0 oy
321 göst.
6-12 ay arası bebekler kategorisinde (133 puan) tarafından
Kızlar merhaba,

6 aylik bebeğime bebe biskuvisi yapicam ama iki ayrı tarif denedim ikisi de kabız yaptı ve çok sert oldu suyla bile zor çözülüo. Yok mu hem güzel hem lezzetli hem kıvamlı kabız yapmayacak bi tarifi olan ?

3 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,852 puan) tarafından
4 yemek kaşığı yumusak tereyağ

Yarım çay bardağı sıvı yağ 

4 yemek kaşığı pekmez

2 çay bardağı pirinç unu 

2 çay bardağı buğday unu yoksa beyaz un 

Yarım su bardağı irmik

    Sayısız tarif denedim bunda karar  kıldım agizda dağılıyor meyve rendesinin içinde bile eriyor  ben içine yarım çay bardağı pudra şekeri katip kendimiz içinde yapıyorum yiyen tarif istiyor..
(133 puan) tarafından
Kac derece kac dk da pisiriosunuz
(398 puan) tarafından
Bende denedim bir sürü tarif olmadı bunu deneyeyim birde ama pekmezin yüksek ısıya maruz kalmaması gerekiyor diye biliyorum yerine hurma vs. koysak nasıl olur acaba
Profil image (1,852 puan) tarafından
https://www.minigurme.com/pisirirken-ogreniyorum/pekmez-piser-mi-pekmez-kanser-yapar-mi/
Içine sinmezse pekmezsiz de yapabilirsin ama pudra şekerli versiyonunu şiddetle tavsiye ediyorum çayın yanında muhteşem oluyor:)
Profil image (1,852 puan) tarafından
15-20 dakika benim firin ayarım biraz tuhaf ama standart kurabiye ısısı 165 falan heralde
(133 puan) tarafından
Bebekler icin de pudra sekeri koyabilio muyuz
Profil image (1,852 puan) tarafından
Son yaptigimda yani dün:) pekmezim yoktu yarim çay bardağı pudra şekeri koydum  yediğiniz zaman anliycaksiniz o haliyle bile hazır olanlar çoook daha şekerli ztn günde 1 tane veriyorum cam rendede yaptığım elma ,armut vs içine eziyorum
(398 puan) tarafından
Deneyeceğim canım sağol :) İyi hadi bende araştırmıştım ama bu kaynaktan bakmadım hiç o zaman pekmez koyabiliriz keklere bisküvilere :)
Profil image (1,852 puan) tarafından
Sende sağol canım afiyet olsun şimdiden
-Reklam-
0 oy
(684 puan) tarafından

image

Ben bunu yapiyorum
0 oy
(8,938 puan) tarafından
Bebe biskuvisi yerine ayina uygun lifli sebzeler verirseniz kabiz olma olasiligi duser. Biskuviyi ilerleyen zamanlarda tekrar denersiniz.
(133 puan) tarafından
Sebze de yiyor ama çalışmaya basliycagim için ben yokken doymycagni dusunuyorum. Sütle yetinmiyor artık hatta değişik şeyler istiyor.
(8,938 puan) tarafından
1 yasina kadar ana ogun anne sutu ya da eksikliginde formul mama olmalidir. Zaten su an bebeginizin ek gidayla doymamasi gerekiyor. Gunluk ne kadar ek gida veriyorsunuz? Acaba fazla geldi de ondan mi kabiz oldu?
(133 puan) tarafından
Sanırım yanlış ifade ettim, gece sabah kalktığında aksam yatarken ve gün içinde yine emiyor. Onun dışında sabahları yumurta sarısı gün içinde küçük bi kase yoğurt küçük bir kase sebze haslama ve küçük bi kase meyveli pirinç unu muhallebi yiyor. Sadece geçen gün bisküvi denedim ve kabız oldu ona yordum ben de
(8,938 puan) tarafından
Ek gidaya ne zaman basladiniz? 6 aylik bebege verdiğiniz seyler cok fazla. Vereceginiz ek gidanin miktari gunluk 1 cay bardagini gecmemeli.
(133 puan) tarafından
6. Ayimizda doktor onaylı geçtik. Yumurta sarısi sebze yogurt meyve gibi şeyleri o önerdi zaten. Meyveyi muhallebi şeklinde yapmayı kendim dusundum. Linanin ana öğütleri zaten anne sütü. Her kalktığında emziriyorum ve yarım saat sonra küçük bir kase ile ara ogununu veriyorum.
(8,938 puan) tarafından
Ek gidaya gecis zamaninizda ya da verdiğiniz besinlerde bir problem yok ama miktar ilarak cok fazla. 6 aylik bebegin ara ogune ihtiyaci yoktur. Yani soyle ki mesela sabah uyandi emzirdiniz, bir sure sonra 3 gun kuralina gore bir cesit sebze, meyve ya da yogurt verdiniz, gunun ilerleyen zamanlarinda sadece emzirmeniz gerekiyor. Sizin verdiginiz miktarlar neredeyse 8 9 aylik bebegin yiyecegi sekilde. İsterseniz bu konu ile ilgili bir baslik acin, bu sekilde besliyorum diye. Ordan da gorusler alabilirsiniz. Kabizligin sebebi biskuvi degil, bence bu.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 401 göst.
24 Ağustos 2020 3-6 ay arası bebekler kategorisinde Sedagul (264 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 414 göst.
23 Mart 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde BG (5,307 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 351 göst.
21 Şubat 2020 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Taha'nın Annesi (336 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 122 göst.
11 Nisan 2021 6-12 ay arası bebekler kategorisinde Eylül ekim (102 puan) tarafından soruldu
...