0 oy
485 göst.
12-24 ay arası bebekler kategorisinde (1,370 puan) tarafından
Güzel anneler, sabah nimenrix aşısı olduk, sizlerin nasıl geçti aşı sonrası süreç, bexsero 1.dozumuz çoook ağır geçti 4gün süren yüksek ateş huzursuzluk ve uykusuzluk 3 gece 4gün mahvolmuştuk, bunun hafif olduğunu söylediler, ama korkuyorum:( gece başlıyor bizim ateşimiz, şuan için sıkıntı yok şükür. Önümüzdeki ay bexsero 2.doz olucak, vallahi hem çok üzülüyorum çocuguma bu eziyet gibi geliyor ama yapılması da çok önemli Rabbim yavrularımıza sağlık versin inşallah. 
Bebek Ayı 15

6 Cevaplar

0 oy
tarafından
Şahsen gerekli olduğunu bende düşünüyorum. Bizde herhangi bir sıkıntı yapmamıştı nimenrix. İnşallah sizde sorunsuz atlatırsınız :)
(1,370 puan) tarafından
Ay inşallah canım ya, bexsero yu okadar ağır atlattık ki gözüm korktu, 2 kilo verdim 1 hafta da öyle söyliyim nasıl zor geçmiş siz anlayın, ne gecemiz ne günüdüzümüz kaldı ağlamaktan mahvoldu kuzum ateş desen 39 küsürlerde idi, vallahi bu kadar ciddi aşılar olmasa yaptırmazdım, eşim benim ile kavga ediyor çocuğu kendi elimiz ile eziyet ediyoruz ne gerek var diyor onun çevresinde hiç kimse yatırmamış çünkü. Ama sonuçta bebeklerimizin sağlığı söz konusu. Daha iki doz bexsero var inşallah vücüt biraz alışmıştır aşıya..
tarafından
Aslında bexsero nimenrixten daha az yan etki gösterir ama bebekten bebeğe değişiyor tabi. Biz 2 doz nimenrix yaptırdık üçüncüye doktorumuz karar verecek 13. ayda. Menenjit zor yakalanılan ama geri dönüşü olmayan bir hastalık maalesef. Büyüyünce unuturlar :)
-Reklam-
0 oy
Profil image (282 puan) tarafından
Ne aşısı bunlar ne zaman oluyor bilgim yok aydınlatır mısınız?  Ozel aşılar mı
tarafından
Özel aşılar aile hekimine danışın
(1,370 puan) tarafından
Özel aşılar canım, İnternete yaz biraz oku daha iyi anlarsın, eskiden bu kadar ciddiye alınan aşılar değilmiş ama süriyeli çocuklardan dolayı bulaş oranı çok yüksekmiş ve çok da ciddi kalıcı hasarlar oluşturabiliyormuş, gittiğiniz bi çocuk doktorunuz var ise takvim oluştursun size, ona göre sağlık ocağı yapar aşılarımızı.
Profil image (282 puan) tarafından
Anladim peki konusucam tesekkur ederim bu aralar kontrolümüz yok kacinci ayda oluyo acaba
(1,370 puan) tarafından
Canım biz, 1yaş aşıları dan sonra başlattık, bir yaş öncesi çok aşı var die, size kalmış ama nekadar erken olursa okadar hafif atlatıyormuş  die duymuştum, büyüdükçe daha zor geçiriyormuş, yada artık daha çok tepki verdiği için öğle söylüyorda olabilirler.
Profil image (282 puan) tarafından
Anladim tesekkur ederim
0 oy
(700 puan) tarafından
Hadi ya bizde yarın ilk doz bexsero yapacaz korktum şimdi 
(1,370 puan) tarafından
Canım benim kızım narin çok, ben de öyleyim, bi yerimi kessem yada yaksam ağrıdan tansiyonum düşer baygınlık geçirdiğim bile oluyor, büyük ihtimal genetik oda öyle, bazılarında hiç birşey olmuyormuş, hiç bir bebeğin canı yanmasın inşallah güzel geçer sizinki, ilaç da içiremiyorum ki, diğer aşklarda değil ama bexsero da gitmeden ağrı kesici verin dedi doktorumuz, birde bizim koldan yapmışlardı koldan yaptırmayın tavsiyem bacakta yapılsın diyin kol çok kötü oldu bizim kol kasları geç gelişiyormuş düşünemedim ben bunu, bu defa bacakta yaptırdım.
0 oy
Profil image (1,277 puan) tarafından
Ben de 1 yaş sonrası yaptırdım menenjit aşılarını bizde de bexsero ağır geçti ama belirtileri ilk 12 saat içinde oldu düzenli bir şekilde ateş düşürücü verdim 2. dozunda o kadar etki etmedi Siz vurundınuz mu 2. dozu bexseronun

Nimenrix Biz de rahat geçti sanki aşı olmamış gibiydi genelde bexsero daha ağır geçiyormuş nimenrix daha rahat geçiyormuş
(1,370 puan) tarafından
Anladım canım sağol cvp için, inşallah bizim de hafif gecer, biz daha 2.doz bexsero yu olmadık önümüzdeki ay olucak onu da, 3.dozu da 24aylıkken olucak, doktorumuz ikisini bir yaptırın demişti ama, bizim aşılar ağır geçtiği için sağlık ocağı hemşiremiz ile ayrı ayrı yapalım dedik.  Sizin de mi aynı şekilde 3doz bexsero 1doz nimenrix şeklinde mi?
Profil image (1,277 puan) tarafından
Doktor normalde bize nimenrix e gerek yok bexsero da 2 doz yeterli dedi ama 3 doz düşünüyorum ben nimenrixi de vurdurdum  bende ayrı yaptım diğer aşılardan canım bizim 13 15 25 bexsero 14 te nimemrix
(1,370 puan) tarafından
Aynı şekilde imiş sizin ile bizim ozaman, bizim son doz 24 ayında ama 25de yaptırıcaz, bu arada Rabbime şükürler olsun, ateş yapmadan atlattık geceyi çok şükür  huysuzluk vardı ama olsun ateş çok zor oluyor :(
Profil image (1,277 puan) tarafından
Aynen canım o aşıdan dolayı sanırımkısa sürmüştü bizde ama burdan okuduklarım baya gözümü korkutmuştu insan panik yapıyor olacak diye çok sevindim valla sağlıkla büyüsün bebeklerimiz
0 oy
(303 puan) tarafından
Hafif bir aşı benim oğlumda yan etki olmadı . Bu ay bexero yaptıracağim onda ateş falan oluyormuş herhalde 
(1,370 puan) tarafından
Bizim çok kötü geçti 4gün yüksek ateş uykusuzluk ve sürekli ağlama krizi, ama benim kızımın ağrı  eşiği düşük canım çok hassas bi bebek bedenen ve malesef huhen de çok hassa çok narin balık burcu. İnşallah sizin hafif gecer, hiç bir aşıdan önce calpol vermedik ama beksora da verin demişti doktorumuz, ama  ilaç da içiremiyoruz biz çıkartıyor çünkü :(
(303 puan) tarafından
Benim oğlum 4 yaşında ilaç içer onda sıkıntı yok ama ateşten korkuyorum
(1,370 puan) tarafından
İnşallah hafif gecer, ama ilaç da içiyormuş, 3 4 saatte bir dolven ve calpol u dönüşümlü şekilde kullanırsın ateş olmaz ise de günde 3 defa ver yinede ağrısını alır canım. Aşı yeri ağrı yapıyor,baş ağrısı da yapıyor malesef.
(303 puan) tarafından
İnşallah rahat geçer ya şimdiden korku sardı
0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
Bizde nimenrix hiç yan etki yapmadi 
(1,370 puan) tarafından
Ay maşallah sübhan Allah ne güzel darısı başımıza, vallahi ilk defa ateşi çıkmadan ilaç içirdim, direk içiremiyorum mamasına koydum mecburen inşallah işe yarıuordur, hiç bir şekilde içiremiyoruz ilaç şırınga ile verdim bi süre, büyüdükçe zorlaşıyor onuda veremiyoruz artık.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 43 göst.
6 Temmuz 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde ggc (415 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 173 göst.
23 Ocak 2023 3-6 ay arası bebekler kategorisinde 16Nur16 (84 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 431 göst.
25 Ekim 2022 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Kızcemm (565 puan) tarafından soruldu
...