düşün ki üstüne babamı kaybettim mezarına gidemedim yüzünü göremedim kuzum olsun dayan herşey geçiyor inan öyle zor şeyler yaşadım ki ohoo uzun oldu diye yazamadım kusura bakma ama inan herşey geçecek sadece kendine şunu şöyle " buda geçecek hayatımız da neler gelip geçmedi kiii bunlarda geçecek " inşallah Rabbim sanada kolaylık versin
(51 puan) tarafından
Kardeşim Allah razı olsun senden. Sende ne Zorluk çekmişsin öyle. Bende sadece bana mı denk geliyor böyle şeyler dedim. Allah babaniza rahmet eylesin. Bende babamı 6 ay önce kaybettim. Torununu göremeden gitti. Çok üzgünüm baba kaybını da iyi biliyorum. Sizinki üst üste olmuş. Rabbim size de sabır ve güç versin her daim
(472 puan) tarafından
Amin kuzum Rabbim sana da sabır versin Allah'ım rahmet eylesin babalarımıza inan sınavdan geçmek çok zordu buna şükür ne denir ki başka o yüzden sakın bebeğini ihmal etme daha yeni başlıyor onun için hayat Allah'ım sana bağışlasın inş ❤️
0 oy
(199 puan) tarafından
Ahh güzel anne geçmiş olsun bebeğini sağlıkla büyüt canım... Açıkçası söylemem gerekirse benim yaşadıklarım yanında seninki hafif kalır tabi herkes kendi çektiğini bilir 34. Haftamda sıradan bir kontrole gidiyordum oysa nerden bilebilirdim şiddetli gebelik zehirlenmesi nedeniyle erken doğum yapacağımı...tansiyonum çok yüksekti genel anestezi ile aldılar bebeğimi tabi bitmedi gözümü açtığımda yoğun bakımdaydim ameliyatta kalbim durmuştu yoğun bakımda yatarken aşırı kanamam vardı rahim toparlanmiyordu üst üste kürtaj oldum kan kaybindan ölecektim kan taktılar bırakın ölüyüm dediğimi hatirliyorum o kadar canım acıyordu ki dayanamıyordum uyumak istiyordum ama uyutmuyorlar anı kanıma tekrar başlar diye kanama şiddetini iyice artirinca tekrar operasyona alındım ailem eşim benim öldü sanmislar dışarda bekleyenler içinde durum zor tekrar ameliyat olup icerimdeki kani temizlediler günlerce yoğun bakımda yattım çok zordu bebeğimi anlatamıyorum bile o da yoğun bakımda ve entube durumdaydı nerdeyse bir ay sonra kavuştuk kızımla şimdi iki buçuk aylık oldu evimize döndük iyileşmeye çalıştık tekrar doğurabileceğimi sanmıyorum Allah olmayanlara isteyenlere versin biz ölümden döndük bir daha göze alacak durumda değilim
(51 puan) tarafından
Benim hamileliğim tüp bebek yolu ile oldu. İnanın bende o acıyı tekrar yaşayamam diye eşime dedim. Ki tüp bebek öyle zorlu öyle acı dolu bir süreç ki. Ama o an canınızın acısı ölüm gibiydi ya.
Sizin hikayeniz yanında benim hikayem hiç birşey. Rabbim sağlık sıhhat versin size ve yavrunuza.
(199 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun bilirim tüp bebek tedavisi de zor bir süreç ablam yillardir tedavi görüyor ondan biliyorum Allah'ım kimseye evlat acısı vermesin hiçbir evladı da annesiz bırakmasın
0 oy
(32 puan) tarafından
Canım daha kötüsü var rahatlatacaksa ben ayın 12 snde doğum yaptım 18 znde çıktım hastaneden ayaga kalkamadim bayıldım kan değerlerim düşmüş 6 serum kan verdiler igneler ilaçlar anca kendime geldim üstüne birde dikişim enfeksiyon kaptı kan birikti onu boşaltmakla uğraştık 12 gün sonra benim dikişim alındı şuan iyimiyim hala karnim aciyor agrilarim var ama buna şükür yani zamanla toparlanacağız inşallah.
(51 puan) tarafından
Zaman ah zaman işte o zamanı gecirebilmek.
 Haklısınız sizin ki de çok ama çok zormuş gerçekten. Ne kadar çok zorluk çeken kadın varmış aslında.
(32 puan) tarafından
Ve bunları yaşarken covittim tek başınaydım refekaatcim bile yoktu kendim kalkip kendim oturuyordum bebeğimi 7 gün sonra gördüm falan filan yani hiç kolay değil.
0 oy
Profil image (510 puan) tarafından
Doğrudur canım sezeryan ağrılı geçiyor bende 3 gün kalkamadım hiç 2 haftada toparladim. Ama merak etme geçiyor heleki dirayetliysen daha kolay atlatırsın. Gazın için bol bool rezene kimyon kaynatsınlar sana iç hem bebisine de faydası olur. Bunun dışında doktorunu ara sütünü etkilemeyecek bir ilaç versin sana tuvalete çıkabilmek için yada eğer kullanabileceksen gliserin sup kansuk galiba adı bir fitil var zararsız o fitili kullan hamileyken çok kullandım ben. Rabbim yardımcın olsun tez zamanda ayaklandirsin. Bebişin hayırlı olsun rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin ❤
Profil image (510 puan) tarafından
Ben ilk günler toz bir ilac vermişti doktorum tuvalete çıkabilmek için. Bide ağrılar için minoset ağrı kesici vermişti
(51 puan) tarafından
Teşekkür ederim canim. Gaz sıkıntisi bitti gibi bugün az daha iyiyim ama
 Şimdi de mastıt oldum kadınlarda sıkıntı hiç bitmiyor.
Profil image (510 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım mastit olmadım hiç zaten 1 ay falan sutum oldu kesmek zorunda kaldım nasıl geçer bilmiyorum
0 oy
(21 puan) tarafından
Canim çok geçmiş olsn Allah analı babalı büyütsün hepsi geçecek emin ol ilk doğumumu normal yaptım ama ölümlerden döndüm bnde hep son gbi düşünüyodum neden herkes kolayca yaparken neden bnmki böyle zor oldu normal doğumda en geç 2 haftaya insanlar ayaklanıp toparlanırken bn 40 gün yatakta kaldım 4 ay inanılmaz acılar çektim dha sonrada hemoroid ve makat catlagindan ameliyat oldum sonrada tövbe ettim daha da normal doğum yapamam dedim ikincisini de bir ay önce sezaryen oldum senin bu anlattıklarını birebir yaşadım bacaklar uyuşacak dediler iğneden sonra tüm vücudum kollarım bile uyuştu o anda aşırı bi ağrı girdi kollarıma omuzlarına boynuma kulaklarım çınlardı gözlerim karardı inanın kalbimin damaklarımda basımďa çenemde attığını sandım bi an tüm kan beynime akıyordu sanki bi basınç hissediyorum ki kafanda bi acı çektim ki ölücem azrail gelecek sandım sonrasinda da nefes alamadım tansiyonum düştü nabız yükseldi ilaçlar yapıldı falan odama geldim bnde sizin gibi karnımın üzerinde dayanılmaz acılar hissettim ne alaka hatta ddim acaba iç organlarına mi bi zarar verdiler rahim aşağıdayken bnm neden ciğerlerim aciyo ddim 2 günde gaz çıkaramadım wc ye çıkamadım ama en son ablam bir fitil önerdi inanın bir mucize hiç bi zararı da yok şuan kullanabilirsiniz bna da dua edersiniz ne lavman gibi karin ağrısı yapıyo ne bişe af edersiniz yağ gibi kayıp geliyo 
(51 puan) tarafından
Sizinde gerçekten zormuş hem de bir değil iki kere Zorluk çekmişsinniz. Teşekkür ederim mesaj yazdığınız için. Bugün biraz daha iyiyim zaten birşey de yemiyorum doğru düzgün. Kayısı incir vs yiye yiye bugün başardim biraz az rahatladım.
(21 puan) tarafından
Yemen lazım ama toparlanmak için güçlü ol ki kendine ve çocuğuna bakabilesin Allah yrdmcn olsn
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Lohusalık depresyonunun tek tedavisi yardım almak. Psikolojik açıdan seni strese sokmayacak yakının, arkadaşın varsa 10-15 gün yanında kalıp destek olsa iyi olur. Sezaryen ameliyatının kötü geçmesi gerçekten talihsizlik olmuş ama normal doğumu deneyip sonradan sezaryen kararı verince vucüt yorgun düşüyor, metabolizma altüst oluyor senin gibi böyle şikayetler yaşayan arkadaşlarım olmuştu. Güçlü bir ağrı kesici kullan dikloron iğne olabilir. Dikloron bantları da var bulabilirsen. Gaz için bol sıvı, kafein ve yürüyüş önemli. Ilık duş almak da iyi geliyor. Yalnız kalmak doğru değil bana göre en azından bir on gün sabret yakınlarına biraz toparlanınca eve yollarsın;) Hepimiz az ya da çok yaşadık bugünleri geçecek merak etme. Hoşgeldin aramıza yeni anne. 
(51 puan) tarafından
Hoşbuldum zorlu bir dünyaymis...
Surekli yeni şeyler öğreniyorum ve yaşıyorum. Bugüne de mastıt olarak uyandım mesela.  Kimse iyi gelmiyor maalesef eşim sağolsun o yardım ediyor herşeye.  İnslalah yarın daha iyi olacağım
(2,175 puan) tarafından
Evet çok zorlu bir dünya zorluğu hiç bitmiyor aslında zamanla birbirinizi anlamaya başlıyorsunuz bebişle işte o zaman biraz hafifliyor. İlerde her anını hatırlamak istiyor insan işte o yüzden de bugünlerin bile tadını çıkarmak lazım.
0 oy
(26 puan) tarafından
Aynı şeyleri tam olarak yaşadım aynı sanciyi çekip sonunda sezeryan oldum şuan 22 günlüğuz çok şükür bol bol yürü ve bebeğine odaklan kim ne derse takma ben kaynanmgildeydim herşeye laf ettiler ağladım çok sıkıntı ettim baktım sütüm azalıyor sonra kulağımı herşeye kapatıp oğluma odaklandım kimseyi sakın ha dinleme dikişlerini asla zorlama Yemen'e icmene dikkat et ben çok şükür şuan ayaktayım işlerimi halledebiliyorum en kısa zamanda darısı sana olsun
(51 puan) tarafından
Amin Allah razı olsun canım benim❤️
0 oy
(126 puan) tarafından
anlattiklarin yasadiklarima okadar güzel bir tercümanki.. normal dogum dye gittim suni verdiler gelip gidip elini kolunu sokan mi dersn suyu beklemeyip kendi patlatan mi dersin. okdr suni sanciya ne acilma oldu ne cocuk basi indi en son sezeryan istedim ayni senin gibi. emzirmek zor wcye gtmek zor gaz zor uyumak zor yemek yemek bile iskence. gibi bi yandan lohusalik bi yandan çocuğa yetememe ic güdüsü. ona bsey olacak korkusu. bi yandan batil inanclar cocuga surekli mudahele edenler hurafeler. moffolmustum o günleri. hatrlamak istemyorum ama soruna cevap olarak geçicek mi demissin cok şükür gecti smdi 3 aylığz hala kesiklerim biraz sizliyor ama ilk günki kadar degil tabi. rahat ol gecyo o cabuk toparlayanlarinda ilk dogumu değildir bence 2. dogumlarn hepsi kolay sezerysn olsun normal. olsun bence mesele. vücudun doguma alismis olmasi. o yuzden cabuk toparlayanyolar tecrübe de var pskolojik olarakda cokmuyolar 2. dogumda 
(51 puan) tarafından
Desteğin için sağ ol  ben öncesinde apandisit ameliyatı olmuştum. Ve çok zor olmuştu o yüzden ameliyatı sezeryana o yüzden istemedim. Ama bu ondan da beterdi.
0 oy
(439 puan) tarafından
Bnde spınal oldum hatta gecen sene bugun..

İnanılmaz cok kotuydu ama sonucu tabiii ki muhteşem..

Tek sem değilsin aynı acıyı yasadım oturmanın bu kdr zor oldugunu o an ogrendm hıc unutmadım gecen yıl degil dun gbı hersey

Merk etme cnm gecıck cok ıyı olucksn 1 hafta ya daha da ıyı olursn

Gaz cıkrman ıcın kayısı suyu ıctm Kaynatıp sıvı seyler tuket 
0 oy
(139 puan) tarafından
Geçicek ağrıların merak etme. Bende sezaryenle doğum yaptım ekimde benzer şeyler yaşadım senden bir farkla bebeğim kakasını yaptı bir anda suyum boşaldı yeşil renkte acil sezaryene alındım inan bana dikişlerim normal bile değil kızımı sağ salim çıkardılar ama ben 1.5 saatten fazla kaldım doğumhanede. Cuma günü doğurduğum için 3 gün hastanede kaldım. Evde kimseyi istemedim tek başıma baktım halada tek bakıyorum yavruma. Başlarda zor oluyor ama yavruna bakınca herşey düzeliyor. KENDİNE GÜVEN bebeğin uyudugunda sende uyu dinlen sütün olsun. Bol bol su iç. Bebeğini kokla sen pozitif ol o zaman daha kolay oluyor.

Lohusalık zamanımı anlatıyım benim canım annem her geldiğinde moralimi bozdu her geldiğinde başka bir şey dedi. Sütün yok dedi sütün yetmiyor dedi benim sütüm fışkırıyordu senin akmıyor bile dedi (ki beni üç ay bile emzirememiş :) )  neyse çocuğu tutamıyorum kucağına alıştırdın daha neler neler  kimseyi dinleme KENDİNE GÜVEN herşey sende başlar sende biter. Geçiyor elbet uykusuz kalıyorsun evlat bu kaç yaşına gelirse gelsin hasta olsa derdi olsa yine uykuz kalır insan. Çok uzun oldu inşallah okursun ve inşallah da yazı bı nevi iyi gelir. Herkes geçiyor bu yollardan.
(51 puan) tarafından
Allah razı Olsun. Canım sağ ol desteğin için
0 oy
(920 puan) tarafından
Çok geçmiş olsun sezeryan zor bir ameliyattır sen birde normal beklerken çok stres yapmışsın sakin ol rahat ol şimdi doğumların çoğu sezeryan geçiyor merak etme. Ben her gün ölmememk için dua ettim allaha o kadar kötüydüm yani. 10 gün sonra falan kendi işini yavaş yavaş yaparsın eşinden yardım istemekten çekinme herşeyde yardımcı olması lazım sana sen anneysen o da baba. Doktorun kan ilacı verdiyse mutlaka kullan ihmal etme herşey unutuluyor hiç merak etme. Ağrın çoksa minoset plus alabilirsin bebeğe zararı yok rahatlatıyorda çok geçmiş olsun
0 oy
(110 puan) tarafından
Seni o kadar iyi anlıyorum ki canım. Benimde aynı oldu iki hafta geri diye yatış yapıldı 24 saat boyunca sol yanıma yattım ne çise gidebildim ne ayağa kalkabildim. Rahim yumuşasin diye fitil verdiler sürekli alttan muayene, doktor vardiyası değiştikce yeni gelenler sürü halinde muayene edilirken izlediler. Canım çok yandı kapıdan biri girmesin diye dua ediyordum artık. Bir cm açıklıkla bir gün geçti. Yemek içmek yok sezeryan olabilir diye. Fitil ise yaramadı suni sancıya geçti onu da hissetmedim bir süre en son dozunu artirdi ama artık sancıdan değil yatmaktan heryerim ağrıyordu. Dayanamadım fenalasmaya başladım ağladım bagirdim acil gelip sezeryana götürdüler. Açılma olmuyordu zorla beni normale zorladılar. İki doğumu da yaşadım resmen. Şimdi 10 günlük olduk ağrılarım hafifledi ama hala normal yatamadım yatağa. Uykusuzluk yorgunluk bebeğimin çısi sürekli disari çıkıyor. Delirmemek elde değil :) Allah yardımcın olsun. 
0 oy
(211 puan) tarafından
Ne kadar zor olsa da bunu şuan anlamak ama inan ki geçecek. Neler neler geçmedi ki 
0 oy
Profil image (94 puan) tarafından
Kaburgana giren sancı yeldir ameliyathane soğuk ve sende çıplak oldugn için banada oldu, ve atlatamaman cok normal kendine yüklenme daha yenisin hepsi gecicek benim 3 ay oldu ameliyst yeri hala acıyor uyuşuk, benimse sen gibi tansiyonm düştü nefesm daraldı  ama suan geçti sabret kendine bu ladar yüklenme annen yada kayonvalinden gelsin yanına 15 20 gün bebeğine zor bakarsn, eşin destek olsjn sende sabret gecicek 
(51 puan) tarafından
Anne ve kayınvalide beni depresyona soktular onları gönderdim. Biri süt yok bebek doymuyor dedi biri senin sezeryan göbeği kalacak gibi dedi. Yani anneler de kayınvalidemler de bana bırakın iyi gelmeyi mahvettiler beni. Onlar yüzünden süt yok diye mama verdim bebeğime ve sonuç bugün mastıt oldum. Şimdi de göğüs ağrısı acısı ile savaşıyorum. Anne olmak kadın olmak çok zormuş.
Profil image (94 puan) tarafından
Cok zor ama değer, banyoda sıcak suyla masaj yap gögüslerine göbegnse kalsın nolcak benimde öyle 3 ay oldu daha yeni korse kullancam

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 213 göst.
22 Ağustos 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Tgbrm (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 262 göst.
28 Nisan 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aynur19 (1 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 589 göst.
0 oy
1 cevap 222 göst.
16 Şubat 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Suzan01 (174 puan) tarafından soruldu
...