0 oy
347 göst.
Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde (3 puan) tarafından
Kızlar 31 günlük bebegim var sürekli emziriyorum bazen 2 göğsümü birden veririyorum doymuyor artik mama veriyorum bu normalmi uasayan varmi
Bebek Ayı 1 aylik

4 Cevaplar

0 oy
Profil image (1,524 puan) tarafından
Doymadigini nasıl anladiniz ? 

Bunu anlamak için cisli bezine bakın doyuyorsa gelişmi normal gidiyorsa gögsunuz yumuşak diye yetmediğini düşünüyorsanız yanılıyorsunuz :)
-Reklam-
0 oy
(220 puan) tarafından
Bebekler ilk doğdukları zaman çok emmek istiyorlar sadece aç oldukları zaman değil anne kokusuna ihtiyaçları olduğunda,  güven duymak istediklerinde , gazları olduklarında ve daha birsürü sebep ... sütüm az diye moralini bozma
0 oy
(203 puan) tarafından
Şu an benim başımda. Süt hızlı hozlı gelmediğinde aglıyor. Bir ara sütüm azalmış ben fark etmedim beslenemedim. Hala tam toparlayabilir değilim ama şu an güzel besleniyorum. Agır agır toparlanıyorum. Ama şu bir gerçek ki büyüme atagı dönemindeler. Her zaman içtiğinden fazlasını içmeye başladılar. Süt de ona göre artacak öyle düşünüyorum. Ben maalesef dayanamayıp mama verdim. Eger siz direnebiliyorsanız diretin. Rezene su ve kalorili şeyler tüketin. Kalorili şeyler olmadan olmuyor ben bunu fark ettim. Kalori derken abur cubur değil. Kemik sulu tavuk sulu yemekler gibi. 
0 oy
(444 puan) tarafından
Merhaba. Benim de öyle oldu. Artık sinirlerden memelerimi masaj yapcam diye ağrıttım.  Ben bir rusyadaki emzirme danışmanından online destek aldım. Tam 1 aylık olduğunda bebelerimiz, bizim emzirme sabitlemeye başlıyor. Ne kadar doğru tercüme ettim bilmiyorum. Ama şöyle anlatayım. Artık memeler düzene girmeye başlayacak. Yanı sutu bebek emerken üretecek. Bu dönem de bebekler için zor oluyor. Eskiden süt birikiyordu,  emerken çok geliyordu. Şimdi ise az bisey birikecek,  ama tam süt bebek emerken gelecekmiş. Bebek emerken beynimize signal gidecek ve beyin vücuda süt üret diye signal verecek. Memeleriniz yumuşak olduğunu farkedeceksiniz. Süt yokmuş yapamıyorum diye bırakmayın sakın. Bebeğimiz ne kadar istiyorsa o kadar emizirin. Doyuyor mu doyamıyor mu anlamak için çişini kaç defa yaptığını takip edin. Onun için 1 gün bez takmayın. 1 günde en az 10-12 kere yapmalı miş.  Bütün bu söylediklerime bisey daha eklicem. 1 aylık olduğunda,  yani 4 haftalığına büyüme atak da olabilir. O zamanlar da hep memede olmak ister bebek. 

Şimdi benim kızım 2.5 aylık. Hâlâ bazen emerken sinirleniyor, sanki sütüm yetmiyor, bebeğim doymuyor gibi geliyorsa az bisey mama veriyorum. 30 ml yapıyorum ama onu da bitiremiyor,  anlaşılıyor bebeğimin derdi emmek. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 212 göst.
20 Eylül 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysima12 (163 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 461 göst.
18 Mayıs 2023 Yenidoğan (0-3 ay) kategorisinde Aysegul_cakar (175 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 285 göst.
0 oy
1 cevap 259 göst.
...