0 oy
979 göst.
3-6 ay arası bebekler kategorisinde (22 puan) tarafından
Bebeğim 4 aylık. 25 Aralık doğumlu. Doğum kilosu 3.440 boy 53idi. Aylık takibinde 4aylik 6.245 boy da 62 çıktı. Kilosu az almış dedi hemşire. Yani aylık alması gereken değerden az almış 400gr. Ne önerirsiniz sadece emiyor. Sağlıksız hiçbir şey tuketmiyorum. Bebek aktif hareketli..
Bebek Ayı 4ay 1 haftalık

10 Cevaplar

0 oy
(22 puan) tarafından
İlk aylar 1.250 kadar alıyordu:(
-Reklam-
0 oy
(22 puan) tarafından
Kimse Yok muuuuuu???
0 oy
Profil image (992 puan) tarafından
Canım benim kızımda 3.540 doğdu. 4 aylıkken 6550 geldi. Aslında ikisininde az değil. 3 aydan 4 aya kadar 350 gr almıştı. Şimdi 7 aylık 7.800 gr. Bide ne yaparsan yap bebek alacağı kadar kilo alıyo. Onun yapısıyla alakalı
(22 puan) tarafından
Hemşire az almış dedi. Ben değilim hep genetik bilmem bişi olabilir mi diye yaa. Moralim bozuldu Allah bundan hep koymasın şükür yine de.
0 oy
(8,034 puan) tarafından
4ayda dogum.kilosunun 2katina ulasmasi bekleniyor.aka bazi bebekler bu kiloya 6ayda ulasiyorlar.4aydN sonra kilo alimi azaliyor.kizim 300gr almisdi.

Doktorunuz ne diyor bu konuda?
(22 puan) tarafından
Sağlık ocağı hemşire az dedi drla görüşmedim yoktu. Anne baba olarak bizde minyonuz ama yok kiloya takıyorlar maalesef.
(8,034 puan) tarafından
Doktorunuzla konusun.minyon olmasi genetik ola bilir.ama gelisimi ile ilgili doktor daha deyatli bilgi verir.gunluk cisli bezi normal ise,her ay da kilo aliyor boyu uzuyor ise sorun yokdur.
Kilosunu kim takiyor anlamadim.onemli olan bebegin saglikli bir sekilde buyumesi.yok zayifmis yok kisaymis bunlar onemli degil.(tabi gelisimi durmadigu surece.)
(22 puan) tarafından
Evet bezi iyi kakasını yapıyor günde 3 kere yaptığı bile oluyor. Hemşireler kilo için çok üstünde duruyor gelişimi güzel ama.
0 oy
(651 puan) tarafından
Benim oğlum 3740 doğumlu 4 aylıkken 6300 du hemşire zaten 3 aydan sonra az alınıyor kilosu normal dedi sütünüz yetiyor ise sadece kalitesini arttırmaya çalışın kuruyemişlerle felan 
(22 puan) tarafından
Yetiyor günlük 3 kere büyüğünü yapıyor bezen hiç yapmıyor filan. Sağlıksız bişi yemiyorum bebeğe yarayacak şeyler yiyorum hep ama az Almis dedi.
0 oy
(69 puan) tarafından
Benim kızım da 3440 kg doğdu . 3. Ayda 300 gram alarak 5600 kg olmuştu. Ama doktoru az olduğunu en az 600 gram alması gerektiğini söylemişti . Çok moralim bozulmuştu .şimdi 4 Aylık yarın kontrol ve aşısı var. İnşallah yeterince kilo almıştır . 
(22 puan) tarafından
Evet benim de öyle değil İnşallah almıştır bebeğiniz.
(69 puan) tarafından
İnşallah . Benim kızım emzirirken uyuyor ve zorla uyandırıp emzirmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor uyanmasi.uyuduğu zamanda aktif emmyomuş bebekler , bu da kilo alımına engel oluyormuş . doktoru süt arttırıcı damla ve Lactamil kullanmamı ve de özellikle geceleri en geç 3 saatte bi emzirmemı söyledi , gece emzirmeleri de kilo alımına katkı sağlıyormuş
(22 puan) tarafından
Hadi yaa benim ki uyumuyor göğsümde. Gece de zaten saat başı emiyor ama bakalım.
(69 puan) tarafından
Sütünüzün kalitesini arttırmayı deneyin .uyanık tutmaya çalışmam dan mı yoksa kullandığım ürünlerden mi bilemiyorum ama bu ay kızımın kilo alımı iyi çok şükür .
(22 puan) tarafından
Ooo çok sevindim masAllah insAllah daha iyi olur.
(69 puan) tarafından
Amin inşallah .Teşekkür ederim . Hepimizin evlatları sağlıklı olsun inşallah
0 oy
(4,363 puan) tarafından
Aman doktora hemşireye bakmayın sutunuzu verin başka bisey vermeyin benim sütüm xok guzel bekliyordu ayda 1 veya 1500 kilo alıyodu sonra azaldı mama vermek zorunda kaldım kolikti kizim dakka başı emmek ister sütün dolmasını beklemezdi benim çocuğumadq kilolu diyorlar 3750 zaten doğmuştu 3 ay anne sütü aldi sonra meme mama şeklinde 6 aya kadar getirdim suan meme reddi yaşıyorum valla diyecegim o ki sütünün kalitesini arttir yarar onada yogurt sut peynir yumurta alerjisi yoksa bunları hergun tuket fındık ceviz badem havuç bulgur pilavi tereyagli bol yeşillik ozman sütün kalitesi artacak ve yariycak bebege görürsünüz 
(22 puan) tarafından
Geçmiş olsun.. mama için arada kalmıştım 15gun sadece anne sütü ver yine almazsa mama başlarız dedi ama İnşallah öyle bişi olmaz zaten ek gıdaya ne kaldı. Elleri ağzına sürekli diş yoluna girmiş olabilir mi.
(4,363 puan) tarafından
Evet olabilir benim kizim 3 aylikken dis basladi 6 ay hala patlamadi bazi bebekler erken çıkarıyor dişte olur tmm cnm mama kötü bisey degil korkma sadece benim gibi olma diye öneri vercem kaşıkli biberonlar var onunla verirsin formül mama ben aptamil veriyorum anne sütünden daha çok kilo alirdi mamadan daha az aliyo kizim dengeyi kurarsan bisey olmaz ben önceleri 60 simdi sabit 120 cc arada mememi alsa onu bile içmez ama meme reddi var emzirme danışmanina başvurdum insallah sonuç alirim tesekkur ederim
(22 puan) tarafından
İnsAllah sonuç alırsınız. 15gun denicem sadece anne sütünu bakalım almazsa başlarım.
(4,363 puan) tarafından
Aynen dene cnm hemen mama verme verirsende kaşıkli biberonla ver memeni reddetmesin sonra biberona alıştırma sütünün kalitesini arttir  ceviz badem yumurta süt yogurt ye yiyosundur zatende de daha fazla tüketmeye calis meyve ve su
(22 puan) tarafından
Aynen ya bide onla ugrasmayalim yazık etmeyim. Çok sağolun teşekkür ederim Allah bağışlasın yavrunuzu hepsini.
(4,363 puan) tarafından
Cumlemizin Amin cnm
0 oy
(272 puan) tarafından
Benım kızımda, 3aydan 4aya 460 gram almış. Ebe bıraz az almıs ama krndı kılosu iyi dedı. 7800kg.şuanda ıkı gogus, brden verıyorum doymuyor sankı artık
(22 puan) tarafından
Ozaman normaldir ya okuduğum her yorum 3aydan sonra az almışlar. Napsin bebekler sütle beslenip duba gibi olmalarını bekliyorlar sağlık hepsinden önce geliyor.
(22 puan) tarafından
Evet benimki de tek memeyi emince ağliyo ötekine geçiyoruz denicem 15gun.
0 oy
(288 puan) tarafından
Aktif hareket eden bebekler zaten kilo alımı az olur bebeğinizin her şeyi bana iyi geldi yani açıkçası 
(22 puan) tarafından
Öyle deyince beynim çocuğu zayıf görmeye başladı. İnsAllah sagolun.
0 oy
(200 puan) tarafından
Benim doktorum da kilosuna takmış durumda 200 Gr eksiği var diye mama ver dedi ama ben vermiyorum saat başı emiyor zaten humana still tea ve damla kullanıyorum süt arttırmak için 
(22 puan) tarafından
Evet ya ne anlıyorlar da bide bana sütun yetmiyor olabilir dedi yetmese çocuk durur mu ilk cocugumda deneyimlerim duymuyordu benimde aklıma gelmedi aç jalmis gece gündüz ağladı evladım. Bu doyuyo belli. Bende süt çayı alıyorum aktardan oda iyi geliyo buda aklımda kalsın sağolun.
(200 puan) tarafından
Bana da öyle diyorlar aç olsa ağlar diyorlar ama doktoruma yetmedi sütüm yine de inatla memeye devam inşallah ;)
(22 puan) tarafından
Aynen bende öyle ahahah :D

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 1,328 göst.
0 oy
8 cevap 542 göst.
0 oy
2 cevap 237 göst.
0 oy
3 cevap 768 göst.
29 Temmuz 2021 24-36 ay arası bebekler kategorisinde Zynpp (428 puan) tarafından soruldu
...