0 oy
281 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (887 puan) tarafından
Altinkilic marka alicam. İlk defa iciricem kendim yapmayi bilmiyorum 

2 Cevaplar

0 oy
(438 puan) tarafından
Ben de içim ve pınar alıyorum. Mayasını doğal olarak bulamadım. Sabahları yarım çay bardağı kahvaltıyla veriyorum.
(118 puan) tarafından
Migrosta kefir mayası satılıyor. Bence kendiniz yapın daha sağlıklı olur.
(438 puan) tarafından
O mayalarda katkı maddeli oluyor bu yüzden almıyorum. Ekmeğinden, biskuvisine her şeyini kendim yapıyorum ama etrafımda doğal maya bulabileceğim kimse yok bu yüzden şimdilik satın alıyorum.
(2,175 puan) tarafından
Merhaba kefir mayası canlı bir organizma olduğu için katkı maddeleri ile yaşayamaz. Sadece aktivitesini kaybetmesin diye süt proteini ve süt şekeri içinde olması lazım içinde bunlar bulunur. Ama hazır kefir de katkı maddesi var çünkü çok çabuk bozuluyor. Raf ömrü kısa. Gıda mühendisi bir arkadaşım var hazır yoğurt ve kefir önermiyor. Ama mayaları kullanabilirsiniz diyor. Yinede siz bilirsiniz tabi paylaşmak istedim sadece.
(438 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim güzel bir bilgilendirme olmuş. Güvenilir bir marka var mı bildiğiniz? Ya da arkadaşınızın önerdiği? Çünkü ben şimdiye kadar hiç market ürünü ve mayası kullanmadım. Sadece kefir alıyordum mayaları bilmiyorum.
(2,175 puan) tarafından
Süt olarak en güvenilir olanı günlük ve cam şişe sütler. Yoğurt için de tireyi tavsiye ederim ama bilinen herhangi bir marka da olabilir. Çünkü yoğurt ve kefir için önemli olan içindeki faydalı maya bakterileri. Hazır maya kullansanız bile mayanızı muhafaza edip çoğalarak devam ettiğinizde zaten doğal yoğurt ve kefir elde etmiş olursunuz. Kefir mayasını ise çevrenizde varsa mandıradan alın daha aktif olur yoksa marketten alınanlar da tutuyor deneyen arkadaşlarım var.
(438 puan) tarafından
Teşekkür ederim
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim canım.
-Reklam-
0 oy
(2,175 puan) tarafından
Kefir verebilirsiniz tabi 6.aydan itibaren veriliyor. Ama hazır olanlar çok çabuk bozuluyor çünkü fermente olmaya devam ediyor. Evde azar azar kendiniz yapsanız daha iyi olur. İnternetten bakabilirsiniz nasıl mayalandığına dair videolar var. Metal kaşık veya kap kullanılmıyor sadece cam veya plastik kullanıyorsunuz kaşık olarak da tahta kaşık. Nohut büyüklüğünde maya ile bir kavanoz mayalayabilirsiniz. Kabın ağzı tam kapalı olmayacak hava alacak ve karanlıkta olacak. Sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplarım. 
(139 puan) tarafından
Merhaba, kefir mayasini siz nereden aliyorsunuz?  Mayaladiginiz kefiri ne kadar surede tuketiyorsunuz?
(2,175 puan) tarafından
Ben yıllardır yapıyorum. Elimde zaten var. Sürekli çoğalıyor arkadaşlarıma dağıtıyorum. Günlük tüketmek gerekiyor aslında ertesi güne kadar ekşime yapıyor. Özellikle sıcak havalarda. İlk ek gıdaya başladığımda günlük yapıyordum. Yoğurt ile karıştırıp veriyordum. Şimdi oğlum iki yaşında hafta bir ya da iki kez süt alıp yapıyorum.
(887 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Kisa yoldan nasil yaptiginizi anlatabilir misiniz püf noktosi var mi
(2,175 puan) tarafından
Çiğ sütü kaynattıktan sonra kavanoza dolduruyorum. Eğer paketli sütlerden yapıcaksanız ısıtmanız yeterli. Yoğurt mayalama sıcaklığından bir tık daha soğuk olması lazım sütün. Elinizi yakmayacak sıcaklıkta. Kefir mayamı içine atıyorum. Mutfak dolabı içinde veya fırınla işim yoksa fırının içinde (karanlık olması lazım) kavanoz kapağını tam kapatmadan (hava alacak şekilde) 18-24 saat bekletiyorum. Yoğurt kıvamından biraz daha sulu oluyor. Plastik süzgeçten geçirip mayaları mı ayırıyorum. Bir sonraki mayalamaya kadar azıcık sütün içinde buzdolabında bekletiyorum. Kefiri de ister ayran gibi, ister yoğurtla karıştırarak, istersek de cacık yaparak tüketiyoruz. Püf noktası asla metal kaşık, süzgeç, kap kullanılmıyor. Cam, tahta veya plastik kullanıyorsunuz.
(139 puan) tarafından
Teşekkürler. peki ilk nerden almistiniz mayayı? Canlı maya olmazsa tutmuyor diyorlar da, marketten aldığımız olur mu acaba?
(2,175 puan) tarafından
Ben bir arkadaşımdan aldım o da mandıradan alıp çoğaltmıştı. Markette satılanlarla da oluyor. Yalnız kuru mayaları bilmiyorum onu hiç denemedim ve kullananı duymadım.
(139 puan) tarafından
Teşekkür ederim.
(2,175 puan) tarafından
Rica ederim canım.
(887 puan) tarafından
Tesekkur ederim. Karanlik bir yere koydugumuz da battaniye gibi birsey ile sarmak gerekiyor mu
(2,175 puan) tarafından
Yok canım sarma hava alması lazım.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 180 göst.
2 Şubat 2021 12-24 ay arası bebekler kategorisinde Besime (707 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 405 göst.
28 Kasım 2019 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Şeydaerkan (237 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 157 göst.
0 oy
6 cevap 199 göst.
...