0 oy
205 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (444 puan) tarafından
Herkese merhaba! Iyi ki bu uygulamayı bulmuşum. Inşallah ben de bir gün annelere ve bebeklere belki yardımcı olabilirim dileğiyle... 

 Bebeğim 2 aylık. Yaklaşık 1 hafta önce kulak arkasında ve kafasında(arka taraf boynu bittiği yerde) küçük küçük şişlik farkettim. 2-3 taneden var 4 yerde. En büyüğü yeşil mercimek boyu. Ovaladigimda deri altında kayıyor. Ağrı vermiyor sanki, ben elleyince bi tepki vermiyor. Pediatrista gitmiştim, enfeksiyon doktoruna yolladı. Doktor baktı, ateşi yok mu, akıntı yok mu diye sorular sordu. Ondan 1 2 hafta önce göbeği iyilesmedigi için enfeksiyon var mı diye kan vermiştik, yani iyice incileriler kanını, temiz çıktı. Biraz bağışıklık sistemi zayıf dedi. Imunoloji ye git dedi, gitmedim yine kan isteyecek diye. Zaten yenidoğan bebekte bağışıklık sistemi yeni yeni düzene girecek. Işte o sonucları burdaki enfeksiyon doktoruna gösterdim, yoksa kan istiyordu. Kan almak zaten zor damarları minnacık hemşireler damarını yakalamaya zorlanıyorlar. O şişlikler büyürse  yada koltuk altinda çıkarsa  gel dedi.

P.S. o şişlikler baktığımda görünmüyor, sadece elleyince farkediyorum. Ateşi  yok. Şişlik azalmiyor ve geçmiyor. Ellemeyim diyorum ama yine de meraktan ve korkudan ölüyorum. Kimde böyle bisey oldu? Çok yazdım kusura bakmayın. Konu bebeğe gelince çenem kapanmıyor. Teşekkürler.
Bebek Ayı 2

6 Cevaplar

0 oy
Profil image (3,278 puan) tarafından
Cocuk cerraha gösterin bence canim
-Reklam-
0 oy
(8,985 puan) tarafından
Ellemeyin. Surekli takip edin. Degisiklikte, cogalmada, sismede hemen doktorunuzu bilgilendirin. Bagisiklik sisteminin guclenmesi icin bol bol emzirmekten baska yapilabilecek bir sey oldugunu dusunmuyorum. İciniz rahat etmediyse farkli doktorlara da danismanizi tavsiye ederim.
0 oy
(315 puan) tarafından
Benim oğlumda da var. Dr bir sikinti yok dedi ama siz yine de bir Dr a gosterin . 
0 oy
(329 puan) tarafından
Çok küçük dediğiniz gibi ama bence içiniz de rahat etmesi için çocuk hemotolojiye gidin ultrason çekerler detaylı fiziki muane yapıp bazı kan tahlilleri ister insanın içi dayanmıyor kan almalarına ama onun iyiliği için ve sizin de rahat etmeniz açısından gidin hergun korkmaktansa 
0 oy
(166 puan) tarafından
Benim de oglumda var. Bagisikligi arttikca duzelmesini bekliyoruz demislerdi.immunolojiye de gittik. Sadece kan aldilar bagisikligi normalden biraz dusuk cikti ama bebeklerde olabiliyomus. Kendisi toparalayacakmis. Sadece takipteyiz. Dokunmamani tavsiye ederim. Dokundukca buyutebilirsin benim fikrim tabii doktor visey demedi dokunmakla alakali.
0 oy
(49 puan) tarafından
Merhaba. Acaba sonuç ne oldu bebeğinizde.benim de oğlum 7 günlük. Bugün boynun arkasında sola doğru mercimek kadar bir beze elimize geldi. Doktora götüreceğiz ama moralim bozuldu biraz. Sizin postu görünce sormak istedim. 
(444 puan) tarafından
Merhaba canım. Analı  babalı büyüsün bebiş. Bizimki hala var. Bebişim 3.5 aylık oldu. Çocuk doktora yine görürdüm sordum. Özellikle devlet hastanedeki doktora götürdüm, kan alacaklar diye korktum. Ama baktı konak  oldu mu dedi, evet dedim ondan dedi. Bir de atopik dermatit var, kulaklarinin arkasında da dermatit gözüküyor. Bir yerde ondan da olabilir diye okumuştum. Be bebeklerin bağışıklık sistemi daha düzenli değil ondan da olabilir diye düşünüyorum. Ama yine de her zaman içimden kendimi kemiriyorum. Geçmiş olsun size.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 178 göst.
0 oy
1 cevap 86 göst.
10 Nisan 2023 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Greendayzeynep (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 619 göst.
0 oy
4 cevap 221 göst.
4 Mart 2024 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Tskrnn (34 puan) tarafından soruldu
...