0 oy
780 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (146 puan) tarafından
Merhabalar,

Yatır kaldır metodu ile uyku eğitimi veren varsa detaylar hakkında yardımcı olabilir mi ? 1 gün önce başladık çok tepki vermedi. Sallayınca daha çok ağlıyordu.bugün gündü uykularını tam yapamadı gece yorgun düştü çok ağladı. Ona destek oluyoruz fakat yinede ağlamasını duymak çok zor. Tecrübeli anneler varsa tecrübelerini paylaşabilirler mi?
Bebek Ayı 5 ay 3 hafta

2 Cevaplar

+1 oy
(8,928 puan) tarafından
Belirli bir metoda bagli kalmaktansa bebeginizin ihtiyacina gore birkac metodun birlestirilebilecegine inaniyorum. İlk 3 ay emerken uyuyordu. 4 aylik atagini da bebek arabasinda atlattik. Bebek arabasindan yatagina gectiginde aglamaya basladiginda bunun basimiza dert olacagini dusunup hemen baska bir yol bulmaya karar verdim. Bizim gece rutinimiz su sekildedir. Bezini degistiririm, uyku tulumunu giydiririm, emziririm, ilacini icer, yataga koyup yanagina bir muslin bez degecek sekilde uyur. Rutin onemli, bebekler tekrarlayan seylere aliskanliknazanaya.meyilli oluyorlar. İlk basta yataga yatirdigim an ciglik cigliga agliyordu. Once onu sakinleştiren bir muzik buldum. Emzirirken muzigi actim, mayisinca yavasca yataga koydum. Uyuyana kadar dinledi. İlk gun 1 saati gecti uykuya dalmasi ama hic aglamadi. Agladigi gunlerde once yatakta sakinlestirmeye calisip son care olarak kucagima aldim. Sakinlestirip tekrar yatirdim. Onemli olan uyku isaretlerini yakalamak. Gunduz uykularinda ilk esnemesinde direk yataga yatirirsam hemen uyur ama is gozlerini ovusturma boyutuna geldiyse biraz daha ilgi ister. Gunduz ne kadar duzenli uyursa gece de o kadar iyi uyur. 
(16 puan) tarafından
Türkan açar diye de var ücretsiz bunlar
(146 puan) tarafından
Cevabınız için teşekkür ederim. Aslında benim yaptığımda sizin anlattığınız gibi. Ama sakinleştirmeye sıkıntı çekiyorum. Esnemesi uyanıklık süreleri içinde oluncaya yatıroyor musunuz.? Bazen sabah kalkınca 30 dk sonra esniyor. Destekli uyuturkwn erken yatırmayı denediğimde hiç başarılı olamamıştım.  Uyanıklık sürelerine dikkat ederek yaptığımda daha kolay uytuyordum.
(8,928 puan) tarafından
Hayir, uyaniklik surelerinde uyutmuyorum. Yani aslinda o surelere cok dikkay etmiyorum ama uyandiktan kisa bir sure sonra esnerse gormezden geliyorum.
-Reklam-
0 oy
(1 puan) tarafından
Bademli.gunler diye bir sayfa var instahramda ben ondan görmüştüm buyontemi deniyorum ve başarılı olmaya başladık kafama takılan birşey olursa yardımcı oluyor bir bakin isterseniz 
(146 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
(146 puan) tarafından
Tunalıhayat ı da takip ediyorum. Beste Hanım da sağ olsun sorunca cevap veriyor hemen. Takip etmenizi öneririm.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 1,492 göst.
11 Aralık 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde obsesif_54 (151 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 378 göst.
0 oy
2 cevap 249 göst.
0 oy
6 cevap 343 göst.
...