0 oy
404 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (13 puan) tarafından
4 aylık kızım var kısa kollu ya geçmelimiyim ev derecesi akşa'ma kadar 27 27 derece'yi buluyor.Camlar açık olduğu halde akşamda kapatıyoruz 26 derece oluyor.Napmalıyım?

9 Cevaplar

0 oy
(132 puan) tarafından
Bende burda beklim 
-Reklam-
0 oy
(32 puan) tarafından
Tam üşütmeye uygun havalar gibi geliyor bana cnm ben kısa kollu ya geçmedm ondan.. zaten mesela ayaklarından ellerinden anlıyorum usudugu vakit ondan daha uzun kollu giydiriyorum..

Baktn çok terliyor öyle bı giydir bakalım :)
(302 puan) tarafından
Bebeklerde ayak ve ellerin damarlanmasi çok geç olduğundan uzun süre soğuk kalır. Usume ve terlemeye el ve ayaktan bakilmaz. Sirt ve gogusten bakabilirsiniz
0 oy
Profil image (1,522 puan) tarafından

Bebeğimi nasıl giydirsem diye yazarsanız dereceler çıkıyor tablo şeklinde ben o şekilde giydiryorum sizde bakın isterseniz hem bebekler üşüyünce değil terleyince hasta oluyorlar benim mantığın bu şekilde dereceye göre giydirmek saha mantılı geliyor <3:)

(302 puan) tarafından
Kesinlikle dogru. Toplumumuzda bir kalin hiydirme meraki var ki hic anlamiyorum. Halen geceleri  yelek giydirenler olduguna eminim.
Profil image (1,522 puan) tarafından
Bende . Benim bebeğim zaten sıcağı çok sevmiyor gece bide uzun kollu Patikli ince tulumu var giydiryorum içine zıbın o kadar ev zaten sıcak
0 oy
(106 puan) tarafından
Bende bekleyim
0 oy
Profil image (4,556 puan) tarafından
Evin içi 27 ise çok çok sıcak canım kısa kollu giydir çocuk pişik olur çok terlerse asıl o zaman hasta olur. Ara ara elini boynundan sırtına doğru uzat eğer çok terliyse ya da sıcaksa hala sıcak demektir zıbın ile bile durabilir ama çok soğuksa üşümüş olabilir o zaman üstünü değiştirirsin. Bu dönemler çok tehlikeli havalar bir anda sıcak soğuk oluyor biz annelere çok iş düşüyor her an bakıp duruma göre hareket etmek gerek bebeği soğuk hava kalın giydirmemek hasta etmez, havasına uygun şekilde giydirmemek hasta eder 
0 oy
Profil image (698 puan) tarafından
Uzun kollu giydirmeye devam
0 oy
Profil image (342 puan) tarafından

Merhaba,

2gün önce aynı postu ben de açmıştım benim bebeğim de 4 aylık :)

Uzun kollu zıbın altına da tayt giydiriyordum Bi süredir, bir gün çok huysuzlandı sebebini bulamadım sıcakladı mı acaba diye düşündüm, o akşam banyosunu yaptırdıktan sonra askılı zıbın, üstüne Kısa kol tişört, altına da tayt giydirdim, 0,5 tog uyku tulumuyla uyuttum gece. Ara ara kol  ve ayaklarına kulaklarına burnuna baktım sıcacıktı. Sabah uyanınca çorabını giydirdim, gün içerisinde ara ara çıkardım çorabını hep sıcacıktı kolları, sırtı, bacakları falan.

Üşür gibi olursa tişörtü çıkarır uzun kollu giydiririm dedim ama 2gündür böyle giydiriyorum.


0 oy
Profil image (1,243 puan) tarafından
Ev o kadar sicak olcak uzun kollumu oldu ya cocuk isilik olsun canim ev cok sicaksa kisa kollu giydr yatirican zamanda uzun kollu zibin ince esofman yeter
0 oy
(369 puan) tarafından
6 aya kadar kendiniz ne giyiyorsanız bir kat fazlasını 6 aydan sonrada kendiniz gibi giydirin demişti doktorumuz. Aynen öyle yaptım. Çok şükür 15 aylık olduk daha bir kez, bile hasta olduğunu burnunun aktığını bilmem. 
(13 puan) tarafından
Tesekkur ederim doktrumuzada srnstuk zaten ev derecesine gre giydre bilirsin artik demsti

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 564 göst.
13 Mart 2024 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Aycemm (190 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 437 göst.
28 Nisan 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Eslem.. (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 577 göst.
0 oy
3 cevap 271 göst.
18 Eylül 2022 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Yağmur 1307 (269 puan) tarafından soruldu
...