0 oy
298 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (56 puan) tarafından
Merhaba hanımlar 15 aylık kızım bi aydır uykusundan resmen krizle uyanıyo diş çıkrırken huysuzlanıp ateşlenen bi bebek olmadı şükür azı dişlerini de çıkardı hepsini biraz erken dişimiz çıktı galiba.aç dssem dsğil altı temiz kıyafeti desen odaya göre dikkat ediyorum artık anlam veremedim sıkıntısı ne. Bana sinir gibi geliyo uyanıyo ağlıyo hemen emziriyorum yada emzik veriyorum susuyor normalde ama şimdi emzikte almıyo fırlatıyo bana vuruyo memeyi almıyo yatmıyor sadece çığlık kıyamet ağlıyo artık babasıyla ev gezdiriyorz o takatsiz kalıp uyuyana kadar bekliyorz mecbur ne yapıcam başşına gelen yaşayan varmı sizce sorun ne olabilir  
Bebek Ayı 15

5 Cevaplar

0 oy
(700 puan) tarafından
10 aylık bebeğim aynı şeyleri yapıyor :(((
(56 puan) tarafından
Sizinde Allah yardımcınız olsun. Napıcaz biz.. Bu günler elbet geçer belki ama bu huy yer ederse onlarda psikolojik olarak ilerde iyi olmaz..
(700 puan) tarafından
Insaallh geçicidir
Siz sakin mısınız hani nasıl bir yapınız var
(56 puan) tarafından
Sakin kalmaya hayret ediyorum diyelim
(700 puan) tarafından
Bende acaba bizden ni onlara sirayet ediyor
(56 puan) tarafından
Olabilir. Mesela benim eşim küçükken belli bir yaşa kadar sinir hapı kullanmış çok sinirliyimiş küçükken
-Reklam-
0 oy
(8,819 puan) tarafından
Sinir krizi olduğunu sanmıyorum, kulak ağrısı falan olmasın? 
(56 puan) tarafından
Gün içinde ağrısı yok ama bazen doktor calpol ver dedi içiriyorum mesela bugün calpol verdim uyudu ama yine aynı ağrısı olsa ilaçs etki etmezmi
(8,819 puan) tarafından
Enfeksiyon varsa ağrı kesici fayda etmeyebilir, ben yaşamadım ama annemde ve ağabeyimde bebekken olmuş, kulak ağrısının çok dayanılmaz olduğunu söylerler hep. Gece uyandıran ağrı da genelde ya dişten ya kulaktan olur derler.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Uyku teroru yasiyorsunuz sanirim.bir uzmandan yardim alsaniz iyi olur
(56 puan) tarafından
Uyku terörü mü? Olabilir belki hiç duymadım araştırıcam yaşayan varmı acaba bana yardımcı olabilecek
(8,034 puan) tarafından
Ben de bir kac gundur oyrendim.cok sukur boyle durumla karsilasmadik henuz.ama ne olur ne olmaz diye aklimda tutmusdum.

Korkutucu çığlıklarla uyanmak rahatsızlık vericidir. Küçük çocuklar, okul öncesi veya daha büyük çocuklar kadar sık kâbus görmezler, ama eğer sizin çocuğunuz bir kâbus görürse muhtemelen tamamen uyanık olacaktır ve yeniden uykuya dalmakta sıkıntı çekecektir. Onu, sırtını ovarak ya da kucağınıza alarak rahatlatın. Tedirgin veya korkmuş olabilir. Daha fazla rahatlık için eline en sevdiği battaniyeyi veya pelüş hayvanını verin.

Üzgün bir çocuğu kendi yatağınıza almak doğruymuş gibi gelebilir, ancak bu üstesinden gelmesi zor bir alışkanlığı başlatabilir. Çoğu çocuk sıcak bir ilgi gördükten sonra uykuya dalacaktır ve ertesi sabah kâbus hakkındaki her şeyi unutacaktır.

Gece terörü kâbuslardan farklıdır. Bir gece terörü esnasında çocuğunuzun gözleri kocaman açılır ve ağlayarak ve çığlıklar atarak evin içinde hareket eder. Gece terörleri çok sık yaşanmaz ama eğer çocuğunuz bir kez bunu yaşarsa korkutucudur. Tipik olarak çocuğunuzu uyandıramazsınız veya kolayca rahatlatamazsınız, bu da sizi çaresiz bırakır. Ve çocuğunuz uyanık gibi görünür, ancak uyumuyordur.

Üzülmeyin, her şeye rağmen gece terörleri zararlı değildir. Eğer rahatlatmak çocuğunuzda işe yarıyorsa, bunu yapmanız iyidir. Ne var ki, çocuğunuzu fiziksel temasa veya durdurmaya zorlamayın. Yakın durun, sakin durun ve kendisine zarar vermediğinden emin olun. Kısa sürede huzurlu bir şekilde uykuya dalacaktır.
(56 puan) tarafından
Bende okudum ama bizde böyle bir durum yok benim kızım daha çok öfkeleniyo bence uyanır uyanmaz emmek istiyo hemen sesini duyalım hep yanında olalım istiyo.
0 oy
(4,654 puan) tarafından
13 14 aylikken bizde de vardı o durum. Gece bi anda uyaniyor asla sakinlesmiyor yataktan kalkmak istiyordu ve 2 saat falan uyumuyordu. Sebebini hic cozemedim ama zamanla gecmisti.
(56 puan) tarafından
Bi an önce bizimde geçer inşallah
0 oy
tarafından
1 ay önce benim kızım da böyle oldu. Deli gibi bağırıp ağlıyordu nefesi kesilene kadar. En son öksürük tutuyordu ağlamaktan. 1-2 hafta sürdü böyle ama sonra kendi kendine geçti
(56 puan) tarafından
İnşallah bizimde geçer çok zorlu bi süreç ‍♀️‍♀️

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 221 göst.
9 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sofya (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 123 göst.
0 oy
1 cevap 216 göst.
21 Nisan 2023 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Hira Nur (95 puan) tarafından soruldu
...