+1 oy
436 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (15 puan) tarafından
tarafından kapalı
Kızlar bir şey sormak istiyorum. 3 aylık oldu kızım sadece anne sütü ile besleniyor. Bende anne sütü emdiği için anne sütünün da yarısı şu olduğu için kızıma su icirmiyorum ilk 6 ay boyunca da vermeyi düşünmüyorum. Kayinvalidem su icir icirmezsen gec konuşur çocuk diyor bununla alakasi yoktur değil mi ben yanlış yapmıyorum 
notu ile kapatıldı: Soru başlığı sorunuzu kısaca özetleyecek şekilde belirlenmelidir. Bu tarz soru başlıkları platform kullanışlılığını azalttığı için soru kapatılmıştır.

11 Cevaplar

+1 oy
(444 puan) tarafından
Merhaba. Ben de yeni anne oldum. Ben de bunu yaşadım. Su ver susuyor falan da filan da. Anne sütünün 90%su zaten. Allah anne sütünü o kadar mucizevi yapmış ki, hem içecek hem yiyecek. Su verirsen en zararsız sonuç bebeğin kilo az alır ve aç kalır, midesini suya doldurursan.  Ve bebeklerin böbrekleri ekstradan suyu geçirmeye hazır değil. Eski insanlar dediğine bakma. Su içme ile erken yada geç konuşmayı alakası yok.
-Reklam-
0 oy
(1,386 puan) tarafından
Ay yok artık ya daha ne diyeceklerini şaşırdılar öyle şey olur mu hiç 
0 oy
(100 puan) tarafından
Alakası yok canım benim ikinci bebeğim 6 ay boyunca vermedim şuanda 3 aylık olacak bebeğim var vermiyorum ha içinin rahat olmasını istiyorsan bir iki çay kaşığı verebilirsin ama fazla verme çünkü onun mide kapasitesi küçük zaten suyla karnını doyurmasin canım.
0 oy
(329 puan) tarafından
Bence alakası yoktur ben oğluma doğduktan 1 hafta sonra felan heralde su vermeye başlamıştım doktor demisti üç buçuk yaşına yakın tam anlamıyla konuşmaya başladı :)
0 oy
(302 puan) tarafından
Anne sütünün yarısı değil %80i su.
0 oy
(320 puan) tarafından
En doğrusunu yapıyorsunuz. Anne sütünün zaten neredeyse %80 i sudan oluşuyor. İlk 6 ay su dahil anne sütü harici birşey verilmiyor.  Her çocuğun gelişimi farklıdır. Konuşmayı su ile bağlantılı tutmak çok saçma. Ama bana da batıl inanışlar çok söylendi. Hamileyken saç kestirme ömrü kısa olur, gözüne limon damlat parlak olur vs... korkmayın bildiğinizden şaşmayın :)
0 oy
Profil image (347 puan) tarafından
Su ile konuşma arasındaki bağı çözemedim.. inanmayın öyle birşey yok, 6.ayına kadar emzirdim 6.ayda ek ile birlikte su verdim şuan 18 aylık bir çok şeyi söylüyor..
(15 puan) tarafından
İnanın bende çözemedim ama neredeyse her aradığında söylüyor icir diye ama icirmiyorum
0 oy
(424 puan) tarafından
Hiçbir alakası yok canım.İlk defa bunu duydum.Hani böbrek,mide vs.dese yine mantıklı bağ belki kurulurdu. Kırmadan kabul etmeyin.Biz beş aylık olduk ssyılır.Biraz biraz başladım vermeye
0 oy
(8,034 puan) tarafından
Ben icirmedim 6ay.kizim 18aylik ve 9aydan bilincli olarak konusuyor)))
0 oy
(997 puan) tarafından
Sen dogru olani yapiyosun birak kaynanayi
0 oy
(8,962 puan) tarafından
Cok dogru yapiyorsunuz, ne alakasi var suyla konusmanin?

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 152 göst.
3 Ekim 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Nursimaaa (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 176 göst.
3 Nisan 2021 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Kader Şahin (43 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 76 göst.
30 Eylül 2022 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Şehriban erol (2 puan) tarafından soruldu
...